Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Obama nemzeti katasztrófától tart

E-mail Nyomtatás

Az amerikai elnök szerint azonnali lépések nélkül nemzeti katasztrófába torkollhat a gazdasági válság. Barack Obama ezt a hétvégén mondta Indiana államban gazdasági mentőcsomagjának kulcsfontosságú szenátusi szavazása, illetve Washingtonba történő visszatérése előtt.
Bővebben...
 

Sepsiszentgyörgy igent mondott az autonómia-népszavazásra

E-mail Nyomtatás

Másodszor tűzte napirendjére csütörtöki ülésén a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Kovászna megye közigazgatási területének módosítására vonatkozó népszavazás kiírásáról szóló határozattervezetet, a testület ezúttal — némi módosítással az MPP által beterjesztett változathoz képest, és a román képviselők együttes ellenkezésével — jóváhagyta azt, hogy a megyeszékhely lakossága március 15-én kinyilváníthassa véleményét az autonóm Székelyföld létrehozásával és az ahhoz való csatlakozással kapcsolatban.
Bővebben...
 

Tiltott, durva fegyver bevetésével vádolják Izraelt

E-mail Nyomtatás

Az izraeli hadsereg fehér foszfort vetett be Gázában. Ezt civilek ellen tilos alkalmazni, mert nagyon súlyos égési sérüléseket okoz.
Bővebben...
 

Gázkrízis: nincs eredmény Moszkvában

E-mail Nyomtatás

Eddig eredménytelen a gázválság megoldására rendezett moszkvai orosz-ukrán tanácskozás – közölte szombaton az Európai Bizottság szóvivője, aki jelen van az összejövetelen. „A vita konstruktív, de eddig eredmény nélküli” - mondta Denis Daniilidis újságíróknak.
Bővebben...
 

Taktikai tűzszünet

E-mail Nyomtatás


Izrael a Gázai övezet ellen indított offenzíva 22. napján egyoldalú tűzszünetet jelentett be. "Elértük a kitűzött célokat, és még annál is többet" – mondta Ehud Olmert miniszterelnök szombat este, a biztonsági kabinet szavazása után. Ehud Barak izraeli védelmi miniszter már szombat délután arról beszélt, hogy közel vannak a kitűzött célok eléréséhez. A Hamász várhatóan nem teszi le a fegyvert, amíg követelései nem teljesülnek, vagyis nem volnulnak ki az izraeli csapatok a megszált területekről.

Bővebben...
 

Civil szervezetek háborús bűnökkel vádolják Izraelt

E-mail Nyomtatás

Civilek is tiltakoznak Izrael háborúja ellen. Több mint kilencven szervezet nyújt be keresetet „háborús bűncselekmények” címén a hágai Nemzetközi Bírósághoz. A Mozgalom a rasszizmus ellen nevű egyesület vezetője bejelentette, hogy miután több ezres tüntetéseiknek nem lett eredménye, jogi útra terelik az ügyet.
Bővebben...
 

Harminc sérült a rigai zavargásokban

E-mail Nyomtatás


Megpróbált behatolni a lett parlament épületébe és összecsapott a rohamrendőrökkel kedd este Rigában a kormány gazdaságpolitikáját bíráló tüntetők egy csoportja, a zavargásokban közel 30-an megsérültek, a rendőrség több mint 120 rendbontót állított elő.

Bővebben...
 

Borzalmak Gázában

E-mail Nyomtatás

Izrael a karácsonyi ünnepek végét megvárta, de a hanuka befejezését nem, december 27-én lecsapott a Gázai övezetre. Az első támadás szombati napon, fél 12 körül történt, éppen akkor, amikor a gyerekek hazafelé indultak az iskolából. (Sokan közülük nem is értek haza sohasem.) Tel-Aviv eleinte azt állította, a bombázás célja, hogy a palesztin ellenállás ne legyen képes több rakétát kilőni az izraeli települések irányába. Néhány nappal később viszont már beismerték: a Hamasz-kormány eltávolítását kívánják elérni. Más szavakkal: ki akarják irtani azokat, akiknek van bátorságuk fegyveresen is harcolni az izraeli megszállás ellen. Izrael valószínűleg azt sem igen bánná, ha a palesztin tömegek elmenekülnének valahová jó messzire.
Bővebben...
 

A terrorra terror a válasz

E-mail Nyomtatás

Gáza Izrael sírja lesz - jelentette ki Ali Larijani, az iráni parlament elnöke a képviselők előtt vasárnap reggel. "A cionistáknak az elszánt palesztinok erőteljes ellenállásával kell számolniuk" - tette hozzá a politikus. Ez az első iráni reagálás a szombat éjszakai órákban indított izraeli szárazföldi agreszszióra. "Le Izraellel, le a cionizmussal" - kiabálták a képviselők, miután Ali Larijani elmondta beszédét. Az iráni parlament elnöke a múlt héten is éles szavakkal ítélte el az izraeli vérengzést. Akkor azt hangoztatta, hogy Tel-Aviv hoszszú ideje készült a Gázai övezet lerohanására, és célja, hogy a térség arab-iszlám államait megadásra illetve az izraeli hegemónia elfogadására kényszerítse.
Bővebben...
 

A cipők

E-mail Nyomtatás

Az iraki ellenállás új jelképe a cipő, új hőse pedig Muntadar Al-Zaidi. A 28 éves iraki újságíró némiképp késve, alapos biztonsági ellenőrzést követően foglalta el helyét az amerikai és az iraki miniszterelnök sajtóértekezletének helyet adó teremben. Kollégái, a független Al-Baghdadia televízió munkatársai nem sejtették, mire készül Al-Zaidi.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség