Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Ügyészség: hamisítvány a Sky News fegyveres riportja

E-mail Nyomtatás

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyésze szerint előre megírt forgatókönyv alapján készítették a brit Sky News tévécsatorna munkatársai azt a tényfeltáróként bemutatott, múlt héten műsorra tűzött filmet, amely a romániai fegyverkereskedelemről szólt.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor: nem baj, ha megbukik a kormány

E-mail Nyomtatás

Nem tartaná komoly problémának Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) kezdeményezésére a parlament bizalmatlansági indítvánnyal megbuktatná a Dacian Cioloş vezette szakértői kormányt – számol be Balogh Levente a kronika.ro-n. Ezt ő maga jelentette ki a Mediafax hírügynökségnek nyilatkozva.

Bővebben...
 

Már a Nagy Testvér sem a régi

E-mail Nyomtatás

Az, hogy a titkosszolgálatok mindenkit megfigyelnének, ha tehetnék, nem újdonság – de legalább tegyék titokban. Különös érzés kerített hatalmába, azt olvasván, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) európai uniós alapokból kíván olyan hardver- és szoftverfejlesztéseket eszközölni, amelyek lehetővé tennék gyakorlatilag a teljes lakosság megfigyelését. 25 millió euróról van szó, amelyet a hírszerzés a távközlési minisztérium „digitális gazdasági versenyképességet” növelő finanszírozási programjának pályázatán nyert el, uniós forrásokból.

Bővebben...
 

Szlovákia történetének leghosszabb három perce

E-mail Nyomtatás

A Ladislav Bašternák vállalkozó és Robert Kaliňák belügyminiszter személye körül gyűrűző botrány már jó ideje húzódik. Két hónappal ezelőtt kerültek felszínre azok a Jozef Rajtár képviselő asszisztensétől, Filip Rybaničtól származó információk, amelyek különös banki mozgásokat fedtek fel a Smer trónörökösének kikiáltott Robert Kaliňák bankszámláján. A politikai nyomás és a nép haragja ellenére azonban semmi sem történt.

Bővebben...
 

Pápai üzenet Edward Daly, Derry püspöke halálára

E-mail Nyomtatás

Ferenc pápa augusztus 11-én, csütörtök délután különleges részvétüzenetet küldött Donald McKeown, Derry jelenlegi püspöke részére a hétfőn, hosszú betegség után, 82 éves korában elhunyt Edward Daly, Derry püspöke temetése kapcsán.

Bővebben...
 

Meggyalázott Oltáriszentség egy velencei templomban

E-mail Nyomtatás

„Augusztus 6-án szombaton a velencei San Zuliano katolikus templom reggeli szentmiséjén két fiatal keleti lépett a templomba. A szentáldozáskor ők is az áldozók sorába léptek. Rögtön éreztem, hogy valami nincs rendjén. Ilyen esetekben általában megkérdem, hogy valóban az Oltáriszentséget szeretné-e magához venni. Más esetekben, mint most is, úgy döntöttem, hogy négyfelé töröm a kis szentostyát és azzal a kis partikulával áldoztattam” - mondja el a különös áldozás történetét don Massimiano d’Antiga, a templom katolikus papja, akinek nyilatkozatát az Avvenire olasz katolikus napilap keddi száma közölte. „A két fiatal nevetgélve távozott, ajkukon a Szentostyával, amire a templom hívei hozzájuk léptek, magyarázatot vártak tőlük és kérték, hogy akkor inkább adják vissza az Eucharisztiát. Válaszként a keleti fiatalok a földre köpték a Szentostyát, és tovább nevetgélve távoztak. A földre köpött Oltáriszentség darabokat aztán a hívek egy pohárkában a sekrestyébe vitték”.

Bővebben...
 

Szent Margit-program

E-mail Nyomtatás

A Kárpátaljai Magyar Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) a 2016/17-es tanévre újra meg­hirdeti a Szent Margit-programot.

A program célja:

A Szent Margit-program célja, hogy összekösse a Kárpát-medence, illetve a világ magyarságának jó szándékú támogatóit általános iskolás gyerekekkel, ezáltal előmozdítsa a támogatott gyerekek tanulmányi eredményeit, hitbéli életét, valamint a magyar közösség életében való szerepvállalását.

Bővebben...
 

Ősszel több felvidéki magyar településen is időközi választást tartanak

E-mail Nyomtatás

Több településen tartanak időközi önkormányzati választást. Andrej Danko, a parlament elnöke november 5-ére írta ki a választásokat. Vannak települések, ahol az új polgármester személyéről szavaznak, de több településen a képviselő-testületet töltik fel. Az önkormányzati törvény értelmében, a polgármester akadályoztatásakor az alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket. Így van ez akkor is, ha lemondott, vagy elhunyt. A helyi képviselők azonban hozhatnak olyan határozatot is, hogy egy másik képviselő lássa el a polgármesteri teendőket addig, amíg nem választanak új polgármestert.

Bővebben...
 

Mečiartól Bugárig – pártelnöki szimpátiaverseny

E-mail Nyomtatás

Húsz évre visszatekintő pártelnöki szimpátiaelemzést tett közzé a Denník N portálon Dušan Mikušovič kommentátor

A Focus ügynökség a Denník N napilap rendelkezésére bocsátotta a szlovákiai politikusok közkedveltségét mutató adatokat egészen az önálló Szlovákia megalakulásától kezdődően. A számok azt mutatják, hogy a legnépszerűbb arcokra is meredek zuhanás várhat, amit az ellenfeleik könyörtelenül kihasználnak.

Bővebben...
 

A melegfelvonulás miatt bukhat a budapesti szlovák nagykövet?

E-mail Nyomtatás

Összezördültek a szlovák politikusok a Pozsonyban zajlott Szivárvány Menet miatt. A házelnök a szlovák EU-elnökség védnökségét kifogásolta, a miniszterelnök pedig elfogadhatatlannak tartja a szlovák nagykövet pesti „zászlóbontását” az ottani melegfelvonuláson. A külügyi tárca értelmezése szerint azonban a pozsonyi rendezvény eleget tesz az emberi jogok és a tolerancia védelmének, valamint a diszkrimináció elleni küzdelem feltételeinek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rendezvény használhatja az Európai Unió Tanácsa Szlovák Elnökségének a logóját (SK PRES).

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség