Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Tábornyitó mise a pozsonyi ferenceseknél

E-mail Nyomtatás

Augusztus második hétfőjén, reggel 8 órakor a pozsonyi ferencesek templomában Molnár Tamás atya mutatott be szentmisét Nagyboldogasszony ünnepén. Ez a mise egyben felajánlás is volt az aznap a hegyháti, Pozsonytól 55 km-re fekvő Morvaszentjános településen a mise után kezdetét vevő, első alkalommal megrendezett ifjúsági keresztény tábor résztvevőiért és szervezőiért. 50 fiatal, 35 táborozó és 15 szervező, csoportvezető-felügyelő, divatos szóval mondva animátor vett részt az ünnepi misén és persze kísérőik, szüleik és további hívek.

Bővebben...
 

“Az amerikaiak úgy terjesztik a világon a demokráciájukat, mint a tasakos kávét”

E-mail Nyomtatás

Az amerikaiak úgy terjesztik a világon a demokráciájukat, mint a tasakos kávét – jelentette ki pénteken az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva Mihail Gorbacsov volt szovjet elnök a Rendkívüli Állapot Állami Bizottsága (GKCSP) által megkísérelt államcsíny 25. évfordulóján.

Bővebben...
 

Közvélemény-kutatás: Az ukránok szerint jobban éltek a Szovjetunióban

E-mail Nyomtatás

Tizenegy posztszovjet országból kilenc ország 35 évnél idősebb állampolgárai úgy gondolják, hogy jobb volt az élet a Szovjetunióban – derült ki a Sputnik által megrendelt közvélemény-kutatásból. Ukrajnában a 35 évnél idősebb megkérdezettek 60 százaléka egyetért azzal, hogy jobb volt az élet Szovjetunióban, mint annak bukása után, 23 százaléka gondolja úgy, hogy a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségének (SZSZKSZ) felbomlása után jobb lett az élet.

Bővebben...
 

Ünnepséggel fogadták Nagygalambfalván a falut futással segítő lelkészt

E-mail Nyomtatás

A székelyföldi Nagygalambfalván ünnepséggel fogadták Czapp József mikepércsi református lelkészt, aki egy 500 kilométeres hosszútávfutás során gyűjtött adományokat a falu Árpád-kori református templomának felújítására.

Bővebben...
 

Soros György nyakig benne van a migránsügyben

E-mail Nyomtatás

Soros György levelezését meghekkelték, és 2500 titkos dokumentumot nyilvánosságra hoztak egyelőre ismeretlen elkövetők. A DC leaks portálon fellelhető dokumentumokban elsősorban a Soroshoz köthető Open Society Foundationről lehet érdekes dolgokat olvasni. Az internetre kikerült iratokból például az is kiderül, hogy Soros befolyásolta az európai – így a magyarországi – választásokat is.

Bővebben...
 

Kihallgatnák a brit tévéseket a román hatóságok

E-mail Nyomtatás

Nagy-Britannia nem foglal állást a Sky News tévécsatorna Romániában forgatott riportja kapcsán, mivel magánkézben lévő médiatársaságról van szó, közölte Paul Brummell, a szigetország bukaresti nagykövete – számol be Rostás Szabolcs a kronika.ro-n. A diplomata közösségi oldalán reagált azokra a bíráló megjegyzésekre, miszerint a londoni kormánynak a hallgatás helyett állást kellene foglalnia a Romániát nemzetközi szinten rossz színben feltüntető botrány esetében. A nagykövet hozzátette: megérti azokat a román állampolgárokat, akik felháborodásukban a brit médiahatóságnál tettek panaszt a Sky News ellen, egyúttal nagyra értékelte a román és a brit hatóságoknak az illegális fegyver-, ember- és drogkereskedelem ellen tett közös erőfeszítéseit.

Bővebben...
 

Pozsony: az európai püspökök a migránsokról és a családról

E-mail Nyomtatás

„Migránsválság és a család” – ezek lesznek annak a pozsonyi csúcstalálkozónak a fő témái, melyet a közép-kelet európai püspöki konferenciák elnökei és képviselői Pozsonyban szeptember 8-án és 9-én tartanak. Tizennégy posztkommunista ország, köztük most már Albánia képviselői is jelen lesznek a találkozón, amelyre két bíboros is érkezik: Erdő Péter, Esztergom-budapesti bíboros-érsek, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) az elnöke és Dominik Duka, prágai metropolita érsek.

Bővebben...
 

Példaértékű többnyelvűség Nagybányán

E-mail Nyomtatás

Ellenszavazat nélkül fogadta el a nagybányai önkormányzat azt a határozatot, amely alapján háromnyelvű helységnévtáblát helyeznek ki a város bejáratainál – számol be Gyergyai Csaba és Sárosi István a kronika.ro-n. A határozattervezetet nem a kéttagú RMDSZ-frakció, hanem a polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármester, Marinel Rob terjesztette be. A dokumentum szerint a helységnévtáblára a város román, magyar és német megnevezése – Baia Mare, Nagybánya, Neustadt – kerül fel.

Bővebben...
 

Elégedetlen román polgármesterek

E-mail Nyomtatás

Alkalmazottaik méltányos bérezését és olyan intézmény létrehozását kérik a municípiumi polgármesterek, amely segít az egymásnak ellentmondó romániai törvények, rendelkezések egyértelműsítésében – derült ki a Közép Régió városvezetőinek t sepsiszentgyörgyi találkozóját követően. A háromszéki megyeközpontban létrehoznak egy regionális irodát, melynek feladata lesz olyan felméréseket, elemzéseket készíteni, melyek segítenek az önkormányzatok működésének ésszerűsítésében, a feladatok ellátását könnyítő jogszabályok kidolgozásában.

Bővebben...
 

Múzeum marad a nagyváradi barokk palota

E-mail Nyomtatás

Közösségépítő és értékhordozó múzeumként várja majd pár év múlva a látogatókat a nagyváradi római katolikus püspöki palota, miután mintegy 4,5 millió eurós uniós támogatásból jövőre megkezdhetik felújítani a patinás épület azon részét is, amelyet eddig a Körösvidéki Múzeum használt a visszaszolgáltatás óta albérlőként – számol be Vásárhelyi-Nyemec Réka a kronika.ro-n.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség