Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Csáky: Ha kell, nagyobb konfliktust is felvállalok az őshonos kisebbségek támogatásának elősegítéséért

E-mail Nyomtatás

Az Európa Bizottság nehézkes működését bírálta a héten Csáky Pál Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén. A kritika jogos, hiszen a bürokratikus rendszerek következtében több ügy elintézése hónapokat, időnként éveket vesz igénybe. A Sokszínű Európa elnevezésű projekt meghirdetése is késik.

Bővebben...
 

Várat magára a személyes felelősségvállalás a galántai nevelőközpont ügyében

E-mail Nyomtatás

Németh Gabriella szerint ellenőrző mechanizmusokat kellene kidolgozni

Az ügy kapcsán Németh Gabriella, az MKP szociális- és egészségügyekért felelős alelnöke is nyilatkozatot adott ki. Miután kiderült, hogy szexuálisan bántalmaztak egy kiskorút a galántai Čistý deň nevelőközpontban, sorra láttak napvilágot azok a történetek, amelyeket ezidáig eltitkoltak. A hatóságok beismerték, hogy nem először nyomoznak a galántai intézetben.

Bővebben...
 

A könyvtár- és iskolaalapítókra emlékeztek

E-mail Nyomtatás

Az Esterházy család jelentős szerepet játszott a magyar történelemben. Többek között könyvtárak és nyomdák alapításához járult hozzá, de a nagyszombati egyetem sem alakult volna meg hathatós segítségük nélkül. A család Fraknói ágának jelentős birtokai voltak Pozsony vármegyében. Cseklészi kastélyukban könyvtárat, szenci birtokukon iskolát és kollégiumot hoztak létre.

Bővebben...
 

Fico: Addig leszek kormányfő, amíg érdeklődés lesz irántam

E-mail Nyomtatás

„Az én érdekem az, hogy működőképes legyen a kormány. Nincs hova futnom, okom sincs rá. Azt akarom, hogy megbirkózzunk az uniós elnökséggel, a gazdasági növekedéssel és a munkanélküliséggel. Fel szeretném készíteni a pártom a következő parlamenti választásra” – jelentette ki a TA3 hírtelevízió politikai vitaműsorában Robert Fico kormányfő.

Bővebben...
 

Román felháborodás Klemm székelyzászlós fotózkodása miatt

E-mail Nyomtatás

Megdöbbenést és felháborodást váltott ki a román sajtóban és a világhálón, hogy Hans Klemm, az Egyesült Államok nagykövete sepsiszentgyörgyi látogatása során a székely zászlóval fotózkodott a háromszéki önkormányzati vezetők társaságában – számol be Rostás Szabolcs a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Templomaink – Oltszem

E-mail Nyomtatás

A Sepsiszentgyörgytől Csíkszereda irányába mintegy tíz kilométerre fekvő Oltszem a főút mentén hosszan elnyúló, csupán néhány kis utcácskával rendelkező település. Orbán Balázs A Székelyföld leírásában elragadóan magyarázza a helység nevét: „Oltszem nevét Benkő szerint onnan nyerte, hogy az ezen felül a szűk Olt völgye itt kezd kinyílni, s azért Oltszem mintegy tágabb láthatárra nyíló szeme az Olt völgyének. A falu az Olt bal parti magaslatán igen festőileg fekszik. Hogy Oltszem igen régi, s már 1332-ben létezett helység, kitetszik a pápai dézsmák regestrumából.”

Bővebben...
 

Boldoggá avatták Władysław Bukowiński atyát, Kazahsztán apostolát

E-mail Nyomtatás

2016. szeptember 11-én Kazahsztánban, a karagandai püspöki székesegyházban Ferenc pápa küldötte, Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Kongregáció prefektusa a boldogok sorába iktatta Isten Szolgája, Władysław Bukowiński lengyel katolikus papot.

Bővebben...
 

Vučić: Szerbia nem védheti meg Európát a migránsoktól

E-mail Nyomtatás

Az EU-nak saját határain kell megoldania a migránsválságot, közölte a szerb kormányfő párizsi látogatása során, ahol többek között Manuel Valls francia miniszterelnökkel tárgyalt. Az Európai Uniónak (EU) saját határain, Bulgáriában és Görögországban kell megoldania a migránsválság problémáját, mert, annak ellenére, hogy felvállaljuk a felelősség ránk eső részét, s továbbra is szolidárisak leszünk, egy pillanatban muszáj lesz döntenünk, üzente ma Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök.

Bővebben...
 

Háromnyelvű helységnévtáblákat helyeztek ki Nagybányán

E-mail Nyomtatás

Vida Noémi alpolgármester a Facebook-oldalán „Legyen Nagybánya Európa kulturális fővárosa” szöveggel a Baia Mare – Nagybánya – Neustadt feliratú helységnévtábláknál készült fotókat osztott meg.

Bővebben...
 

Kenőpénz elfogadásával is gyanúsítják Victor Pontát

E-mail Nyomtatás

Jogosulatlan haszonszerzéssel gyanúsítja Victor Pontát az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), amely szerint a volt kormányfő 220 ezer eurót kapott egy politikus-üzletembertől egy befutóhely odaítélése fejében – számol be a kronika.ro. Ponta a pénzt Tony Blair romániai látogatására fordította.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség