Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Sanghaj egyik építésze felvidéki magyar volt

E-mail Nyomtatás

“Az egyedüli kirándulás másfajta terápiát nyújt, mint a csoportos. Ha barátokkal vagy családdal van az ember, akkor alkalmazkodik a többiek ritmusához, gondolatait alárendeli a társalgásnak. Egyedül sokkal eredetibb az élmény. A gyaloglás felveszi annak a ritmusát, ami az ember fejében lejátszódik. Még jobb, ha olyan helyen jársz, ahol még soha nem voltál azelőtt. Távol a kedves helyek befolyásától a gondolatok teljesen váratlanul pattannak ki a semmiből, szabadon cikázhatnak gondok, ambíciók, aggodalmak és szerelmek között. Kulcsfontosságú, múltbéli jelenetek hívatlanul újra fókuszba kerülnek. Erős érzelmek futnak végig rajtad újból, majd egyszerre csak anélkül, hogy észrevennéd, ott állsz a világ tetején” (Pete McCarthy)

Bővebben...
 

Feltételezett horvát kémet füleltek le Belgrádban

E-mail Nyomtatás

A felsőbb ügyészség közleménye szerint a Biztonsági Információs Ügynökség (BIA) az ügyészséggel együttműködve vett őrizetbe egy személyt, aki a gyanú szerint kémkedett. Az őrizetbe vett személynek kettős, szerb és horvát állampolgársága van, 1990-ig Horvátországban élt, majd Szerbiába költözött.

Bővebben...
 

Brnabić: Gondot fog okozni a községekben a káderhiány

E-mail Nyomtatás

Az új törvény meghozatalával a helyi önkormányzatokat minél hatékonyabbá kell tenni, jelentette ki Ana Brnabić szerb államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter. Értékelése szerint elég sokat megtettek az állami és a helyi szolgálatok racionalizációja terén, s összesen 16 ezerrel csökkentették a dolgozók számát.

Bővebben...
 

Lemondott a bűnpártolással gyanúsított belügyminiszter

E-mail Nyomtatás

Bűnpártolás gyanújával indítana bűnvádi eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Petre Toba belügyminiszter ellen, mivel a tárcavezető állítólag önkényesen megtagadta bizonyos iratok titkosításának részleges feloldását, amelyeket a DNA bizonyítékokként akart felhasználni egy másik ügyben. A tárcavezető bejelentette: lemond tisztségéről. Az ügyészek szerint a belügyminiszter ahhoz falazott, hogy a belügyi titkosszolgálat (DIPI) vezetői a szolgálat pénzéből saját használatra vásároltak olyan javakat, amelyeknek semmi közük nem volt az operatív munkához.

Bővebben...
 

Két kilogrammnyi drogot talált egy kábítószerkereső-kutya Beregsurányban

E-mail Nyomtatás

Két kilogrammnyi drogot talált a kábítószer-kereső kutya a beregsurányi határállomáson egy utazónál – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Bővebben...
 

A skót kormány konzultációt kezd a függetlenségről

E-mail Nyomtatás

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök, a függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) vezetője szeptember 2-án bejelentette, hogy a konzultáció mostantól november 30-áig tart. A skót választók egyrészt egy kifejezetten erre a célra létrehozott honlapon fejthetik ki véleményüket a függetlenségről, másrészt az SNP 120 ezer regisztrált tagja kérdőíveket is kap, és a párt azt kéri tőlük, hogy a november végi határidőig mindegyikük havonta legalább öt emberrel töltesse ki e nyomtatványokat.

Bővebben...
 

Szesztay Ádám: Nagyon aggasztóak a demográfiai folyamatok

E-mail Nyomtatás

Szesztay Ádám főkonzul 2016. augusztus 31-én befejezte szlovákiai küldetését. Több mint másfél évig dolgozott Magyarország Kassai Főkonzulátusának konzuli kerületében. Ősztől hazatér. Ennek kapcsán beszélgettünk vele felvidéki tapasztalatairól, az itt eltöltött időről, eredményekről, és a felvidéki magyarság megmaradásának lehetőségeiről.

2016. augusztus 31-vel befejezi főkonzuli küldetését. Miért? Mi lesz a további feladata?

A közigazgatási államtitkár úr arról tájékoztatott, hogy hazatérésem célja létrehozni a Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban megszüntetett Stratégiai Tervezési Főosztályának utódját, Tervező-Elemző Főosztály néven. Ennek leszek a vezetője. A tervező-elemző munka egy minisztériumban arról szól, hogy az ezzel foglalkozó személyek számon tartják a minisztérium vezetésének, illetve a kormánynak az adott szakterületre vonatkozó stratégiáját, tehát esetünkben a magyar külpolitikai stratégiát, illetve azt vizsgálják, hogy a világban zajló folyamatok hogyan befolyásolják az adott stratégia megvalósításának a lehetőségét: akadályozzák-e vagy segítik. Ennek alapján javaslatokat is tesznek a politikai vezetésnek a lehetőségek kihasználására és a veszélyek elhárítására.

Bővebben...
 

Kvasnica: A Hedvig-ügy előkészített akció volt

E-mail Nyomtatás

Az elkövetők felfedése Fico és Kaliňák végét jelentené

Tíz évvel ezelőtt verték meg az akkor még nyitrai diáklány Malina Hedviget. Az évforduló kapcsán a Hospodárske noviny napilap terjedelmes interjút közölt Roman Kvasnicával, Hedvig védőügyvédjével, aki a beszélgetésben azt állítja, a támadók felfedése Fico és Kaliňák végét jelentené.

Bővebben...
 

MKP: Ha fizetünk, kapjuk is meg a szolgáltatást!

E-mail Nyomtatás

A módosítási javaslat lényege a lakosság nemzetiségi arányának figyelembevétele a közszolgálati televízió nemzetiségi műsorainak közvetítése esetében is

Törvénymódosítást kezdeményez az MKP nevében Őry Péter, a párt Országos Tanácsa elnöke és Kőrösi Ildikó, közigazgatási és önkormányzati alelnök, derült ki ma az MKP székházában megtartott sajtótájékoztatón. A javaslatot a kulturális miniszternek és a kisebbségi kormánybiztosnak is elküldik.

Bővebben...
 

Mi volt Ilonka néni bűne?

E-mail Nyomtatás

Ilonka néni – Dr. Tamás Aladárné – megélte az első és a második világháborút; a trianoni országcsonkítást; az elaknásított, s így gyakran szétroncsolódott országhatárok és társadalmi szerkezetek Európáját; a felvidéki magyarság teljes jogfosztottságát, a deportálásokat és kitelepítéseket. Ilonka néni az egykori Gömör vármegyében élt, s ott örömét lelte abban, hogy kisiskolás magyar gyermekeket taníthatott. Sohasem tudjuk meg, mi minden járt a fejében a történelem viharaiban, de abban bizonyosak lehetünk, hogy ő meg tudta őrizni a lelki békéjét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség