Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Kedvező lengyel gazdasági kilátások

E-mail Nyomtatás

Bár a lengyel gazdaság növekedése is lassulni fog valamelyest a következő esztendőben, a világgazdasági válság korántsem rendíti meg annyira Lengyelországot, mint más európai államokat. Az Európai Bizottság nemrégiben nyilvánosságra hozott előrejelzése szerint jövőre az Európai Unió gazdasága összességében mindössze 0,2%-kal bővül majd. "Fél évvel ezelőtt azt reméltük, a fejlődés lendületesebb lesz - jelentette ki Joaquin Almunia, az EU pénzügyi biztosa - most már azonban tudjuk, hogy reményeink nem teljesednek be." Az ok: a világgazdasági válság, teszi hozzá a politikus, amely Amerikából "gyűrűzik be".
Bővebben...
 

Esztergomban fogadja Gasparovicot Sólyom László

E-mail Nyomtatás

December 6-án találkozik Sólyom László köztársasági elnök, Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnökkel Esztergomban - tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményben.
Bővebben...
 

Nem találják Mladicsot

E-mail Nyomtatás

„Soha jobban, soha komolyabban, soha átfogóbban még nem kutattunk Ratko Mladics után” - nyilatkozta Rasim Ljajic, a hágai törvényszékkel való együttműködést irányító kormánytestület elnöke a Vecsernje Novoszti című belgrádi napilapnak. Ám hozzátette, hogy ennek ellenére nem jutottak a hágai törvényszék által megvádolt volt boszniai szerb parancsnok nyomára.
Bővebben...
 

160 billiós mentőöv az amerikai lakáshiteleseknek

E-mail Nyomtatás

Nyolcszáz milliárd dolláros (160 billió forintos azaz 160 ezer milliárd forintos) mentőcsomagot jelentett be kedden az amerikai jegybank (Fed), hogy enyhítsen a gazdasági válságon az Egyesült Államokban.
Bővebben...
 

Autonómia: Markó nem vár sokat a budapesti kormánytól

E-mail Nyomtatás

Az erdélyi magyarság csupán „mérsékelten és visszafogottan hatékony” támogatásra számíthat autonómia-ügyben Magyarországtól és a nemzetközi politikától, ezért saját erejére kell támaszkodnia autonómia-céljainak megvalósítása érdekében - jelentette ki Markó Béla, az RMDSZ elnöke a hétvégén, egy székelyföldi kampányrendezvényén.
Bővebben...
 

„A semlegesség jegyében” száműzték a feszületeket egy spanyol iskolából

E-mail Nyomtatás

El kell távolítani a feszületeket az állami iskolában - döntött egy bíró a spanyol sajtó vasárnapi beszámolója szerint. Ez az első alkalom, hogy egy spanyol bíróság ilyesmit rendeljen el - állítja az a világi szövetség, amely a döntéshez vezető panaszt tette.
Bővebben...
 

is a felvidéki, Slota az anyaországi magyarokat osztotta ki

E-mail Nyomtatás

Soha nem lesz magyar autonómia Szlovákiában - közölte Jan Kubis külügyminiszter egy újvidéki szerb lapnak adott interjúban. A politikus úgy fogalmazott: hazája számára a kisebbségi kollektív jogok is elfogadhatatlanok. Eközben Ján Slota, a radikális Szlovák Nemzeti Párt elnöke ultranacionalistának és újfasisztának nevezte a Fideszt.
Bővebben...
 

Megtörtek a palesztinok?

E-mail Nyomtatás


A kegyetlen izraeli megszállás, a Gázai övezet elleni blokád, a katonai akciók, a világ felháborító közönye, a hazafias iszlamista ellenállók elleni propagandakampány és az állandósult nyomor és kétségbeesés megtette a maga hatását a bátor palesztin nép körében. Egy friss közvélemény-kutatás eredményei szerint ugyanis a megszállt területeken élő palesztinok 73,3%-a feloszlatná a 2006 januárjában választott Palesztin Nemzeti Tanácsot, amelyben a radikális hazafias-iszlamista Hamasz többséget élvezett. Ha pedig most rendeznék a választásokat, akkor a palesztinok 48%-a szavazna a megalkuvó, a nemzeti érdekek feladására kész Fatahra, és csupán 12,3%  adná voksát a gerinces, a nemzeti érdekeket kiárusítani nem hajlandó Hamaszra. (A többiek kisebb pártokra adnák szavazatukat.)

Bővebben...
 

Svájc megálljt parancsolt a magyar nyúlhús importjának

E-mail Nyomtatás

A legnagyobb svájci kiskereskedelmi cégek, a Migros és a Coop elosztói fellépnek a magyarországi nyúlhús-behozatallal szemben. A Migros azonnal, és határidő nélkül leállította a behozatalt, a Coop a magyarországi nyúlhús kiszállítását.
Bővebben...
 

A gyilkos rossz lelkiismerete

E-mail Nyomtatás

A Haider-ügy
Jörg Haider, Európa egyik legsikeresebb jobboldali politikusa, október 11-én elhunyt. A hivatalos verzió szerint autóbalesetben. A tragédia utáni napokban egyre furcsább részletek láttak napvilágot.
Az első verzió szerint Haider a Blitzlicht-Revue magazin rendezvényéről tartott 90 éves édesanyjához, annak születésnapját megünnepelni. Éjjel 1 óra körül lényegesen túllépte a megengedett sebességet, és a rendezvénytől kb. 30 km-re található egyenes szakaszon, miután megelőzte az előtte haladó autót, elvesztette uralmát a szolgálati kocsija felett, letért az útról, nekiment a betonpadkának, majd egy tűzcsapnak, többször megpördült, végül a balesetben fej- és mellkasi sérüléseket szenvedett, melyekbe a helyszínen belehalt.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség