Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A bagdadi színjáték

E-mail Nyomtatás

Ami sok, az sok - gondolhatták az iraki bábkormány vezetői, amikor az amerikaiak közölték velük, milyen sorsot is szánnak országuknak az elkövetkező évtizedekben. A hónapok óta zajló titkos tárgyalásokról kiszivárgott hírek szerint az USA nem kevesebb, mint 58 katonai bázist kíván fönntartani a közel-keleti ország területén. Az amerikai haderő tagjai fölött iraki bíróság nem ítélkezhetne, de még a különböző biztonsági cégek alkalmazottaira sem vonatkoznának a helyi törvények. Sőt, az amerikai hadseregnek joga lenne bárkit letartóztatni, és a gyanúsítottakat nem is kellene átadniuk az iraki hatóságoknak.
Bővebben...
 

Függetlenségükről szavaznának a baszkok

E-mail Nyomtatás

A baszk parlament pénteken megszavazta, hogy ősszel területi népszavazást tartanak saját nagyobb függetlenségükről. A spanyol kormány már korábban törvénytelennek nevezte a tervezett voksolást, és közölte, hogy az alkotmánybírósághoz fog fordulni az üggyel. A referendumon azt is megkérdeznék, hogy a választópolgárok szeretnék-e, ha tárgyalással véget vetnének az ETA terroristacsoport okozta erőszaknak. A baszk parlamentben 34 képviselő támogatta a népszavazást, 33-an ellenezték.
Bővebben...
 

Egy miniszterei szék juthat a Magyar Koalíciónak

E-mail Nyomtatás

Mirko Cvetkovics pénzügyminisztert bízta meg Borisz Tadics szerb államfő a kormányalakítással, tette közzé pénteken este az elnök sajtószolgálata. Tadics a parlamenti pártok vezetőivel folytatott tanácskozása után hozta meg döntését. A kormánykoalíciót a Demokrata Párt és a Szerbiai Szocialista Párt vezette pártszövetségek, valamint a kisebbségi pártok alkotják.
Bővebben...
 

Lövésekkel „búcsúztatták”: Sarkozy Izraelben tárgyalt

E-mail Nyomtatás


Mahmud Abbasz palesztin vezetővel találkozott kedden Sarkozy francia elnök, aki az önálló palesztin állam létrehozását sürgette. Komoly riadalom keletkezett a a tel-avivi reptéren a francia elnök búcsúztatásakor, mivel lövések dördültek el. „A modern, demokratikus Palesztina létrejötte fontos Franciaország számára” - jelentette ki Sarkozy. A politikus megismételte korábbi kijelentését, hogy Izraelnek be kell fejeznie a telepek létesítését.

Bővebben...
 

Nora Barrows-Friedman újságírónő tudósítása a blokád alatt álló Gázai övezetből

E-mail Nyomtatás

Három napja tartózkodom Gázában, és mást sem hallok, mint horrorisztikus történeteket. A barátaim, az újságírók, az egészségügyi dolgozók, a diákok, a taxisofőrök, az értelmiségiek, és egyáltalán mindenki, akivel szóba elegyedtem, úgy beszél, mintha egy hatalmas gombóc lenne a torkában. Mintha láncdohányosok lennének, akik annyi cigarettafüstöt lélegeztek be, hogy immár szólni sem tudnak.
Bővebben...
 

Ötmillió bevándorló Spanyolországban

E-mail Nyomtatás

Meghaladta az ötmilliót a Spanyolországban élő külföldiek száma, így a bevándorlók már a népesség több mint 11 százalékát teszik ki - derül ki egy pénteken nyilvánosságra hozott spanyol állami felmérésből. A 2008 januári népszámlálás szerint 46 millió Spanyolország lakossága. Ez egymillióval több, mint egy évvel korábban. A népességnövekedés főként a külföldiek betelepülésének tudható be: arányuk 9,9 százalékról 11,3 százalékra (5,22 millióra) növekedett.
Spanyolország korábban azok közé a nemze
Bővebben...
 

Mugabe szerint őt csak Isten válthatja le

E-mail Nyomtatás

Csak Isten mozdíthat el hivatalomból - jelentette ki Robert Mugabe zimbabwei elnök pénteken. Az afrikai országban jövő héten választásokat tartanak. Az ellenzéki Demokratikus Változásért Mozgalom (MDC) soha nem kerül hatalomra - fogalmazott Mugabe vezető üzletemberek előtt. Hozzátette, hogy csak az Isten - aki őt hatalomra juttatta - válthatja őt le, sem az ellenzék, sem a britek. Mugabe a britektől való függetlenség megszerzése, 1980 óta van hatalmon az afrikai országban.
Bővebben...
 

Tombol a vihar a pénzpiacokon

E-mail Nyomtatás

Az év elején megroggyant amerikai-kínai gazdasági kapcsolatok egy olyan negatív spirálba kerülhetnek, amit a világ többi része vajmi kevés eséllyel tud megmenteni rövid távon - vélik a Cashline elemzői. Szerintük a kínai és az indiai tőzsdék öszszeomlása nemcsak egy lufi leeresztése volt, és nem beszállási pontot kínálnak, hanem - mint általában a piacok - előrejelzik a reálgazdaság jövőbeli teljesítményét is. szoveg>A tomboló infláció nemcsak az árszínvonal-emelkedést takarja, hanem az amerikai pénzügyi válsággal az a bizalmi tőke (bankok, szabályozó hatóság-bankok és vállalatok, bankok között) is elinflálódott, ami közgazdaságilag nem megfogható, de egy általános krízisben kohéziót és kapaszkodót jelenthetne.
Bővebben...
 

Fuvarozók bénították Párizs forgalmát

E-mail Nyomtatás

Közlekedési káoszt okoztak csütörtökön a legfontosabb párizsi körgyűrűn a magas üzemanyagárak ellen tiltakozó fuvarozók. A kamionosok lépésben haladtak az úton, emiatt pedig a reggeli csúcsforgalomban szinte teljesen megbénult a közlekedés. A becslések szerint mintegy 200 kamionos vett részt az akcióban. A megmozdulást nem sokkal azelőtt tartották, hogy Brüsszelben az Unió állam- és kormányfői a magas olajárról kezdenének tanácskozást.
Bővebben...
 

AI: továbbra sincs hír ezer őrizetbe vett tibetiről

E-mail Nyomtatás

A Kína-ellenes márciusi demonstrációkon őrizetbe vett több mint ezer tibeti tüntető sorsáról továbbra sincs biztos hír - közölte az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet, kiemelve, hogy egyes beszámolók szerint a hatóságok verik és éheztetik a letartóztatottakat. A jogvédők ezért néhány nappal az olimpiai láng Tibetbe érkezése előtt azt kérik Pekingtől, hogy „gyújtson világosságot” az elfogottak ügyében is. A fáklya várhatóan szombaton érkezik Tibetbe, és a tervezett háromnapos útja helyett mindössze egy napig marad a tartományban. A váltófutók ezalatt a Kína-ellenes tiltakozások központi városába, Lhászába viszik a lángot.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség