Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

2500 milliárd forintnyi vagyon tűnt el régiónkban a magánnyugdíj-pénztárakból

E-mail Nyomtatás

Kilencmilliárd eurónyi, mintegy 2500 milliárd forintnyi árfolyamveszteséget könyvelhettek el az elmúlt egy évben a magánnyugdíj-pénztári befizetéseket kezelő alapok Kelet-Közép-Európában a részvénypiacok zuhanása miatt. Ez teljes vagyonuk 13 százalékának felel meg.
Bővebben...
 

Kompra vágynak a szigetközi települések - karnyújtásra a határ

E-mail Nyomtatás

Saját kompot vennének uniós pénzből a szigetközi települések. Az itt élők megunták ugyanis, hogy évtizedek óta 60-70 kilométeres kerülővel tudnak csak átutazni a magyar-szlovák határon. Ismerőseik, barátaik alig negyed órára laknak tőlük, de a Duna elválasztja őket.
Bővebben...
 

Megint kilőtt hét pakisztánit az amerikai hadsereg

E-mail Nyomtatás

Feltehetően amerikai kémrepülőgépek lőttek rakétákat vasárnap Pakisztán törzsi területére az afganisztáni határ közelében. A feltételezett katonai tábor ellen végrehajtott támadásban legkevesebb heten haltak meg - közölték pakisztáni biztonsági tisztviselők.
Bővebben...
 

In memoriam Jörg Haider

E-mail Nyomtatás

Milyen különös a sors: alig két héttel választási sikere után autóbalesetben elhunyt Jörg Haider, az osztrák radikális jobboldal vezéralakja, Karintia szövetségi állam kormányzója. A politikus Klagenfurttól délre autózott, amikor eddig ismeretlen okból lesodródott az útról, majd az út melletti töltésen többször megpördült. Haider súlyos sérüléseket szenvedett a fején és a mellkasán. A gépkocsiban rajta kívül más nem tartózkodott. A kiérkező mentősök azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A legelső helyszíni rendőrségi vizsgálatok kizárták annak a lehetőségét, hogy esetleg merénylet történt volna.
Bővebben...
 

Ébresztő, Amerika!

E-mail Nyomtatás

Ha majd a történészek visszatekintve számba veszik az okokat, amelyek az amerikai birodalom bukásához vezettek, biztosan rá fognak mutatni az "izraeli tényezőre" is. Közismert, hogy Izrael, számos cionista lobbicsoporton és más, nyomásgyakorló szervezeten keresztül többé vagy kevésbé ellenőrzése alatt tartja az amerikai politikát, a médiát és a pénzügyi intézményeket. Nem kívánom most statisztikai adatokkal bemutatni, hogy milyen mértékben hatja át a cionizmus az amerikai valóság szinte minden elemét.
Bővebben...
 

Szlovákia elismerte: törvényt sértenek a tankönyveik

E-mail Nyomtatás

Brüsszelben áttekintette a vitás kérdéseket Göncz Kinga magyar és Jan Kubis szlovák külügyminiszter szerdán az Európai Uniós csúcstalálkozója előtt. Szlovák részről elismerték, hogy az oktatási törvénnyel ellentétesen csak szlovákul szerepelnek a földrajzi nevek a magyar nyelvű tankönyvekben.
Bővebben...
 

Castro szerint csoda, hogy Obamát nem ölték még meg

E-mail Nyomtatás

A volt kubai elnök egy interneten megjelent kommentárjában "kész csodának" nevezte, hogy az amerikai elnökválasztás demokrata-párti jelöltjét, Barack Obamát még nem gyilkolták meg.
Bővebben...
 

GAZDASÁGI VÁLSÁG: egy izlandi miniszter a Valutaalap segítségét kérné

E-mail Nyomtatás

Az izlandi ipari miniszter a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kérne segítséget ahhoz, hogy országa kilábalhasson a pénzügyi válságból. Össur Skarphedinsson szerint, ha az IMF-hez fordulnak, akkor más országok és más nemzeti bankok is hajlandóak lesznek segíteni a bajba jutott északi szigetországon. Izlandot ugyanis alapjaiban rázta meg a pénzügyi válság, elsősorban a bankrendszert.
Bővebben...
 

MKP: emberi méltóságot sértett Slota – bíróságon felelhet

E-mail Nyomtatás

A Szlovák Nemzeti Párt elnökének, Ján Slotának az emberi méltóságot sértő kijelentései nem tolerálhatók tovább, ezért feljelentést tesznek ellene – így döntött keddi tanácskozásán az MKP Országos Elnöksége.
Bővebben...
 

Távozni kényszerült a román tanügyminiszter

E-mail Nyomtatás

Menesztették Cristian Adomnitei tanügyminisztert, jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő. A tisztségviselőnek azért kellett távoznia, mert nem képviselte hitelesen a kabinet álláspontját a képviselőházban, amikor a tanárok 50 százalékos fizetésemeléséről tárgyaltak.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség