Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A kormányfő elleni vádemelést javasol az izraeli rendőrség

E-mail Nyomtatás

Vádemelési javaslattal zárta a miniszterelnök elleni nyomozást az izraeli rendőrség. Ehud Olmert vád alá helyezéséről az ország főállamügyésze dönt. A miniszterelnök saját kormányában is nem kívánatos személlyé vált, a kormány tagjai nem voltak hajlandók vele egy asztalhoz ülni a hétvégén.
Bővebben...
 

Mit hordjanak az egyetemista lányok?

E-mail Nyomtatás

Avagy: merre tovább, Törökország?
Ez év februárjában a török kormánypárt, a "mérsékelten iszlamista" Igazság és Fejlődés Pártja kétharmados többségét kihasználva, egy nagy vitát kiváltó alkotmánymódosító törvénycsomagot fogadott el. Lehetővé tette ugyanis, hogy a jövőben azok a lányok is látogathassák az egyetemeket, akik az iszlám előírásainak megfelelő csadort viselik. Törökország, Kemal Atatürk reformjai óta világi ország, és ezért a "vallási jelképek" kihelyezése és viselése ellentétes a hangsúlyozottan szekuláris alkotmány előírásaival. Erre hivatkozva tiltotta be a fejkendő viselését az 1980-ban puccsal hatalomra került katonai vezetés.
Bővebben...
 

Hugo Chavez: a néppel tűzön-vízen át

E-mail Nyomtatás

A venezuelai rendőrség augusztus 6-án, szerdán a fővárosban könnygázzal kergetett szét közel ezer tüntetőt. Nem nagy ügy, nálunk is gyakran előfordul ilyesmi - mondhatnánk. Venezuela azonban Amerika és a globális pénzoligarchia érdeklődésének homlokterében áll, mivel az ország elnöke, Hugo Chavez nem hajlandó fejet hajtani a Wall Street urai előtt.
Bővebben...
 

Belpolitikai válság Izraelben

E-mail Nyomtatás

"Büszke vagyok, hogy olyan ország polgára lehetek, amelyben a miniszterelnök ugyanúgy bíróság elé kerülhet, mint bárki más" - jelentette ki Ehud Olmert izraeli kormányfő július 30-án. Ugyanekkor közölte azt is, hogy nem indul a Kadima Párt elnöki posztjáért a szeptember 17-i rendkívüli pártkongresszuson, és miniszterelnöki tisztéről is lemond. Valljuk meg, némiképp irigykedhetünk, mert nálunk sem a miniszterelnök, sem az oligarchia más tagja egyáltalán nem kerül bíróság elé, akármit kövessen is el. Bár azt nem tudom, arra is büszke lehet-e a távozó izraeli miniszterelnök, hogy országának négy utolsó kormányfője közül három ellen korrupció gyanújával eljárás folyt, amikor távoztak hivatalukból?
Bővebben...
 

Egy újabb puccs Mauritániában

E-mail Nyomtatás

Agusztus 6-án, szerdán, a kora délelőtti órákban, a mauritániai főváros utcáin tankok és más harci járművek jelentek meg. Körbefogták az elnöki palotát, továbbá a miniszterelnök rezidenciáját, valamint a rádió- és televízió-állomás épületét. A katonák pillanatok alatt letartóztatták Sidi Ould Cheikh Abdullahi államelnököt, a nemrég beiktatott Yehia Ould Ahmed Al-Oukef miniszterelnököt, valamint a kormány néhány más tagját. Az állami rádió és televízió megszakította adását. A hírügynökségek jelentései szerint az akció során nem vesztette életét senki, és komolyabb anyagi károk sem keletkeztek.
Bővebben...
 

Csupán jelképes önállóság jutna a Vajdaságnak

E-mail Nyomtatás

Éles belpolitikai vitát idézett elő Szerbiában az a hétvégén nyilvánosságra került tervezet, amely inkább érzelmileg, semmint politikailag fontos, tudniillik nagyobb hangsúlyt próbál adni Vajdaság Szerbián belüli részleges önállóságának.
Bővebben...
 

Oroszország minden kapcsolatot megszakít a NATO-val?

E-mail Nyomtatás

Egyre rosszabbodik a viszony Oroszország és a NATO között. Dmitrij Medvegyev orosz államfő azt sem tartja kizártnak, hogy minden kapcsolatot megszakítanak az észak-atlanti szövetséggel.
Bővebben...
 

Keresztény árvaházat gyújtottak Indiában

E-mail Nyomtatás

Hindu tüntetők hétfőn felgyújtottak egy keresztény árvaházat India keleti részén, megölve egy ott dolgozó fiatal nőt - közölte a helyi rendőrség. Az egyik hindu vallási vezető szombati meggyilkolása miatt tartott tüntetéseken még egy embert megöltek,amikor rágyújtották a házát, és megverték a leégetett árvaházban dolgozó papot is.
Bővebben...
 

Tőkés: Meg kell egyeznünk!

E-mail Nyomtatás

Összefogás hiányában az őszi parlamenti választásokon az RMDSZ jelöltjei az MPP által támogatott független jelöltekkel csapnak majd össze. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács aggodalommal tekint e versengés elé – áll Tőkés László közleményében.
Bővebben...
 

Románok erőszakoltak meg egy középkorú holland turistát Rómában

E-mail Nyomtatás

Megvertek és kiraboltak egy holland vadkempingező házaspárt Rómában, az 52 éves asszonyt pedig meg is erőszakolták - adta hírül vasárnap az AFP. Helyi jelentések szerint a kerékpáros turisták egy nyugodt helyet kerestek Róma külvárosában, ahol letáborozhatnak. Ezután két pásztor, egy 20 és egy 32 éves férfi támadt rájuk. A gyanú szerint mindketten román állampolgárok voltak.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség