Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Albári búcsúi ünnepi szentmise

E-mail Nyomtatás

Az albári Szent Anna római katolikus templomban július 31-én megszólaltak az ünnepi harangok. A feldíszített templomban, ünnepélyes asszisztenciával kezdődő búcsúi ünnepi szentmisére került sor, amelyen Érsek Rezső karmester vezetésével a Szent György kórus csodás énekével elvarázsolt bennünket. Díszőrséget dr. Nagy Frigyes nagyprior és Kulcsár Tibor főkancellár vezetésével a Szent György lovagrend állt.

Bővebben...
 

Ismét kedvelt turistacélponttá válhat a huszti várrom

E-mail Nyomtatás

A várrom területét az utóbbi években bozót nőtte be, melynek eltakarítását a Fojta helyi civil szervezet vállalta magára. A szervezetnek további nagyszabású tervei vannak a történelmi emlék látogatottságának növelésére vonatkozóan – adta hírül a Novini Zakarpattya hírportál.

Bővebben...
 

A lengyel külügyet meglepte az ukrán határozattervezet az ukránok elleni népirtásról

E-mail Nyomtatás

Meglepetést váltott ki Lengyelország külügyminisztériumában az Ukrajna Legfelsőbb Tanácsában bejegyzett határozattervezet az ukránok elleni népirtásról – jelentette ki Rafal Sobczak, a tárca szóvivője a Lengyel Rádiónak. A határozattervezet szövege egyelőre nem jelent meg az ukrán parlament honlapján, ezért korai volna a tervezet tartalmáról beszélni – idézi a szóvivőt az UNIAN hírügynökség.

Bővebben...
 

A 90-es évek menekültjei közül még 112-en vannak a szerbiai befogadóközpontokban

E-mail Nyomtatás

A 90-es években mintegy 65 ezer bosznia-hercegovinai, horvátországi és szlovéniai menekültet helyeztek el 700 kollektív befogadóközpontban Szerbia-szerte. A központokban összesen 112-en maradtak, Vladimir Cucić köztársasági menekültügyi biztos pedig azt mondta, hogy a következő két hónapban őket is kiköltöztetik, írja az N1.

Bővebben...
 

Bekötött szeműek

E-mail Nyomtatás

Ősidőktől fogva miden valamire való állam nagy gondot fordított a jövendő államfő nevelésére. Mózes a fáraó udvarában nevelkedett s ott a többi herceg között azokkal azonos nevelést kapott. Így lett később alkalmas rabszolga rokonsága felszabadítására és néppé szervezésére. A világhódító Nagy Sándor egyik tanítója a híres filozófus Arisztotelész volt. Attila Rómában nevelkedett Aetius-szal, korábbi barátjával, majd nagy ellenfelével, akivel a sorsdöntő catalaunumi csatát vívta meg. Nagy Péter cárt ifjú korában hajóács mesterséget is tanult és egy ideig hajóépítőként dolgozott. Királyi csemetéket még manapság is kiváló és jónevü egyetemeken, tudósok és papok készítik fel jövendő uralkodói feladataikra.

Bővebben...
 

Lombardi atyát kinevezték a Ratzinger-XVI. Benedek Alapítvány élére

E-mail Nyomtatás

P. Federico Lombardit, aki július 31-én befejezte szolgálatát a Szentszék Sajtótermének igazgatójaként, Pietro Parolin bíboros államtitkár kinevezte a Joseph Ratzinger – XVI. Benedek vatikáni alapítvány elnökévé. A Ratzinger Alapítványt XVI. Benedek pápa hozta létre 2010-ben.

Bővebben...
 

Jasna Góra a pálos rend lelkipásztori vezetése alatt áll

E-mail Nyomtatás

Jasna Góra (magyarul Fényes Hegy) Lengyelország legnagyobb tisztelettől övezett zarándokhelye, Częstochowa városban, a Warta folyónál. Az épületegyüttes részben gótikus, részben barokk stílusú. A kolostor a lengyel vallási és nemzeti szabadság szimbóluma. Itt található Európa egyik legismertebb Szűz Mária ábrázolása, a częstochowai Fekete Madonna ikon, amely az 1382-es alapítás körül került a pálos kolostorba.

Bővebben...
 

Jókai Mór rockban, ágyúdörgésben és puskaporban

E-mail Nyomtatás

A kőszívű ember fiai a Magyarock Dalszínházban

Már a Monostori Erőd közelében hallottam, hogy lőnek. Dúl hát a forradalom és a szabadságharc, gondoltam. Igazam lett. Az isaszegi csata közepébe toppantam. Éppen Baradlay Richárd és Palvicz Ottó kerülgették egymást lovaikon. Itt a császáriak, amott a huszárok álltak egymásnak szegezett fegyverekkel. Ágyú dörrent, lövések sorozata zengett. Szállt a puskapor. A történelmi musicalt július 29-én mutatták be.

Bővebben...
 

Szlovákia szomszédaihoz képest többet költ az egészségügyre, ez azonban mégsem látszik

E-mail Nyomtatás

A visegrádi négyek közül Szlovákia költ a legtöbbet az egészségügyre, ám ez a szolgáltatások színvonalán nem látszik meg. A problémát Tomáš Drucker egészségügyi miniszter is érzékeli, aki a napokban beszélt arról, hogy az egészségügybe befolyó pénzt a jövőben sokkal eredményesebben kell felhasználni.

Bővebben...
 

Fico: az Európai Unió beleszeretett saját magába

E-mail Nyomtatás

A Brexitről és a további együttműködésről is szó volt a szlovák és a brit miniszterelnök találkozóján

Az Európai Unió beleszeretett saját magába, a legjobb akart lenni a világon, ám úgy tűnik, néhány régió lekörözte – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő az új brit miniszterelnökkel, Theresa May-jel való találkozója után, aki hivatalba lépése óta első alkalommal tett látogatást Szlovákiában.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség