Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A kárpátaljai magyar szervezetek és a magyar külképviseletek közösen emlékeztek 1956-ra Ungváron

E-mail Nyomtatás

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ), valamint a kárpátaljai magyar külképviseletek közösen emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról Ungváron az 1956-os emlékműnél és a börtön falán elhelyezett 1956-os emléktáblánál.

Bővebben...
 

Ötezer éves térképet találtak Dániában

E-mail Nyomtatás

Ötezer éves térképre bukkantak régészetet tanuló diákok a dániai Bornholm szigetén nyáron folytatott ásatásokon.

Bővebben...
 

Rockopera készül Nero császárról

E-mail Nyomtatás

Rendkívüli helyszínen mutatják be jövőre a Nero császárról szóló új olasz rockoperát az olasz fővárosban: az ókori Róma szívében, a Forum Romanummal szomszédos egykori császárpaloták területén.

Bővebben...
 

Recenzió az Esterházy János élete és mártírhalála című könyvről

E-mail Nyomtatás

Válasz a miértekre

Bizonyára több idő kellene megválaszolni, egy gróf miért áll ki a polgári egyenlőség elve mellett, miért vállalja kisebbségiként egy magyar párt vezetését a két világháború között, a szlovák parlament egyetlen magyar képviselőjeként miért nem szavazza meg a zsidók deportálását elrendelő törvénytervezetet, miért nem kerüli el a letartóztatást, holott elmenekülhetett volna, végül: hogyan marad ereje vigasztalni börtöntársait, mikor az ő helyzete a legreménytelenebb? A nyugtalanító kérdések csak sokasodnak, néhányuk ma is tisztázatlan. Pontosabban: Esterházy János „ügye” lezáratlan.

Bővebben...
 

Sulík: Szlovákiát az uniós alapokkal való gazdálkodásáért vizsgálják

E-mail Nyomtatás

A brüsszeli székhelyű Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) vizsgálatot indított a szlovákiai hulladékgyűjtő udvarokkal kapcsolatban, jelentette ki sajtótájékoztatóján Richard Sulík (SaS) EP-képviselő. Sulík szerint Szlovákiában a jelenlegi kormány, de az előző Fico-kormányok idején is mindenütt loptak.

Bővebben...
 

Fejezzük be az árulózást, Béla?

E-mail Nyomtatás

Egy érdekes kijelentésre lettem figyelmes, miközben a napi híreket olvasgattam a világhálón. A Most-Híd elnöke nem lép gittegyletbe és csak akkor vesz részt a magyar-magyar párbeszédben, idézem: „Egyetlen feltételként pedig az árulózás és az egyéb sárdobálás végérvényes befejezését szabjuk meg.” Befejezni? Miért? Sokadszorra is tegyük fel a kérdést! Miért nevezzük árulónak azt a csoportot, melynek tagjai megalapították a Most-Hidat?

Bővebben...
 

„Esztergom Magyarország bölcsője“

E-mail Nyomtatás

Vágsellyei diákok is ünnepelték Pázmány Pétert

„Esztergom Magyarország bölcsője“– Prokopp Mária művelődéstörténész mottójával, DUNAKORZÓ 2016 címmel rendeztek ünnepséget annak emlékére, hogy Pázmány Péter 400 évvel ezelőtt lett esztergomi érsek, Magyarország prímása. Ebből az alkalomból a szervezők, a Malom Művészeti Egyesület és az esztergomi Balassi Társaság vendégül meghívta a vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola azon diákjait, akik rendszeresen részt vesznek a Kincskereső országos versenyen.

Bővebben...
 

Rossz az erdélyi magyarok közérzete

E-mail Nyomtatás

Egy friss felmérés szerint az erdélyi magyarok 70 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba haladnak a dolgok Romániában. A Kvantum Research szeptember 15. és október 1. között végzett közvélemény-kutatásának az eredményeit a Maszol.ro portál ismertette.

Bővebben...
 

Márton Áronra emlékeztek Ojtozban és Kézdivásárhelyen

E-mail Nyomtatás

Kereken száz esztendővel ezelőtt kezdte el katonai szolgálatát Ojtozban (1916. szeptember – 1917. december) Márton Áron püspök, aki nem sokkal ezután már a soproni hadosztály katonáival együtt védte a magyar haza egységét az ellenséggel szemben. Ennek tiszteletére Fejér László Ödön képviselő, Kovászna Megye Tanácsa és a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság szervezésében Ojtozban hálaadó szentmisét és koszorúzást tartottak, Kézdivásárhelyen pedig kiállítással és főtéri szobrának megkoszorúzásával emlékeztek Erdély nagy püspökére.

Bővebben...
 

Őrizetben a csaló, aki a szerb miniszterelnök tanácsadójának adta ki magát

E-mail Nyomtatás

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint őrizetbe vették a kragujevaci Z. C.-t (1954), akit azzal gyanúsítanak, hogy 2015 novembere és 2016 októbere között a szerb kormányfő kabinetjének tanácsadójaként mutatkozott be, s két személytől bizonyos szolgáltatások elvégzéséért pénzt kért és fogadott el.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség