Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Jövőre már nyilvános lesz ki és mennyi agrárpénzt kap az EU-tól

E-mail Nyomtatás
Az uniós tagállamoknak jövő áprilisig olyan honlapot kell készíteniük, amelyen szerepelnek azok a gazdálkodók, akik európai uniós agrártámogatásokat kaptak- jelentette be szerdán az Európai Bizottság (EB). A listán emellett szerepelnie kell annak is, hogy a kedvezményezett mennyi pénzt kapott a közös kasszából.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: Szerb külügyminiszter: a függetlenség elismerői "nem számíthatnak jó kapcsolatokra"

E-mail Nyomtatás
A szerb külügyminiszter, Vuk Jeremic szerdán figyelmeztette a Koszovó függetlenségét elismerő országokat, hogy "nem számíthatnak jó kapcsolatokra" Szerbiával. A politikus azután nyilatkozott, hogy Magyarország, Horvátország és Bulgária, vagyis három Szerbiával szomszédos ország közleményt adott ki Koszovó elismeréséről."Minden ország, amely úgy dönt, hogy elismeri a törvénytelenül kikiáltott államot, nemzetközi jogot sért" - mondta Jeremic Athénban, ahol a görög külügyminiszterrel találkozott.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ: "Belgrádból vezényelték a mitrovicai zavargásokat "

E-mail Nyomtatás
A szerb kormány határozottan tagadja, hogy a koszovszka mitrovicai zavargásokban szerb rendőrök vettek volna részt. Azt is tagadják, hogy a szerb kormánynak köze lett volna a zavargások megszervezéséhez. Az UNMIK és a KFOR vezetői azonban azt állítják, hogy az észak koszovói városban történt eseményeket Belgrádban szervezték meg, s onnan is irányítottáke. Szerbia nemzetközi vizsgálatot követel, ám az már folyamatban van.
Bővebben...
 

KOSZOVÓ - Magyar-horvát-bolgár közös kormánynyilatkozat Koszovó egyidejű elismeréséről

E-mail Nyomtatás
Magyarország, Horvátország és Bulgária szerdán egyidejűleg ismeri el független államként a Szerbiától különvált albán többségű Koszovót. Erről a három ország kormánya szerdán délelőtt közös nyilatkozatot adott ki.A Külügyminisztérium által a Független Hírügynökséghez eljuttatott dokumentum az unió tagállamainak február 18-i közös álláspontjából indul ki. Hangsúlyozza, hogy a koszovói status quó-t már nem lehetett tovább fenntartani, mivel a belgrádi szerb és a pristinai albán hatóságok tárgyalásai nem vezettek eredményre.
Bővebben...
 

IRAK: Öt éve kezdődött a történelem legdrágább fegyveres konfliktusa

E-mail Nyomtatás
Világszerte háborúellenes demonstrációkat szerveznek a Washington-vezette iraki invázió ötödik évfordulójára, amely csütörtökön lesz. George Bush amerikai elnök szerdán a Pentagonban mond beszédet a világ legdrágább fegyveres konfliktusának védelmében a washingtoni védelmi minisztériumban, a Pentagonban.Úgy tudni, az amerikai elnök el fogja ismerni, hogy a háború nagy árat követelt az Egyesült Államoktól mind életekben mind pénzben.
Bővebben...
 

"Nem lesz nagyobb bojkott a pekingi olimpia ellen"

E-mail Nyomtatás
Abban bíznak a pekingi olimpia kínai szervezői, hogy nem lesz komolyabb bojkott - közölte az AFP a kínai fővárosból. Az augusztus 8-án kezdődő nyári játékok részleges vagy teljes bojkottját a kínai hatóságok tibeti rendteremtése ellen tiltakozó csoportok vetették fel.
Bővebben...
 

EGÉSZSÉG - Az orvoshiány már veszélyeztet a sürgősségi ellátást Japánban

E-mail Nyomtatás
Japán hiába büszkélkedhet mindenkire kiterjedő társadalombiztosítási rendszerrel és élvonalbeli orvosi technikával, az orvoshiány miatt néha már a közlekedési balesetesek ellátása is veszélybe kerül. Japán szakértők szerint a baj oka az egészségügyben tapasztalható egyenlősdi. Az orvosfizetések azonosak, mindenki azonos társadalombiztosítási ellátásban részesül.Az orvoshiány miatt állandó a túlórázás, ez egyre több embert tántorít el az orvosi pályától, a lakosság egyre gyorsabban öregszik, az ország külföldi orvosokat nem fogad be (a szigorú bevándorlási előírások miatt), és a növekvő költségvetési hiány miatt nem emelkednek az orvosi fizetések.
Bővebben...
 

TIBET: A dalai láma tibeti radikálisokkal találkozott

E-mail Nyomtatás
A dalai láma megbeszélést folytatott radikális tibeti menekültekkel szerdán Indiában, egy nappal azután, hogy kilátásba helyezte: visszavonul, ha az erőszak nem mérséklődik hazájában.A függetlenség-párti Tibeti Ifjúsági Kongresszus kérte a 72 éves vezetőt, hogy vizsgálja felül középutas politikáját, amely a béke érdekében megelégszik a Kínán belüli autonómiával. A dalai lámával ellentétben a csoport az augusztusi pekingi olimpiai játékok nemzetközi bojkottjára szólított föl.
Bővebben...
 

Elhalasztják másfélezer brit katona kivonását Irakból

E-mail Nyomtatás
Elhalasztja a londoni védelmi minisztérium -legalább az év végéig- 1500 brit katona kivonását Irakból - közölte a Daily Telegraph brit újság szerdai száma.A lap kormányforrásra hivatkozik, de a forrást nem nevezi meg. Eszerint a halasztási döntést azért hozták Londonban, mert megnőtt a rakétatámadások száma Baszrában. Baszrá mellett van az Irakban állomásozó brit csapatok nagy részének bázisa. A Telegraph szerint a halasztás másik oka, hogy az iraki kormánykatonák állítólag fontosnak tartják a brit támogatást, és a moráljukat rendíthetné meg, ha ezt a támogatást úgymond megvonnák tőlük a kivonulással. Csütörtökön, március 20-án lesz 5 éve, hogy az amerikai-brit koaliciós haderő megindította a támadást Szaddám Huszein Irakja ellen.
 

A vajdasági magyar pártok Magyarországon is kampányolnak a szerbiai választások előtt

E-mail Nyomtatás
A vajdasági magyarok térnyerésre számítanak a május 11-re kiírt szerbiai előrehozott általános választásokon. A Magyar Koalícióba tömörült három vajdasági magyar párt vezetői kedden, budapesti sajtóértekezletükön közölték, hogy reményeik szerint a szerb országos parlamentbe az eddigi 3 helyett 5-6 képviselőt tudnak bejuttatni.Pásztor István, Ágoston András és Páll Sándor értékelése szerint a három magyar párt a vajdasági tartományi parlamentben a mostani 11 helyett 16-18 helyet nyer el. Az ugyancsak május 11-i helyhatósági választásokon pedig a három vajdasági magyar párt a 2004-ben elvesztett községek visszaszerzését szeretné elérni.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség