Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Az igazság ára

E-mail Nyomtatás

Dr. Andreas von Bülow, a Német Szövetségi Köztársaság honvédelmi államtitkára a titkosszolgálatokat fel-ügyelő bizottság tagja és a technológiai kutatások minisztere volt a hidegháború végén. Von Bülow pontosan ismerte a titkosszolgálatok működését, ismerte a mechanizmusokat, a politikai és gazdasági kötődéseket. 2001. szeptember 11-e után széles körű kutatásba fogott. A nyugati politikusok, újságírók és egyéb véleménycsinálók többsége szörnyülködött, kegyeletsértést és antiszemitizmus üvöltött bármilyen kétely hallatán. Bülow ekkor még csak kutakodott.
Bővebben...
 

Az ENSZ BT-re sem hallgat Izrael

E-mail Nyomtatás

Izrael elutasította az ENSZ BT tűzszünetre felszólító határozatát. Ehud Olmert miniszterelnök közleménye szerint országának joga van biztosítani polgárai biztonságát.
Bővebben...
 

Obama: Nem lesz kínzás, betartják a genfi egyezményt

E-mail Nyomtatás


A leendő amerikai elnök, Barack Obama pénteken kijelentette, hogy hivatali ideje alatt be kívánja tartatni a genfi egyezményt, vagyis nem lesz kínzás az Egyesült Államokban. Obama ezt annak kapcsán mondta, hogy megnevezte a nemzeti hírszerzés és a CIA új vezetőit.
Bővebben...
 

Bővülhet Basescu jogköre

E-mail Nyomtatás

Basescunak joga lesz feloszlatni a parlamentet vagy a kormányt.
Bővebben...
 

Háború- Magyar állampolgárok kértek segítséget gázai evakuálásukhoz

E-mail Nyomtatás

Két palesztin-magyar család kért konzuli segítséget a Gázai övezetből való evakuálásukhoz - tájékoztatott hétfői közleményében a Külügyminisztérium. Utazásuk megszervezésében a tel-avivi, ramallahi és ammani magyar külképviseletek szorosan együttműködnek - de csak onnatól kezdve tudnak segíteni, ha a családok, több frontvonalon átjutva elérik az izraeli-palesztin határt - mondta el Szelestey Lajos szóvivő. A konfliktusövezetben egyébként három palesztin-magyar család tartózkodik, összesen 23 ember.
Bővebben...
 

Háború- Nő az áldozatok száma, humanitárius válság fenyeget

E-mail Nyomtatás


A Gázai övezetben nyomul előre az izraeli hadsereg, a palesztinokat egyre súlyosabb humanitárius válság fenyegeti, a válság tizedik napján. Az izraeli csapatok hétfő délután heves csatát vívtak a Hamász fegyvereseivel Gáza városában. Ez volt az első nagy összecsapás azóta, hogy az izraeli hadsereg a légicsapásokat követően a múlt szombaton megindította a szárazföldi támadást a Hamász által uralt Gázai-övezet ellen. A tűzharc idején izraeli támadó helikopterek tűntek fel Gáza fölött.

Bővebben...
 

Háború- A zsidó támadás megkezdése óta több mint 500 ember vesztette életét, 87 gyermek

E-mail Nyomtatás


Izrael "át akarja venni" azokat a területeket a Gázai-övezetben, ahonnan rakétákat lőttek ki a zsidó államra. Az izraeli hadsereg szóvivője ezt megelőzően közölte, hogy "jelentős számú" szárazföldi alakulatot irányítottak a Hamasz palesztin szervezet fennhatósága alá tartozó Gázai-övezetbe.
A Hamász fegyveres szárnya szerint Izrael nagy árat fog fizetni.

Módosítás: ( 2009. január 05. hétfő, 09:18 ) Bővebben...
 

Lakóházak az izraeli légierő célkeresztjében

E-mail Nyomtatás

Mintegy 20 lakóház támadását kezdte meg az izraeli légierő pénteken. Hamász-tagoktól és az ENSZ-ből származó információk alapján a hírforrások az izraeli offenzíva kezdete óta eddig 60 civil áldozatról számolnak be, ezek közül 34 gyermek. Közben több százan tüntettek Budapesten is az izraeli agresszió ellen.
Bővebben...
 

Izraeli légicsapásban halt meg egy Hamász-vezér

E-mail Nyomtatás

Megölték a radikális palesztin szervezet, a Hamász egyik magas rangú tagját. Nizar Ravan akkor vesztette életét, amikor egy izraeli légitámadás során találatot kapott Dzsabalíjában álló háza - közölték csütörtökön palesztin orvosi források.
Bővebben...
 

Két hét alatt Szlovákia teljesen átáll az euróra - január 16-án vége a koronának

E-mail Nyomtatás

Január 16-ig érdemes megszabadulnia szlovák koronájától annak, akinél még akad. Bár Szlovákiában 2009. január elsejétől az euró a hivatalos pénz, egészen január 16-ig koronával is lehet fizetni. Ilyenkor a visszajárót euróban adják.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség