Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Az Oroszországba szökött volt ukrán kormányfő tulajdonát képező értéktárgyakat találtak egy kijevi lakásban

E-mail Nyomtatás

Nagy értékű antik festményeket, ikonokat, díszfegyvereket, ritka pénzérméket és egyéb értéktárgyakat talált egy kijevi lakásban az ukrán rendőrség. A hatóságok bizonyosra veszik, hogy a lefoglalt műtárgyak a hatalomváltó Majdan-tüntetések nyomán 2014-ben külföldre menekült Mikola Azarov volt miniszterelnök tulajdonát képezik.

Bővebben...
 

Menesztették az „autonómiázó" temesvári magyar alprefektust

E-mail Nyomtatás

Dacian Ciolos miniszterelnök a belügyminiszter javaslatára csütörtökön felmentette tisztségéből Marossy Zoltán Temes megyei alprefektust. Egy temesvári portálnak adott szerdai interjúban Marossy többek között az autonómia szükségességéről, és Románia nemzetállami önmeghatározása elhibázott voltáról beszélt – közölte csütörtökön a Hotnews.ro portál.

Bővebben...
 

A zászlók után a Városháza feliratot is el kell távolítani Csíkszeredában

E-mail Nyomtatás

Jogerős döntést hozott a Marosvásárhelyi Ítélőtábla: a Városháza feliratot el kell távolítani Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának épületéről – számol be Kovács Attila a szekelyhon.ro-n. Ezt a pert – akárcsak a Községháza feliratok ellenieket – a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezte.

Bővebben...
 

Közeleg az ítélethirdetés a Batthyáneum-perben

E-mail Nyomtatás

Január 17-re tűzte ki a következő tárgyalást a gyulafehérvári Batthyáneum könyvtár visszaszolgáltatásáról szóló perében a gyulafehérvári táblabíróság a keddi tárgyaláson. Egyben felszólította az egyház által javasolt szakértőt, Buzogány Dezső kolozsvári egyetemi tanárt, hogy akkorra készítse el a perdöntőnek tekintett latin nyelvű dokumentum fordítását.

Bővebben...
 

Maglai Jenő: „Nem dőlünk be a VMSZ látszat-megbékélési törekvéseinek”

E-mail Nyomtatás

Vonja vissza az alkotmánybírói tisztségre való jelölését és mondjon le minden, a Magyar Mozgalomban betöltött és a Magyar Mozgalomhoz köthető tisztségéről dr. Korhecz Tamás – mondta el a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján Maglai Jenő, az MM Ügyvivői Testületének tagja.

Bővebben...
 

Maffia határok nélkül

E-mail Nyomtatás

A Pozsonyi Magyar Intézetben került bemutatásra december 1-jén Gustáv Murín, a pozsonyi Comenius Egyetem tudományos munkatársa, természettudós, publicista Maffia határok nélkül címen magyar nyelvre lefordított könyve. A könyvbemutató vendégei Gustáv Murín író, Vályi István újságíró és Vályi Horváth Erika, a könyv fordítója, illetve a kötetet kiadó Twister Média igazgatója, Értékes Christos voltak.

Bővebben...
 

Az MKP elégedett a Szigeti László ügyében hozott elsőfokú ítélettel

E-mail Nyomtatás

A magyar párt bízik egykori oktatási minisztere teljes felmentésében

A pozsonyi járásbíróság felmentette Szigeti László volt MKP-s oktatásügyi minisztert, a párt elnökségi tagját az ellene támogatási csalás vádjával indult büntetőperben. Az elsőfokú ítélet az ügyész fellebbezése miatt ugyan nem jogerős, ám az MKP megelégedéssel nyugtázta a döntést.

Bővebben...
 

November végi erősorrend: Ficoék az élen, erősödik az MKP

E-mail Nyomtatás

A Focus ügynökség által készített legfrissebb közvélemény-kutatás szerint továbbra is a Smer-SD a legnépszerűbb párt Szlovákiában: ha most tartanák a választásokat, a polgárok több mint 23 százaléka adná voksát Robert Fico pártjára. Az egy hónappal ezelőtt mérthez képest fél százalékkal erősödött az MKP támogatottsága, ám még így is a bejutási küszöb alatt áll.

Bővebben...
 

Békét csak egymás elfogadásával és összefogással lelhetünk

E-mail Nyomtatás

Rövidesen megérkezik Felvidékre a Betlehemi Békeláng

November végén érkezett meg Európába a betlehemi Születés Templomának öröklángjáról meggyújtott békeláng. Az európai központi lángátadó ünnepséget Bécsben december 10-én tartják, ezt követően kezdi meg útját más európai országokba. Szlovákia magyarlakta területeire a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) cserkészeinek közvetítésével érkezik meg immáron huszonöt éve, ők juttatják el közel száz helyszínre a Felvidéken.

Bővebben...
 

Senki sem tartotta fenn az előterjesztést,

E-mail Nyomtatás

így nem lett világörökség a csíksomlyói búcsú

December 1-jén délelőtt döntött az UNESCO Etiópiában ülésező közgyűlése – nem vált a világörökség részévé a csíksomlyói búcsú. Négy év telt el azóta, hogy Kelemen Hunor szövetségi elnök, akkori kulturális és örökségvédelmi miniszter kezdeményezte és felterjesztette a székely emberek legnagyobb vallási és kulturális ünnepét a világörökségi listára. A 2012 óta eltelt időszakban többször és többen próbálták megakadályozni ezt, 2016 decemberében pedig ez végképp sikerült – a csíksomlyói búcsú nem örvendhet nemzetközi elismertségnek és védettségnek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség