Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Öt felvidéki kapott Ex Libris Díjat Brüsszelben

E-mail Nyomtatás

Az Európai Parlament brüsszeli épületében nyújtott át öt Ex Libris Díjat Gubcsi Lajos, aki a díj alapítójaként Dániel Erzsébetnek, Görföl Jenőnek, Kolár Péternek, Mézes Rudolfnak és Pogány Erzsébetnek fejezte ki elismerését. A kitüntetésekre közvetlenül az Európai Polgári Díj átadása előtt került sor. Mint ismeretes, idén Szlovákiából a Csemadok kapta az Európai Parlament díját. A Gubcsi Lajos vezette kuratórium is tiszteletét fejezte ki a Csemadok irányába oly módon, hogy olyan embereket jutalmazott, akik az aktív Csemadok-tagság mellett további jelentős közéleti tevékenységet is felmutattak.

Bővebben...
 

Gyermekmosoly, nemcsak képeken

E-mail Nyomtatás

Rák Viki színésznő komáromi, gyermekbarát kávézójában nyílt október 12-én Szilárd Danuta lengyel származású festőművész tárlata. A kiállítás nem öncélú: mint megtudtuk, az egyik képet rövidesen elárverezik, a befolyó összeget pedig egy rászoruló család kapja majd.

Bővebben...
 

Szemeszternyitó magyar mise Pázmány Péter és Nagy Lajos király városában

E-mail Nyomtatás

Négy hónapnyi szünet után október 11-én ismét elkezdődött az akadémiai év hónapjainak minden második keddjén megrendezendő magyar misék, diákmisék sorozata Nagyszombatban.

Bővebben...
 

Sokadszori próbálkozás a Mečiar-amnesztiák eltörlésére

E-mail Nyomtatás

Ján Budaj, az OĽaNO képviselője újra megpróbálkozik a Mečiar-amnesztiák eltörlésével. Amint azt a sajtótájékoztatóján elmondta, a javaslatot szeretné már a parlament novemberi ülése elé terjeszteni, és felajánlja a kormánykoalíció ama képviselőinek, akiknek a legutóbbi, tavaszi próbálkozása során volt merszük támogatni a javaslatát, hogy legyenek a javaslat társszerzői.

Bővebben...
 

Megvan a menetrendje a brit kilépésnek

E-mail Nyomtatás

London jövő március végéig aktiválja a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét és kezdetét veszi a tárgyalássorozat az EU-tagság megszüntetéséről. A jogszabályok szerint a Brexit tárgyalásai akár 2019-is eltarthatnak.

Bővebben...
 

Toró ismét megjárná „a bukaresti poklot”

E-mail Nyomtatás

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei szervezetének javaslatára Toró T. Tibor, az alakulat országos alelnöke függetlenként méretkezne meg Háromszéken a néppárt támogatásával – számol be Bíró Blanka a kronika.ro-n. Ezt a párt helyi képviselői Sepsiszentgyörgyön jelentették be, hangsúlyozva, hogy a megyei szintű döntést az országos elnökségnek is jóvá kell hagynia. Balázs Attila, az EMNP Kovászna megyei szervezetének elnöke rámutatott, az elmúlt választásokon folyamatosan 40 százalék körül mozgott a részvételi arány a megyében, és úgy érzik, a szavazók 58–59 százalékát még mindig lehet mozgósítani.

Bővebben...
 

Fesztiválbérletekkel vesztegették meg Kolozsvár alpolgármesterét?

E-mail Nyomtatás

Egy vállalkozó feltételezett előnyben részesítése kapcsán gyanúsítják befolyással való üzérkedéssel Horváth Anna kolozsvári alpolgármestert, akit hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezett az ügyészség, sőt hivatala gyakorlásától is eltiltotta – számol be Rostás Szabolcs a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

A szerb belügyminiszter harcot hirdetett a maffia ellen

E-mail Nyomtatás

Sajtótájékoztatóján Stefanović úgy fogalmazott: kemény küzdelem lesz, amelyet az államnak és a rendőrségnek kell megnyernie. A teljes államapparátust akcióba helyezik, hogy az év végéig megtisztítsák a rendőrséget azoktól, akik bármilyen módon együttműködtek a szerb bűnszervezetekkel - fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy akiket lelepleznek, a törvényszék előtt fognak felelni tetteikért.

Bővebben...
 

Megtartotta alakuló ülését az új horvát parlament

E-mail Nyomtatás

Megtartotta alakuló ülését az új összetételű horvát parlament, amely elnökéül Božo Petrovot, a Híd Függetlenek Listája (Most) jelöltjét választották meg - közölte a horvát média. Božo Petrov volt az egyetlen jelölt a házelnöki tisztségre. Az új parlamenti elnököt 132 igen szavazattal, egy ellenében, 12 tartózkodás mellett választották meg a 151 tagú nemzetgyűlés (szábor) elnökének.

Bővebben...
 

Leköszönő istentisztelet Jánosiban

E-mail Nyomtatás

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam: Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája…” (II.Timóteus 4,7)

Véget ért egy korszak a Makkosjánosi Református Egyházközség életében. Harminckét év szolgálat után nyugdíjba vonult a gyülekezet lelkipásztora, vitéz Pocsai Vince. Október 9-én őt búcsúztatták a vasárnapi istentisztelet keretében.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség