Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Putyin szóba hozta a magyar–román határ kérdését

E-mail Nyomtatás

Ha valaki fel akarja vetni a második világháború után meghúzott határok kérdését, akkor a magyar–román határ ügyére is ki kell térni, jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy, a Bloomberg hírügynökségnek adott interjúban – számol be Balogh Levente a kronika.ro-n. Az orosz elnöki hivatal honlapjára fölkerült interjúban a riporter az aznap Vlagyivosztokban megtartott, Putyin és Abe Sindzo japán miniszterelnök közötti találkozó kapcsán föltette a kérdést: hajlandó lenne-e Moszkva visszaadni Japánnak a Kuril-szigetek egy részét a szorosabb gazdasági együttműködés fejében, és a Balti-tenger partján található orosz enklávé, Kalinyingrád – a korábbi Kelet-Poroszország – ügyét is fölvetette.

Bővebben...
 

Szentté avatta a pápa a „szegények angyalát”

E-mail Nyomtatás

Ferenc pápa szentté avatta a vatikáni Szent Péter téren Boldog Kalkuttai Teréz anyát, Nobel-békedíjas apácát, a Szeretet Misszionáriusai rend alapítóját. A délelőtti ceremóniára – amely az irgalmasság rendkívüli szentévének egyik legnagyobb tömegeseménye – mintegy százezren érkeztek a világ minden tájáról. A rendezvényt, amelyet több mint száz országban élőben közvetített a televízió, háromezer olasz rendőr és biztonsági ember felügyelte, a Vatikán feletti légteret pedig lezárták.

Bővebben...
 

Merkelnek mennie kell

E-mail Nyomtatás

A rossz vezető a legstabilabb pártot is lerombolhatja – ezzel a címmel adott ki pénteken állásfoglalást a Magyar Közösség Pártja (MKP), amelyet Őry Péter, a párt Országos Tanácsának elnöke jegyez.

Bővebben...
 

Európai Püspökkari Konferenciák elnökeinek találkozója Pozsonyban

E-mail Nyomtatás

Szeptember 8-án, Kisasszony, vagy más néven Fecskehajtó Kisasszony napján Közép- és Kelet-Európa több mint tíz Püspökkari Konferenciájának elnöke találkozott és ülésezett Pozsonyban. Mindenekelőtt őszinte részvétüket fejezték ki az aznap éjjel, a Besztercebányához közeli Sebő közelében lezuhant mentőhelikopter elhunyt utasai hozzátartozóinak és közös imát mondtak értük.

Bővebben...
 

Lelki feltöltődés Doroszlón

E-mail Nyomtatás

A legnagyobb zarándokhelyünkön több ezren vettek részt az ünnepi püspöki szentmisén

Az irgalmasság évében a legnagyobb délvidéki Mária-kegyhelyen, Doroszló-Szentkúton szeptember 8-án, Szűz Mária születésnapját jött össze ünnepelni a magyar, a szerb, a horvát, a szlovák és a német közösség. Mindezen nyelveken ájtatosságok és szentmisék zajlottak a szabadtéri oltár előtt, illetve a Márai-szobor közelében.

Bővebben...
 

„Egy nép azt mondta: elég volt” – két kiállítás Kassán

E-mail Nyomtatás

A kassai Kaszárnya/Kultúrpark Charlie nevű épületében pénteken, szeptember 2-án ünnepélyes keretek között nyitottak meg két kiállítást. Az egyik 1945-től kíséri végig a látogatót az 50-es évek közepéig, a másik pedig dicső forradalmunk két boldog hetét mutatja be. Elsőként a tizenöt éves gálszécsi származású Terézia Papaďáková kápráztatta el a résztvevőket hegedűjátékával. Majd Kolár Péter, a Csemadok Városi Választmányának elnöke köszöntötte a vendégeket, többek között Bitay Levente konzult, Papp Ferencet, Miskolc megyei jogú város kulturális főtanácsosát, Somorjai Lehelt, a Magyar Nemzeti Levéltár BAZ Megyei Levéltárának igazgatóját és Köteles Lászlót, a Csemadok Országos Választmányának általános alelnökét.

Bővebben...
 

Új magyar főkonzul Kassán

E-mail Nyomtatás

Tapasztalt kisebbségi szakértő kerül a fontos állomáshelyre

Haraszti Attila személyében tapasztalt kisebbségi szakértő foglalja el szeptember elsejétől a kassai magyar főkonzulátus vezető pozícióját. Az új főkonzul csak ebbéli pozíciójában új a Felvidéken, hiszen még az egykori Határon Túli Magyarok Hivatalából lehet sokak számára ismerős a neve, ahol éppen felvidéki referensként kezdte el munkáját. A kisebbségi problémakör ismerete mellett immár tizenötéves közigazgatási gyakorlata is teljes mértékben feljogosítja arra, hogy a kelet-szlovákiai missziót vezesse.

Bővebben...
 

Kevesebb szövegelés a pozsonyi parlamentben?

E-mail Nyomtatás

A parlament elnöke elutasítja az ellenzék vádjait, melyek szerint nem volt demokratikus a parlament házirendjének előkészítése. Andrej Danko (SNS) házelnök szerint nem igaz, hogy önkényuralmi módszereket alkalmazott volna a házirend előkészítése során. Azt állítja, ha az ellenzék bebizonyítja az állításait, leveszi a napirendről a parlament házirendjének módosító indítványát.

Bővebben...
 

Kegyeleti megemlékezés

E-mail Nyomtatás

Mons. Lénár Károly pápai káplán halálának évfordulójára emlékeztek Inámban

Egy éve, augusztus utolsó vasárnapján Inám község önkormányzata és egyházközsége méltóképpen megemlékezett a település jeles szülöttjének, a hitéért, egyházáért bátran kiálló és ezért meghurcolt és bebörtönzött Mons. Lénár Károly pápai káplán halálának 10. évfordulójáról. Az akkori nagy érdeklődéssel kísért és méltó megemlékezés után fogalmazódott meg az önkormányzat részéről, hogy ezentúl évente tartanak kegyeleti megemlékezést Lénár Károly atya, valamint a meghurcolt felvidéki katolikus papok és hívek tiszteletére. Teljes mértékben támogatta ezt a nemes gondolatot Parák József püspöki helynök, az ipolynyéki plébánia irányítója, ahová az inámi egyházközség is tartozik.

Bővebben...
 

A kommunista rendszer áldozatának állítottak emléktáblát

E-mail Nyomtatás

Egy, a csehszlovák-osztrák határon emelt egykori vasfüggönyön átszökni próbáló és ott megölt keletnémet diáknak állít emléket, de jelképesen az ország kommunista rendszerének minden áldozatára is emlékeztet az az emléktábla, amelyet Pozsonyligetfaluban, a tragédia helyszínének közelében lepleztek le különböző szervezetek képviselői.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség