Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

60 év után orosz hadihajó a Panama-csatornában

E-mail Nyomtatás

A második világháború óta először használta a Panama-csatornát orosz hadihajó szombaton, miután közös gyakorlaton vett részt a venezuelai flottával.
Bővebben...
 

Az elhallgatott tragédia

E-mail Nyomtatás

A világ teljes közönnyel szemléli a Gázai övezet másfél millió lakójának tragikus sorsát. Izrael-Amerika és a nyugati államok teljes egyetértésével - a radikális-iszlamista Hamasz választási győzelme után léptettek életbe szankciókat a parányi területen élő palesztinok ellen. 2007. júniusában az amerikaiak és az izraeliek támogatásával egyes, a Fatah mozgalomhoz, valamint Mahmoud Abbasz palesztin elnökhöz közel álló erők puccsot kíséreltek meg a Hamasz hatalmának megdöntése céljából.
Bővebben...
 

Irak népe nem akarja az amerikai megszállást

E-mail Nyomtatás

November 21-én Muktada Al-Sadr, síita vallási vezető több ezer híve tüntetett Bagdad központjában az iraki-amerikai, úgynevezett biztonsági megállapodás ellen tiltakozva. Az egyezmény - amely jelenleg a parlament jóváhagyására vár - lehetővé tenné az USA haderői számára, hogy további három esztendeig az országban maradjanak.
Bővebben...
 

1000 palesztin gyerek van izraeli börtönökben

E-mail Nyomtatás

A palesztin börtönügyi miniszter közölte: Izrael legalább ezer, 18 év alatti palesztint tart fogságban. A második intifáda kitörése, vagyis 2000 óta hozzávetőleg 8 ezer fiatalkorú palesztint tartóztattak le az izraeli hatóságok. Közülük ezer még mindig börtönökben sínylődik. A bejelentés november 20-án, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából hangzott el.
Bővebben...
 

195 áldozata van a mumbai terrortámadásnak

E-mail Nyomtatás

Az indiai hatóságok szombati bejelentése szerint Mumbaiban 195-en haltak meg és csaknem 300-an megsebesültek a több mint két napig tartó terrorakciókban, illetve azok leverése során. A pontosított adatok szerint a halálos áldozatok között 22 külföldi van: öt izraeli, öt amerikai, két-két francia, ausztrál és kanadai, egy német, egy japán, egy brit ciprióta, egy olasz, egy szingapuri és egy thai állampolgár.
Bővebben...
 

Nem mérséklik az olajkitermelést az OPEC- tagállamok

E-mail Nyomtatás

December közepéig nem mérséklik az olajkitermelést az OPEC - tagállamok. Ezt az Olajexportáló Országok Nemzetközi Szervezete (OPEC) jelentette be szombaton, miután Kairóban konzultációs tanácskozást tartottak az olajügyi tárcavezetők. Az esetleges termelés-visszafogásról a december 17-i, algériai csúcstalálkozón dönthetnek a tagországok.
Bővebben...
 

Ezrek követelték új választások kiírását - Izlandon

E-mail Nyomtatás

Több ezer demonstráló gyűlt össze szombaton Reykjavik központjában. Az izlandi fővárosban nyolc hete rendszeresen tüntetnek a gazdasági válság miatt. A 4500 fős tömeg új választások kiírását követelte.
Bővebben...
 

Fico: Jó költségvetést fogadott el a pozsonyi parlament

E-mail Nyomtatás

A pénzügyi válság hatásait is kivédeni képes, jó költségvetést fogadott pénteken a pozsonyi parlament - véli a szlovák kormányfő. Robert Fico a Szlovák Rádióban hangsúlyozta: annak ellenére, hogy a deficitet az eredetileg tervezett 1,7-ről 2,08 százalékra növelték, ez a költségvetési hiány a legkisebb mértékű lesz az önálló Szlovákia 1993 óta íródó történetében.
Bővebben...
 

Magyar sérültje is van a mumbai terrortámadásnak

E-mail Nyomtatás

Magyar sebesültje is van az indiai Mumbaiban elkövetett terrortámadásnak. Az indiai nagyvárosban pokolgépes támadást követtek el, és fegyverekből tüzelni kezdtek a főleg nyugatiak által kedvelt épületek környékén. Glattfelder Béla, néppárti EP-képviselő a Lánchíd Rádiónak elmondta: neki nem esett baja.
Bővebben...
 

Előítéletesség és faji megkülönböztetés Amerikában

E-mail Nyomtatás

Barack Obama elnökké választása óta úton-útfélen hangoztatják: íme, Amerikában nincs többé faji megkülönböztetés. Nem úgy, mint a világ más részein - teszik hozzá a "véleményformálók". No és persze idehaza is azt halljuk immár legalább két évtizede, hogy nő az antiszemitizmus, a rasszizmus, az idegenellenesség, és minden ehhez fogható szörnyűség. Mondanom sem kell, a felvázolt kép hamis. Ha csak az amerikai kampányban elhangzott bizonyos megnyilvánulásokat felidézzük, nyilvánvalóvá válik: Amerika egyáltalán nem mentes az előítéletektől.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség