Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A franciák is felelősek a ruandai népírtásért

E-mail Nyomtatás


Franciaország aktív szerepet játszott az 1994-es ruandai népírtásban. Ezt állapította meg az a jelentés, amelyet az afrikai ország kormánya hozott nyilvánosságra kedden - adta hírül az AFP.

Bővebben...
 

Tibeti népirtási ügy egy spanyol bíróság előtt

E-mail Nyomtatás


A Spanyol Nemzeti Bíróság kedden bejelentette, hogy tibeti csoportok keresete alapján eljárást indít kínai vezetők ellen népirtás vádjával, a márciusi tibeti tüntetések leverésével kapcsolatban. Egy 2005-ben elfogadott eljárásjogi szabály szerint ugyanis a spanyol bíróságoknak univerzális hatáskörük van népirtással, valamint emberiesség elleni bűntettekkel kapcsolatban.

Bővebben...
 

Elhunyt Alekszandr Szolzsenyicin

E-mail Nyomtatás


Szívelégtelenség következtében vasárnap meghalt Alekszandr Szolzsenyicin. A Nobel-díjas orosz író hosszabb ideje betegeskedett, főként magas vérnyomástól szenvedett. Szolzsenyicin 89 évesen Moszkva közelében található otthonában hunyt el vasárnap, röviddel éjfél elött (23.45). Halálának hírét fia közölte az orosz ITAR-TASZSZ hírügynökséggel. Az orosz államfő, Dimitrij Medvegyev részvétét fejezte ki az író családjának.

„A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem-kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.” (Alekszander Szolzsenyicin)
Bővebben...
 

XVI. Benedek: Vetélkedjenek az igaz olimpiai szellem jegyében a sportolók

E-mail Nyomtatás

XVI. Benedek pápa szokásos vasárnapi Úrangyala imájában kijelentette: reméli, hogy a pekingi ötkarikás játékokon részt vevő sportolók az "igaz olimpiai szellem" jegyében vetélkednek majd a jövő pénteken kezdődő versenyen. A nyári szabadságát töltő katolikus egyházfő az észak-olaszországi Bressanonéban összegyűlt zarándokok előtt elmondta: reméli, hogy az olimpiai játékok bebizonyítják majd, hogy a sport a népek közötti testvériség és béke garanciája.
Bővebben...
 

Hétköznapi előítéletek és rasszizmus - Izraelben

E-mail Nyomtatás

Július 2-án Husam Taysir Dwayat 30 éves, Izraelben élő palesztin férfi beült buldózerébe, ám ezúttal nem munkáját végezte, hanem békés járókelőknek vezette járművét Jeruzsálem nyugati negyedének egyik forgalmas utcájában. Hárman azonnal meghaltak, 66 ember pedig megsebesült, míg végre egy izraeli katona lelőtte a gyilkos sofőrt. A zsidó állam politikusai azonnal kijelentették: terrorista akció történt. Akkor pedig megtorlásnak is lennie kell. És mint ahogy az lenni szokott, az izraeli álláspontot hangoztatta a nyugati sajtó nagyobbik része is.
Bővebben...
 

Mandela mint terrorista

E-mail Nyomtatás


Kínos, roppant kínos. Nelson Mandelát az amerikai kormány egészen mostanáig elfelejtette levenni a terroristának minősített személyek listájáról. Miként szervezete, amelynek hosszú évtizedekig az élén állott, az Afrikai Nemzeti Kongresszus is ott díszelgett a terrorszervezetté nyilvánított mozgalmak - pl. a Hamasz, a Hezbollah, az al-Kaida, a Tamil Tigrisek, az Iráni Forradalmi Gárda - között. (Persze a felsorolt szervezetek sem lennének említhetők egy lapon, de ez most más kérdés.) Condoleezza Rice külügyminiszter "zavarba ejtőnek" nevezte, hogy a világszerte szabadsághősként ünnepelt, és éppen most 90 esztendős Nelson Mandelát az USA hivatalosan még mindig terroristának tartja.

Bővebben...
 

Tombol a fajgyűlölet Oroszországban

E-mail Nyomtatás

Hatszor annyi fajgyűlölő bűncselekményt követtek el 2008 első félévében Moszkvában, mint a 2007-es év első felében - tudatta a moszkvai főügyészség. A nyomozó bizottság vezetője, Alekszandr Basztrijkin elmondta: idén első félévben 73, ebbe a kategóriába sorolható bűneset történt a fővárosban, míg a tavalyi első félévben 13. A bizottság információi szerint az egész országban, a korábbi 150 helyett 200 faj- és idegengyűlölő indítékú bűntettet regisztráltak.
Bővebben...
 

Szudán kiutasítja a békefenntartókat?

E-mail Nyomtatás

Szudán pénteken kilátásba helyezte, hogy kiutasítja a nemzetközi békefenntartókat Darfurból, ha a Nemzetközi Büntető bíróság vádat emel Omar al-Beshir szudáni elnök ellen. "Nem tudunk felelősséget vállalni a külföldi erők sértetlenségéért (a vádemelés esetén), így arra is kérhetjük őket, hogy távozzanak országunk területéről"- mondta a szudáni elnök tanácsadója, Bona Malual sajtótájékoztatóján, Addisz Ababában.
Bővebben...
 

Obama Sarkozyt dicsérte Párizsban

E-mail Nyomtatás

Az amerikaiak odavannak a franciákért - mondta Barack Obama, a demokraták várható elnökjelöltje Párizsban az Elysée-palotában pénteken, Nicolas Sarkozy francia elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. Obama dicsérte Sarkozyt, mert mint mondta, a francia elnök leszámolt a sztereotípiákkal. Obama szerint az amerikaiak nagyon kedvelik a franciákat, a közelmúltbeli súrlódások dacára. Mint emlékezetes, Franciaország ellenezte a 2003-as iraki inváziót.
Bővebben...
 

Irán nem alkuszik

E-mail Nyomtatás


Irán nem enged atomprogramjából - jelentette ki Mahmoud Ahmadinedzsád iráni elnök szerdán az állami televízióban.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség