Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Nem megy minden a maga útján

E-mail Nyomtatás

Pályázz okosan! – civil információs nap Rozsnyón

A Szövetség a Közös Célokért társulás magyarországi és felvidéki civil szervezetek részére Pályázz okosan! címmel civil információs napot szervezett október 24-én a rozsnyói Rákóczi Magyar Házban. A találkozót megtisztelte jelenlétével Haraszti Attila, Magyarország Kassai Főkonzulátusának főkonzulja és Szénási Lajos gazdasági attasé.

Bővebben...
 

Síremléket avattak Zsélyben Zs. Nagy Lajos költőnknek

E-mail Nyomtatás

Egy újabb adósságunkat törlesztettük október 22-én, amikor is a Kürtös patak völgyében fekvő Zsély településen halála után több mint tíz évvel végre síremléket kapott a település neves szülöttje: Zs. Nagy Lajos, szlovákiai magyar költő. „Nógrád jeles fia, a humor és a szatíra mestere; Mikszáth falubélije, a zsélyi kovács jó értelemben vett tékozló gyermeke, idős édesanyjának búsképű magzatja, szarvasokkal csatázó legénye. Már jó pár éve elhalkultak „isapur dalai”, nem üzent mesterük barlangjából, csak szomjazott oázisában” – írta földijéről Csáky Károly helytörténész, az Emlékek Zsély községben című írásában.

Bővebben...
 

Megújult a 110 évvel ezelőtt épült lénártfalvai református templom

E-mail Nyomtatás

Megújult a 110 évvel ezelőtt épült lénártfalvai református templom belseje. Ennek apropójából a gyülekezet hálaadó istentiszteletet tartott. A komáromi egyházmegye 2016. október 16-án hálaadó istentiszteletet tartott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott projektek megvalósításáért.

Bővebben...
 

Putyin: mítosz az amerikai választásokba való orosz beavatkozás

E-mail Nyomtatás

Mítosznak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, hogy Moszkva beavatkozna az amerikai elnökválasztási küzdelembe, és megengedhetetlennek nevezte a kibertámadásokat vagy másfajta beavatkozást más államok belügyeibe.

Bővebben...
 

A Hittani Kongregáció a katolikus temetésről: a hamvasztás megengedett, de a teljes forma az elföldelés

E-mail Nyomtatás

Október 25-én kedden jelent meg a Hittani Kongregáció instrukciója, utasítása a katolikus egyház temetési szertartásával és eljárásával kapcsolatban, mely összefoglalja az érvényes gyakorlatot, leszögezve, hogy a temetés legteljesebb formája az elföldelés, de megengedett a hamvasztás is, jóllehet mindkét forma csak temetőben, vagy arra kijelölt kultikus helyen végezhető.

Bővebben...
 

„Magyarok Ukrajnában” – kiállítás Kijevben

E-mail Nyomtatás

Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójának alkalmából Magyarország Ukrajnai Nagykövetsége és a Magyarok Kijevi Egyesülete a kárpátaljai és a hágókon túli magyar szervezetek bevonásával Magyar Napokat szervezett az ukrán fővárosban október 21-23. között. A rendezvénysorozat keretében a kijevi Ukrán Házban mutatták be a „Magyarok Ukrajnában” című történelmi és néprajzi kiállítást, amely a Kárpátalján és az ország más részein élő magyar kisebbség múltját, életét és kultúráját volt hivatott megismertetni a fővárosi közönséggel.

Bővebben...
 

Szenátori mandátumra pályázik Traian Băsescu

E-mail Nyomtatás

Szenátori mandátumra pályázik a decemberi parlamenti választáson Traian Băsescu volt államelnök, aki az általa vezetett Népi Mozgalom Párt szenátusi listavezetője lesz Bukarestben.

Bővebben...
 

Újraválasztották Csűry István királyhágómelléki református püspököt

E-mail Nyomtatás

Újraválasztották tisztségébe Csűry Istvánt, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) püspökét. A Nagyváradon tartott egyházkerületi küldöttgyűlés 97 résztvevője közül 84-en szavaztak a püspökre – tájékoztatta az MTI-t Wagner Erik püspöki titkár. A püspöki tisztséget 2010 óta betöltő Csűry István mandátuma hat évre szól.

Bővebben...
 

Ipari robotgyártó céget létesítenek a japánok Szlovéniában

E-mail Nyomtatás

A világ egyik vezető ipari robotgyártó cége, a japán Yaskawa Electric Corporation úgy döntött, Szlovéniában létesít új gyárat - mondta Miro Cerar szlovén miniszterelnök Ljubljanában.

Bővebben...
 

Tusk: az uniónak nyitva kell hagynia az Oroszország elleni szankciók lehetőségét

E-mail Nyomtatás

Az Európai Uniónak egyetlen opciót sem szabad elvetnie, nyitva kell hagynia a szankciók lehetőségét is Oroszország ellen a szíriai beavatkozás miatt - hangsúlyozta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke. Sajtótájékoztatóján az uniós állam- és kormányfőket tömörítő tanács elnöke kijelentette: fontolóra kell venni a büntetőintézkedéseket, amennyiben folytatódnak a "bűncselekmények" a szíriai Aleppóban.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség