Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Optimista költségvetés

E-mail Nyomtatás

A kormány optimista, legalábbis ez derül ki a kabinet által elfogadott költségvetésből. Farkas Iván a Magyar Közösség Pártjának alelnöke úgy véli, a parlamentben komoly vita lesz a jövő évi költségvetés és a 2018-19-es költségvetési keretszámok vitájában. A kormány elfogadta a jövő évi állami költségvetést és a közigazgatás három évre szóló javaslatát. A végső döntést a törvényhozás hozza majd meg valamikor novemberben, ami első ránézésre formalitásnak tűnik – véli Farkas Iván.

Bővebben...
 

Volt egyszer egy zselízi kisvasút, avagy a drezina története

E-mail Nyomtatás

Sokan emlékezhetnek még a zselíziek közül a kisvasútra, illetve a rajta közlekedő kis vonatra, és az úgynevezett drezinára. A vasút mára sok egyéb korai dicső vívmánnyal együtt a múlt homályába veszett, de imitt-amott azért még rá lehet bukkanni egy-egy bájos kis sínpárdarabra.

Bővebben...
 

Duray Miklós: Három magyar, nemzeti népszavazás

E-mail Nyomtatás

A kommunista hatalom 1989. évi bukása óta mi magyarok megéltünk néhány népszavazást, és mi felvidékiek el is kerültünk, legalább egyet, Csehszlovákia megszűnéséről. Ha akkor ki lett volna írva a népszavazás, akkor a hóhéreszme mellett tettük volna le a voksunkat, mert az ismeretlen jövőtől, Csehszlovákia megszűnésétől jobban féltünk, mint a szörnyű múlttól.

Bővebben...
 

A Smer-káder kitálal

E-mail Nyomtatás

Az SaS alelnöke, Ľubomír Galko szerint kihallgathatná az ügyészség a SMER-SD nyitrai kerületi titkárát, aki a pártban uralkodó helyzetre panaszkodott. Renáta Kolenčíková, aki 16 évig volt a Smer tagja, a Denník N napilappal készült beszélgetés során úgy nyilatkozott, „nagyon tiszteltem Robert Ficót, csodáltam őt, nagy rangú politikusnak tartottam. Az élettársam személyes jó barátja volt, nálunk is gyakran megfordult. De nagyon csalódtam benne a korrupció és a mutyizás miatt. Egyre több dologról szereztem tudomást, meg a Smert irányító emberekről”.

Bővebben...
 

Jézus keresztjét a szívekben is őrzik Nagymagyaron

E-mail Nyomtatás

A Felső-Csallóközben, Nagymagyaron 2016. október 2-án, vasárnap a Kereszt utcában került sor a Mózes Sándor emlékét őrző fakereszt felszentelésére. A keresztet Mózes István 1848-ban testvére, Sándor emlékére állíttatta. 1932-ben a keresztet felújították, és most a Nagymagyari Kulturális Közösség kezdeményezésére a nagyközség történetét meghatározó emlékhelyen széleskörű összefogással egy új keresztet állítottak.

Bővebben...
 

Bekérették az orosz konzult a kijevi külügyminisztériumba

E-mail Nyomtatás

Bekérették az orosz konzult Kijevben október 6-án a külügyminisztériumba, hogy adjon magyarázatot arra, miért nem engedik az ukrán konzuloknak meglátogatni a Moszkvában kémkedés vádjával nemrég őrizetbe vett ukrán újságírót – közölte Marjana Beca külügyi szóvivő.

Bővebben...
 

Aki élni szeretne, IMÁDKOZZON! – Kárpát-medencei református püspökök köszöntői

E-mail Nyomtatás

Virrasszatok és imádkozzatok! Gondolatok az imádságról Kárpát-medencei református püspököktől.

Örömmel köszöntöm a Kárpát-medencei Ifjúsági Imaéjjel szervezőit és résztvevőit. Nagy szükség van az ifjúsággal való komoly törődésre egyházi vonalon is. Sokak úgy vélekednek, hogy ez csak a lelkészek dolga, de ez téves hozzáállás! Olyan hitben élő fiatalokra van szüksége Krisztus Egyházának, akik Istent kereső vagy elkerülő kortársaik helyzetét, problémáit és nyelvét teljesen megértik és testvéri szeretettel, imádsággal igyekeznek a Szentlélek segítségével az Úrhoz vezetni őket. Az egymásért mondott imádságnak, ha szabad így megfogalmazni, még nagyobb ereje van, ha nemcsak (önzően) magunkért könyörgünk. A Teremtő Isten áldása legyen az imádkozók életén és azokén, akikért hangzik, hogy a megtértek és keresők egyaránt hitet, békességet, megélhetést találhassanak szülőföldjükön és ők is hitben nevelhessék a jövő nemzedékét.

Mi horvátországi református magyarok is ezért imádkozunk, nemcsak az Imaéjjelen, hanem az év minden napján.

Csáti Szabó Lajos püspök

Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház

Bővebben...
 

Két évtizedre szóló stratégiát fogadott el a román kormány

E-mail Nyomtatás

Elfogadta a Többközpontú Románia 2035 című, a következő két évtizedre szóló területfejlesztési stratégiát a szakértői kormány. A kabinet közleménye szerint a törvénytervezet a közlekedési, környezetvédelmi, mezőgazdasági, oktatási, egészségügyi és egyéb ágazati politikákat hangolja össze oly módon, hogy Romániában az európai infrastruktúrába szervesen illeszkedő, az ország egyenletes fejlődését segítő kisebb-nagyobb regionális központok hálózata alakuljon ki.

Bővebben...
 

Megáldotta Ferenc pápa a tordaszentlászlói reformátusokat

E-mail Nyomtatás

Tordaszentlászló református gyülekezetének tagjait fogadta Ferenc pápa a Szent Péter téri általános audiencián szerdán – számolt be a küldöttséget vezető Balázs Attila lelkész az MTI-nek. Ez volt az első alkalom, hogy erdélyi magyar református gyülekezet tagjai Rómában a pápával találkoztak.

Bővebben...
 

Pert nyert a román állammal szemben a Mikes-örökös

E-mail Nyomtatás

A Kolozs megyei törvényszék jogerős ítéletben utasította el a román állam nevében pereskedő pénzügyminisztérium keresetét, melyben a hatóság a zabolai Mikes grófi család örökösének, Roy Chowdhury Katalinnak az örökösödési jogát vonta kétségbe. A kimondott ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján tette közzé a törvényszék. A bejegyzés szerint a törvényszék megalapozatlannak találta és elutasította az államnak – az örökösödési bizonyítvány megsemmisítésére vonatkozó – keresetét, és elutasította a Vagyon-visszaszolgáltató Országos Hatóságnak a beavatkozási kérelmét is. Az ítélet szerint a perköltségeket az államnak kell fizetnie.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség