Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Környezeti katasztrófa fenyeget Grúzia partjainál

E-mail Nyomtatás

Súlyos környezeti katasztrófát okozhat Grúzia partjainál a hétvégén elsüllyedt ukrán kotróhajó.
Bővebben...
 

Ausztria: nyertek a szociáldemokraták, előretörtek a radikálisok

E-mail Nyomtatás

A radikális jobboldali pártok előretörését hozta az előrehozott parlamenti választás Ausztriában. A voksolást ugyan 30 százalékos eredménnyel a Szociáldemokrata Párt nyerte, de története során most szavaztak a legkevesebben a pártra.
Bővebben...
 

Csőd szélén a Kárpáti Igaz Szó

E-mail Nyomtatás

Csődközeli helyzet miatt ezen a szombaton már nem jelent meg a Kárpáti Igaz Szó című ukrajnai magyar nyelvű lap. A Kárpátalja Megyei Tanács és a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tulajdonában lévő újság a krónikus pénzhiány miatt már egy éve hetente csak egy alkalommal - szombaton jelent meg.
Bővebben...
 

Havi 75 ezer forintnyi juttatás kismamáknak - Ausztráliában

E-mail Nyomtatás

Ausztrália bevezetné a fizetett szülési szabadságot - jelentette be hétfőn Kevin Rudd kormányfő.
Bővebben...
 

Csákyt bírálta a szlovák kormányfő

E-mail Nyomtatás

Bírálta a szlovák kormányfő Csáky Pált. Robert Fico nehezményezte, hogy a felvidéki magyar párt elnöke a hétvégén az autonómiáról tárgyalt Tőkés Lászlóval.
Bővebben...
 

Mugabe: még a héten megalakul az új kormány

E-mail Nyomtatás

Mugabe zimbabwei elnök hétfőn azt ígérte, hogy a hét végére megalakul az ország új kormánya. Mugabe tagadta, hogy patthelyzet alakult volna ki amiatt, hogy vita van az ellenzékkel a tárcák elosztásáról.
Bővebben...
 

Ukrán elnököknek adományozott orosz kitüntetéseket von vissza Oroszország

E-mail Nyomtatás

Hamisaknak nyilvánított az Oroszországi Legfelsőbb Ügyészség több, az ukrán vezető politikusnak ítélt orosz állami kitüntetést. Ennek alapján Ukrajna első elnökeitől, így Leonyid Kravcsuktól és Leonyid Kucsmától is visszavonják az el nem ismert Oroszországi Védelmi és Jogvédelmi Akadémia által adományozott kitüntetések.
Bővebben...
 

GAZDASÁGI VÁLSÁG AMERIKÁBAN: Bush: az egész gazdaságunk veszélyben van

E-mail Nyomtatás


Televíziós beszédben szólt szerda este az amerikai elnök az Egyesült Államokat és a világgazdaságot is megrázó válságról. Mint George Bush fogalmazott: "egész gazdaságunk veszélyben forog", egyúttal arra sürgette a kongresszust, hogy hagyja jóvá azt a 700 milliárd dolláros csomagot, amellyel szerinte helyre lehetne állítani a bizalmat a piacon. Az elnök úgy fogalmazott: ha ezt a lépést nem teszik meg a honatyák, akkor "Amerika pénzügyi pánikba süllyedhet."

Bővebben...
 

Orosz diplomáciai sikerek

E-mail Nyomtatás

Oroszország a jelek szerint nemcsak a grúziai harctéren aratott győzelmet, hanem a diplomáciai fronton is. Az egykori Szovjetunió számos tagállama, illetve szövetségese, sőt Kína is jelezte: megértik Moszkva lépéseit a Kaukázus térségében. Az természetesen senkit sem lepett meg, hogy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök már augusztus 19-én kifejezte szolidaritását Oroszországgal, amikor Szocsiban találkozott Dmitrij Medvegyev államfővel. De ami ennél is aggasztóbb lehet Amerika számára: az ősz folyamán a két állam megegyezést ír alá egy közös légvédelmi rendszer kiépítéséről. Ugyanezen a napon, vagyis augusztus 19-én  a kazah külügyminisztérium is kiadott egy közleményt, amelyben egyértelműen állást foglalt Oroszország mellett.
Bővebben...
 

„Meg kell ölni Malina Hedvig bérenceit”

E-mail Nyomtatás

Malina-Zák Hedvig és a szlovákiai magyar párt elleni videó jelent meg egy internetes videómegosztó-portálon. A klip a „p...ba” küldi el a két évvel ezelőtt Nyitrán megvert magyar diáklányt, és arra szólít fel, hogy meg kell ölni azokat, akiknek a bérence. Mindeközben a videoklip képanyaga világosan utal arra, hogy a Magyar Koalíció Pártja politikusaival kellene végezni.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség