Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Dodik: Az erőszakra azzal válaszolunk, hogy elszakadunk Bosznia-Hercegovinából

E-mail Nyomtatás

Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság (RS) elnöke kijelentette, hogy Banjaluka a Szarajevóból érkező erőszakra azzal válaszol, hogy elszakad Bosznia-Hercegovinától. „Nem áll szándékunkban, hogy egy olyan ország része legyünk, amelynek a másik feléről erőszak érkezik”, nyilatkozta Dodik a Sputnjiknak mielőtt Moszkvába indult volna, ahol Vlagyimir Putyinnal tárgyalt.

Bővebben...
 

Az MNT megszavazta a Magyar Szó és a Hét Nap régi-új vezetőit

E-mail Nyomtatás

A Magyar Nemzeti Tanács jóváhagyta az Újvidéken szerkesztett Magyar Szó, valamint a szabadkai Hét Nap főszerkesztőjének kinevezését. Az egyetlen vajdasági magyar napilap élén Varjú Márta eddigi főszerkesztő marad. A posztra nem is volt más jelentkező. A Hét Nap élén csere történt, az új főszerkesztő a hetilap munkatársa, Talpai Lóránt lett. Az MNT állást foglalt az október 2-i magyarországi népszavazással kapcsolatban is.

Bővebben...
 

Újabb embercsempész-hálózatot számoltak fel a szerb hatóságok

E-mail Nyomtatás

Tizenhat feltételezett embercsempészt vett őrizetbe csütörtökön a szerb rendőrség Dél-Szerbiában, és ezzel újabb embercsempész-hálózatot számoltak fel - közölte a szerb belügyminisztérium. Az elfogottakat illegális határátlépéssel és embercsempészettel gyanúsítják. A rendőrség információi szerint a gyanúsítottak augusztus 8. és szeptember 17. között többszöri alkalommal segítettek nagyszámú migránsnak abban, hogy illegálisan átlépje a macedón-szerb határt, valamint szállást és fuvart biztosítottak számukra az Európai Unió országai felé.

Bővebben...
 

Módosul a szlovák-magyar államhatár az Ipolyon

E-mail Nyomtatás

A szlovák kormány elfogadta a Robert Kaliňák belügyminiszter által előterjesztett alkotmánymódosító törvényjavaslatot, melynek értelmében módosul Szlovákia déli államhatárának vonala. A változásra egyelőre nem a történelmi igazságtétel jegyében kerül sor, és nem is az etnikai határok tiszteletben tartása az indító ok, hanem pusztán az Ipoly folyót érintő vízgazdálkodási munkálatok. A folyó medre – amely államhatárt képez Szlovákia és Magyarország között – ugyanis az áradások során rendszeresen megváltozik, problémákat okozva az érintett területek esetében.

Bővebben...
 

A magyar 1956-ról Prágában: Közép-európaiak a hidegháború hősei

E-mail Nyomtatás

A közép-európaiak a hidegháború hősei voltak, mert képesek voltak fellázadni a 2. világháború után kialakult kétpólusú, rossz világrend ellen – jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke Prágában. Németh Zsolt a Közép-Európa országai a szovjet elnyomás idején és demokratizálódási kísérleteik címmel az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából megrendezett prágai nemzetközi konferencián mondott beszédet.

Bővebben...
 

Kiss Róbert: „Komárom számomra az apostoli küldetésem fő helye“

E-mail Nyomtatás

"Nagy szükség van népünkből származó szent életű papokra és püspökökre, akik példaadással és szavakkal közvetítik Krisztus szeretetét."

A komáromi püspöki helynökséggel hangsúlyosabbá válik a történelmi város jelentősége a nagyszombati érsekség területén. Kiss Róbert püspöki helynököt az ünnepélyes beiktatás után kérdeztük hivatásról, küldetésről, magyar nyelvű szolgálatról. Kiss Róbert püspöki helynök szeptember 3-tól vette át Elek László esperes-plébános helyét Komáromban. A Nagyszombati Főegyházmegye magyar katolikus híveinek lelkigondozásával megbízott püspöki helynök ünnepélyes hivatali beiktatására szeptember 18-án került sor a Szent András templomban. Az ünnepi szentmisével egybekötött ceremónián Mons. Orosch János, nagyszombati érsek hangsúlyozta a híveknek, hogy „magyar pap jött közénk“.

Bővebben...
 

Él még bennünk az együttérzés…

E-mail Nyomtatás

A két Komárom nagy napja

Szombaton, szeptember 24-én két kiemelkedően fontos esemény részesei lehetnek Komárom polgárai: városukban délelőtt tíz órától ökumenikus istentisztelet keretén belül emléktáblát avatnak a Szent András templomban, este hét órától pedig jótékonysági estre kerül sor a Tiszti pavilon dísztermében.

Bővebben...
 

Jogerős ítételben tiltják Csíkszeredában a székely zászlót

E-mail Nyomtatás

Végleges és jogerős határozatban erősítette meg a marosvásárhelyi ítélőtábla, hogy Csíkszeredában, a Szabadság téren nem loboghat a székely zászló. A per tárgyát képező lobogó korábban a Márton Áron-szoborcsoport helyén állt – számol be Kovács Attila a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Cemo: tovább romlott a magyar nyelvhasználat helyzete az iskolákban

E-mail Nyomtatás

Tovább romlott a magyar nyelvhasználat helyzete a marosvásárhelyi tanintézetekben – mutatott rá a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) – számol be Hajnal Csilla a kronika.ro-n. Kifejtették, hiába állapította meg a diszkriminációt az ezzel foglalkozó országos tanács, a vásárhelyi iskolák kétnyelvűsége terén csak ott javult a helyzet, ahol a szülők közbeléptek.

Bővebben...
 

Gyűjtést hirdettek az atyhai templom újjáépítése érdekében

E-mail Nyomtatás

Gyűjtést hirdet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a leégett atyhai római katolikus templomának újjáépítésére, Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke pedig arra kérte a magyarországi önkormányzatokat, ők is nyújtsanak anyagi segítséget – számol be Bakó Zoltán a kronika.ro-n.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség