Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Rendőrökkel csaptak össze a chilei tanárok és diákok

E-mail Nyomtatás

Az oktatási reformok ellen tiltakozó diákok és tanárok százai csaptak össze a rendőrökkel a chilei fővárosban. A rendőrök könnygázt és vízágyúkat is bevetettek a tüntetők ellen: 150 embert, köztük 82 fiatalt letartóztattak. Az oktatás privatizációjáról szóló tervek visszavonását követelik a szocialista elnöktől.
 

Nem lesznek „jó hírek” Romániában

E-mail Nyomtatás

A román alkotmánybíróság szerdai határozata szerint alkotmányellenes az a törvény, amely a rádió- és tévécsatornákat arra kötelezné, hogy azonos arányban közöljenek „jó” és „rossz” híreket. A törvényt még júniusban fogadta el a román szenátus, ellenszavazat nélkül. A szabályozás szerint arról, hogy mi a „jó” és mi a „rossz” hír, az Országos Audiovizuális Tanácsnak kellett volna döntenie. A törvény értelmében minden romániai rádió- és tévécsatornának „jó hírekből” kellene összeállítania minden híradásának felét. A szabályozás miatt az ellenzéki Liberális Demokrata Párt (PDL) fordult az alkotmánybírósághoz. Azzal érveltek, hogy az új jogszabály a szólásszabadságot sérti.
Bővebben...
 

Moszkva kemény válasszal fenyegeti az amerikaiakat

E-mail Nyomtatás

Az orosz elnök azt mondta szerdán Rusutsu-ban, Japánban, hogy Moszkva kemény választ fog adni, amennyiben az Egyesült Államok terve megvalósul, és rakétákat telepít Lengyelországba, valamint egy katonai radarállomást Csehországba. Dmitrij Medvegyev azt azonban nem közölte, hogy mik lennének a kemény válaszlépések.
Bővebben...
 

Kaliforniai erdőtűz: menekülnek a Paradicsomból

E-mail Nyomtatás

Több mint 14 ezer embernek kellett elhagyni otthonát egy észak-kaliforniai kisvárosban a közeledő erdőtüzek miatt - közölték az amerikai hatóságok szerdán. A Paradise, azaz Paradicsom nevű település közelében kedden csaknem 40 házat pusztítottak el a lángok. A mentőalakulatok helyi vezetője azt mondta, hogy a városka 27 ezer lakosa közül eddig 14 ezret kellett kitelepíteni. Paradise település közelében összesen 40 lakóház és további tíz épület semmisült meg a lángokban - tette hozzá Chuck Rough. A tűz 3200 lakóházat fenyeget - közölte a kaliforniai állami tűzoltóhivatal.
Bővebben...
 

Markó - Tőkés Találkozó

E-mail Nyomtatás


Romániai Magyar Demokrata Szövetség "belső koalíciót" javasol a Magyar Polgári Párt (MPP) számára - mondta szombaton Markó Béla, a szövetség elnöke azután, hogy Marosvásárhelyen megbeszéléseket folytatott Tőkés Lászlóval, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökével.E találkozó célja az volt, hogy a helyhatósági választások eredményeinek ismeretében feltérképezzék az RMDSZ és az MPP közötti együttműködés lehetőségeit. Tőkés az előző napon már tárgyalt az MPP vezetőivel, akik egy RMDSZ-MPP választási koalíciót szorgalmaznak.

Bővebben...
 

Erdélyi tudósítások

E-mail Nyomtatás

Háttérbe szoruló magyar érdek
Vásárhelyen a helyzet változatlan, de tovább romlik

Dorin Florea és a PD-L elszigetelésére törekszik az RMDSZ-PNL-koalíció - volt olvasható a román és magyar napisajtóban a vásárhelyi önkormányzat alakuló ülését megelőzően. Emlékeztetőül: a június 1-jei helyhatósági választásokon az RMDSZ 10, a liberális-demokraták (PD-L) 8, a posztkommunista szocdemek (PSD) 2, a liberálisok (PNL) 2, és a szélsőséges nacionalista nagy-romániások (PRM) 1 képviselői mandátumot szereztek.
Bővebben...
 

Irán: Izraelnek kémkedett, halálra ítélték

E-mail Nyomtatás

Teheránban halálra ítéltek egy 45 éves iráni férfit, miután a bíróság bűnösnek találta abban, hogy pénzért cserébe információkkal látta el az izraeli titkosszolgálatot, a Moszadot. Az iráni állami televízió szerint az Ali Astari nevű férfi egy elektronikai berendezések forgalmazásával foglalkozó cég vezetője volt, amely katonai és kutató központoknak is szállított készülékeket. Az izraeli titkosszolgálat állítólag 50 ezer dollárt fizetett (7,5 millió forint)Ashtarinak, hogy telekommunikációs berendezéseket szállítson „különleges ügyfeleknek”, azzal a céllal, hogy majd figyelni tudja azok kommunikációját.
Bővebben...
 

Ukrajna nem nézi tétlenül „Kárpátalja függetlenségét”

E-mail Nyomtatás

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat az ország területi egységének megbontására irányuló cselekmények gyanújával nyomozást indított a Kárpátaljai Ruszinok Szojmjának (Tanácsának) tagjai ellen. A Kárpátaljai Ruszinok 1. Európai Kongresszusa ugyanis néhány hete azzal a kéréssel fordult az Európai Unióhoz, a Cseh Köztársasághoz és az Oroszországi Föderációhoz, hogy ismerjék el a ruszin nép szuverén státusát, illetve Podkarpatszka Rusz (Kárpátaljai Rusz) névvel Kárpátalja autonómiáját.
Bővebben...
 

A magyarok kárára szedtek szét egy szlovákiai választási körzetet

E-mail Nyomtatás

Két választókörzetre osztotta a részben magyarok lakta Érsekújvári járást a szlovákiai Nyitra megye közgyűlése - bő egy évvel a következő megyei választások előtt. A megyében ellenzéki szerepben lévő Magyar Koalíció Pártja szerint ez nemzetiségi szempontból is diszkriminatív lépés.
Bővebben...
 

Késői beismerés

E-mail Nyomtatás

Scott McClellan, a Fehér Ház egykori sajtótitkára most megjelent könyve várhatóan kavar némi vihart, holott semmi olyasmit nem mond, amit ne tudtunk volna. De hogy éppen ő mondja ki ezeket a tényeket, aki éveken át hűségesen szolgálta George Busht, azért mégis meglepő. McClellan 2006 áprilisában mondott le posztjáról, másokkal együtt, akkor, amikor Joshua B. Bolten, az elnöki stáb új főnöke alapos tisztogatást rendezett a munkatársak között.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség