Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A felvidéki sikertörténet: JOMILI

E-mail Nyomtatás

Sok szülő panaszolja, hogy a gyerekek egész nap a számítógép előtt ülnek. Sem a motorikai képességeik, sem a készségeik és kreativitásuk nem fejlődik. Holott van megoldás. A hidaskürti Lukovics László olyan játékot talált ki unokáinak, amely mára meghódította a világot. Bátran mondhatom: a Jomili nemcsak a gyerekeket hódította meg, hanem a felnőtteket is.

Bővebben...
 

A költségvetés tényleges őre

E-mail Nyomtatás

Könnyű egy tervezetet megírni, de annál nehezebb alkotmányos többséget biztosítani hozzá

Portálunknak nyilatkozott Ódor Lajos, aki a közvélemény előtt talán kevésbé ismert, de annál fontosabb jogkörrel bíró Költségvetési Felelősség Tanácsának az egyik tagja. Itt mindjárt hozzá is kell tennünk, hogy a Tanácsnak összesen három tagja van és a jóváhagyásuk nélkül az ország államadóssága nem emelkedhet egy előre meghatározott szint fölé. Munkatársunk amellett, hogy Szlovákia gazdasági fejlődéséről és annak kilátásairól kérdezte, olvasóinknak röviden be is mutatja a költségvetés egyik fő őrét.

Bővebben...
 

Sulík levélben figyelmezteti az Európai Bíróságot Procházka alkalmatlanságára

E-mail Nyomtatás

Az ellenzéki SaS elnöke, Richard Sulík levélben figyelmezteti az Európai Unió Bíróságát arra, hogy Szlovákia jelöltje, Radoslav Procházka a luxemburgi bírói posztra nem alkalmas. Mint mondta, Procházkánál jobb jelölt is rendelkezésre állt Ján Mazák volt alkotmánybírósági elnök személyében, aki azonban valamilyen oknál fogva nem ment keresztül a Bírói Tanács szűrőjén.

Bővebben...
 

Farkas Iván: Ott kell jelen lennünk, ahol a legnagyobb szükség van ránk

E-mail Nyomtatás

Megtartotta alakuló ülését az MKP régiófejlesztési és gazdasági tanácsa

Alakuló ülését tartotta szeptember 29-én Komáromban, a késő délutáni órákban az MKP régiófejlesztési és gazdasági tanácsa. Az érsekújvári tisztújítást követően ez volt a tanács első ülése, amelyen három szakbizottságot és azok elnökeit választották meg a jelenlévők. Megalakult a vállalkozás-, környezet- és gazdaságfejlesztési bizottság, melynek Forró Krisztián lett az elnöke. Keleti és nyugati regionális fejlesztési bizottság is alakult. A nyugati, Pozsonytól Ipolyságig felölelő terület elnöke Knirs Imre lett, a keleti regionális fejlesztési bizottság elnökévé Mihók Gábort választották, mely Nagykürtöstől Királyhelmecig terjedő régiókat fedi le. Farkas Ivánt, az MKP gazdasági és régiófejlesztési tanács elnökét, az ülés összehívóját kérdeztük a tanács munkájáról, feladatairól, és jövőbeni terveiről.

Bővebben...
 

Áldott elcsendesedést adott az énekszó Tornalján

E-mail Nyomtatás

A tornaljai református templomban szeptember 24-én rendezett kórustalálkozón az Andante vendégkórus és a gömöri lelkészek kórusa mellett a tornaljai, a simonyi, a rimaszombati, a zádor-rimaszécsi, a serkei, a nagybalogi, a hanvai és a gömörhorkai gyülekezetek énekkara mutatkozott be.

Bővebben...
 

Megrongálták a szabadkai Szentháromság-szobrot

E-mail Nyomtatás

Mostanáig ismeretlen elkövetők ellopták az aranyozott keresztet és tollat a szabadkai Szentháromság-szoborról, amelyet a tavasszal állítottak vissza eredeti helyére, felújítást követően. Ez már a második alkalom az elmúlt két hétben, hogy megrongálták a szoboregyüttest: korábban vandálok az emlékművet körülvevő korlátban tettek kárt, most a lopáson túl az egyik angyalszobor kezét is letörték, jelenti a subotica.com portál.

Bővebben...
 

Szerbia: A polgárok több mint fele nem tudna fedezni egy váratlan kiadást

E-mail Nyomtatás

Szerbiában az emberek 37 százalékának 200 eurós váratlan kiadás esetén valamit el kellene adnia, vagy kölcsön kellene kérnie pénzt, 26 százalékuk azonban még ezt sem tudná megtenni, derül ki a Ninamedia felméréséből.

Bővebben...
 

Felavatták Márton Áron kőkoporsóját Gyulafehérváron

E-mail Nyomtatás

Felavatták Márton Áron erdélyi püspök kőkoporsóját a gyulafehérvári érseki székesegyház déli mellékkápolnájában. A 36 évvel ezelőtt meghalt Márton Áron újratemetési ceremóniáját a Szent Mihály székesegyház templombúcsúja keretében tartották, Miguel Maury Buendía apostoli nuncius vezetésével. Szentbeszédében Jakubinyi György gyulafehérvári érsek arra emlékeztetett, hogy Márton Áron két totalitárius rendszer, a nácizmus és a kommunizmus idején teljesítette maradéktalanul a püspöki jelmondatában vállaltakat: nem utasította el a munkát és a szenvedést. Mint felidézte: a boldog emlékezetű püspököt talán – az azóta szentté avatott – II. János Pál pápa jellemezte a legtalálóbban, amikor 1980-ban, a püspök nyugdíjba vonulási kérelmét jóváhagyó táviratában „az úr legteljesebb, legkifogástalanabb szolgájának" nevezte. Márton Áron hivatali utódja felidézte azt is: 36 évvel ezelőtt éppen zúgtak a székesegyház harangjai, és a Szent Mihály napi templombúcsúra hívták a híveket, „amikor Márton Áron visszaadta lelkét az urának".

Bővebben...
 

Törökország 911 kilométeres betonfalat épít a szíriai határra

E-mail Nyomtatás

Törökország betonfalat emel a Szíriával közös 911 kilométer hosszú határszakaszára – írta szerdán a Habertürk török hírportál. A beszámoló szerint az építményt 3 méter magas, 2 méter széles, egyenként 7 tonna tömegű, mozgatható tömbökből állítják fel, a tetején pengés drót húzódik végig. A hosszát pedig csak a kínai nagy fal, illetve az Egyesült Államok és Mexikó közötti műszaki határzár múlja felül.

Bővebben...
 

Az RMDSZ megakadályozta a himnusz „elcsépelését"

E-mail Nyomtatás

„Megakadályoztuk a román himnusz lejátszására vonatkozó törvényes keret bővítésére kidolgozott jogszabály-tervezetet a szakbizottságban” – mutatott rá Máté András Levente, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője az követően, hogy a jogi szakbizottság leszavazott egy újabb, a szociáldemokraták által kidolgozott nacionalista töltetű jogszabály-tervezetet. A tervezet kötelezővé tenné a román himnusz lejátszását minden korosztály számára az országos szinten megszervezett sporteseményeken.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség