Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Az izraeli kapcsolatok erősítését ígéri Obama

E-mail Nyomtatás


Barack Obama jeruzsálemi látogatásán szorosabb kapcsolatokat ígért az Egyesült Államok és Izrael között. A demokraták reménybeli elnökjelöltje szerdán palesztin és zsidó vezető politikusokkal tárgyal, csütörtökön pedig Európába érkezik.

Bővebben...
 

Karadzsics saját weblapot is üzemeltetett - álnéven

E-mail Nyomtatás


A 13 évig bujkáló, majd a hét elején elfogott, népirtással és háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzsics, volt boszniai szerb elnök saját honlapot is üzemeltetett Dragan Dabics álnevén.

Bővebben...
 

Hágába viszik Karadzsicsot

E-mail Nyomtatás


Hágába szállítják a szerb hatóságok Radovan Karadzsicsot - közölte a háborús bűncselekmények ügyében illetékes szerbiai ügyészség vezetője kedden. A volt boszniai szerb vezetőt az éjszaka folyamán kikérdezték és ismertették vele a Nemzetközi Törvényszék vádiratát. Hétfőn éjjel, 13 évnyi keresés után vették őrizetbe.
Tekintse meg a hírTV összeállítását!

Bővebben...
 

Brownt melegebb éghajlatra küldte London városatyja

E-mail Nyomtatás

A miniszterelnököt kritizálta a londoni főpolgármester, mondván: nem szerencsés, hogy Gordon Brown az unalmas angol partoknál tölti vakációját. A Daily Telegraph keddi számában írt cikkében Boris Johnson ugyanakkor elismerő szavakkal illette Tony Blair volt kormányfőt, aki egzotikus célpontokat szokott választani, ha nyaralni indul. Boris Johnson cikkében azt is megemlítette, hogy ő maga ezen a nyáron valami napsütéses, és „annyira külföldi helyre utazik, amennyire csak lehet”. Egyben kijelentette: Cornwall, Norfolk vagy Skócia alkalmatlan a nyaralásra.
Bővebben...
 

Három erőszaktevőt akasztottak fel Iránban

E-mail Nyomtatás

Felakasztottak kedden három férfit Iránban, akiket az ország déli részén fekvő Busher városában elkövetett nemi erőszak miatt ítéltek el - közölte honlapján az ország állami rádiója. A bűntettekről azonban bővebb információt nem hoztak nyilvánosságra.
Bővebben...
 

Ha ellenségeink dicsérnek

E-mail Nyomtatás

Mit kell tenni, ha az embert igaztalanul rágalmazzák? Ha fasisztának, rasszistának, antiszemitának, szélsőségesnek bélyegeznek valakit a liberális "megmondó emberek"? Nos, nálunk, ha bárkinek a fejére ilyesfajta főbenjáró bűnöket olvasnak, az illető kétségbeesetten védekezni kezd, tagad mindent, esetleg bocsánatot kér. Aki pedig komoly babérokra tör, netán csak meg akarja őrizni hivatalát vagy állását, minden egyes kimondott és leírt szavát ezerszer is meg kell fontolnia, nehogy "szélsőségesnek" "antiszemitának", "rasszistának" nevezzék azok, akik az észt (no meg a pénzt) osztják. Szánalmas, nevetséges, ostoba egy állapot. De hogy miképp kellene viselkedni a médiaterrornak ebben az elviselhetetlen légkörében, arra jó példát adott a mindig is gerinces és bátor Haszszan Naszrallah, a libanoni síita hazafias szervezet, a Hezbollah vezére.
Bővebben...
 

Nem tudják kiheverni a földrengést az óriáspandák

E-mail Nyomtatás


Poszttraumás tüneteket mutatnak a májusi szecsuani földrengést túlélt óriáspandák: a Wolong nemzeti parkból a Kunming vadrezervátumba átszállított három félénk pandalány minden hangosabb zajtól megrémül - írta hétfőn a Xinhua kínai hírügynökség.

Bővebben...
 

Az erdélyiek előbb látnák a hátuk közepét, mint az SZDSZ-es „turistákat”?

E-mail Nyomtatás

Nyílt levélben kérték Fodor Gábor, Eörsi Mátyás és Szent-Iványi István erdélyi látogatásra készülő SZDSZ-es politikusokat útjuk lemondására az Erdélyi Magyar Ifjak. Közleményükben azt írják, a szabad demokraták külföldinek számítanak Erdélyben. „Az Önök szemében külföld, ami magyar föld volt ezer éven át, s amit az Önök szellemi elődei vesztegettek el” – írja csütörtöki levelében az Erdélyi Magyar Ifjak nevében Soós Sándor elnök és Bagoly Zsolt alelnök. Úgy fogalmaznak: „2004. december 5-e után mi a véleményünk az olyan politikai erőkről és politikusokról, akik saját népük ellen uszítanak?
Bővebben...
 

Veszélyben a magyar trikolór Kárpátalján?

E-mail Nyomtatás

A Szvoboda ukrán nacionalista szervezet tiltakozása nyomán az ügyészség több kárpátaljai járásban telefonon, vagy levélben az iránt érdeklődött a települések önkormányzatainál, hogy vannak-e a középületeken idegen államok jelképei – számolt be az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó című lap. Az ungvári járás önkormányzatainak vezetőit levélben kereste meg az ügyészség. A lap telefonon megkereste Tetyana Votykanics járási ügyészhelyettest, hogy mi alapján küldték ki az ominózus levelet. Tájékoztatása szerint a járási tanács képviselőinek beadványa nyomán.
Bővebben...
 

Iránnak üzent Rice Szófiában

E-mail Nyomtatás

A legutóbbi iráni rakétateszt azt mutatja, hogy az iszlám ország által jelentett fenyegetés nem „képzelődés” - mondta Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter szerdán Szófiában. „Egyértelmű, hogy a rakétafenyegetést nem a képzelet szülte” - fogalmazott az amerikai külügyminiszter, aki a Líbiában bebörtönzött bolgár nővérek tavalyi kiszabadulása érdekében tett erőfeszítései miatt kitüntetést vett át Bulgáriában. A villámlátogatásra a bolgár fővárosba érkezett Rice szerint „eljött az ideje annak, hogy az irániak felhagyjanak a Biztonsági Tanáccsal kötött megállapodások megsértésével, és elkezdjék azok végrehajtását”.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség