Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A Templomos Lovagrend kassai nyári egyeteme

E-mail Nyomtatás

A gyomaendrődi székhelyű Templomos Lovagrend és Templárius Alapítvány Kassán tartotta nyári egyetemét július 21-24. között abból a célból, hogy a különböző nemzetek a katolikus vallásban közösen megerősödjenek.

Bővebben...
 

Ünnepeltek a prágai magyarok – Újraindultak a magyar nyelvű katolikus szentmisék

E-mail Nyomtatás

Nagy ünnepe volt július 24-én a prágai, és egyben a csehországi magyar közösségnek: tizenkét év után újra magyar nyelvű katolikus szentmise volt a cseh fővárosban, és jelenleg minden feltétel adva van ahhoz, hogy ez az istentisztelet a jövőben rendszeressé is váljon.

Bővebben...
 

Menyhárt József: Aktív, rugalmas, tudatos magyar közösséget építünk

E-mail Nyomtatás

Tusnádfürdőn Itthon a Kárpát-medencében címmel tartották a XXVII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (július 19-24.) hagyományos pártelnöki fórumát. A beszélgetésen Menyhárt József, az MKP újonnan megválasztott elnöke mellett Brenzovics László (elnök, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség), Pásztor István (elnök, Vajdasági Magyar Szövetség), Horváth Ferenc (elnök, Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség), Jankovics Róbert (ügyvezető alelnök, Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége), Szilágyi Zsolt (elnök, Erdélyi Magyar Néppárt), Bíró Zsolt (elnök, Magyar Polgári Párt), Tánczos Barna (RMDSZ) képviselték a határon túli magyarságot. A magyar kormányzat részéről Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár vázolta a magyar kormány nemzetpolitikájának aktuális kérdéseit. A fórumot Répás Zsuzsanna vezetett.

Bővebben...
 

Korrupciógyanúval őrizetbe vették Bogdan Olteanu volt házelnököt

E-mail Nyomtatás

Befolyással való üzérkedés gyanújával őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség (DNA) pénteken Bogdan Olteanu volt házelnököt, aki jelenleg kormányzóhelyettesi tisztséget tölt be a román nemzeti bankban (BNR). Olteanu házelnöki mandátuma végén, 2008 júliusa és novembere között állítólag egymillió eurós csúszópénzt, illetve választási kampánytámogatást kért és kapott a kiterjedt médiabirodalommal is rendelkező Sorin Ovidiu Vantu üzletembertől, hogy ez utóbbi kívánságának eleget téve kieszközölje Liviu Mihaiu újságíró és környezetvédő aktivista kinevezését a Duna-delta kormányzói tisztségébe.

Bővebben...
 

Kalákában építik újjá a bölöni Büdösfürdőt

E-mail Nyomtatás

A háromszéki Bölönben kalákáznak idén a székelyföldi fürdőépítők. A magyarországi Ars Topia Alapítvány által gondozott Székelyföldi Fürdő- és Közösségépítő Kalákamozgalom tagjai a napokban a bölöni Büdösfürdőt „öltöztetik új köntösbe” – számol be Bíró Blanka a kronika.ro-n. Az önkénteseket a helyi Vinca Minor Egyesület, a Csomád–Bálványos Natura 2000 terület gondnoka hívta meg a településre, július 20-án kezdték el a munkát, és szombaton tartják az avatóünnepséget. A tervek szerint felújítják a Büdösferedő medencéjét, napozóteraszt, öltözőt és pihenőházat építenek, felújítják a forrást, megszépítik a környezetét, utakat és erózióvédelmi létesítményeket alakítanak ki, információs táblákat készítenek, de a kreativitásukat latba vetve fűzkápolnát, játszóteret is kialakítanak.

Bővebben...
 

Megújul a nagyváradi püspöki palota, kiköltözik a múzeum

E-mail Nyomtatás

Ki kell költöznie a nagyváradi római katolikus püspöki palotából a Körösvidéki Múzeumnak, miután az egyház vissza nem térítendő támogatást nyert az ingatlan felújítására, ám a finanszírozás feltételei között szerepel egyebek mellett az is, hogy a munkálatok elkezdésének időpontjában a püspökségen kívül nem működhet más intézmény az épületben – számol be Bálint Eszter a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Kőolaj ömlött a Dunába Pancsovánál

E-mail Nyomtatás

Július 27-én este kőolaj ömlött a Dunába a pancsovai kikötőnél. A balesetre akkor került sor, amikor egy hajóból ciszternába igyekeztek áttölteni a kőolajat, ekkor ömlött a több mint 1000 liter pakura a folyóba.

Bővebben...
 

Az ukrán főügyész szégyelli magát Kárpátalja miatt

E-mail Nyomtatás

Jurij Lucenko főügyész megdorgálta a kárpátaljai vezetőséget – elsősorban Hennagyij Moszkalt és Mihajlo Riviszt – a Kárpátokban lévő fák tömeges irtása miatt. „Szégyellem magam az önök megyéje miatt. Olyan fákat vágnak ki, melyek már Ferenc József óta a Kárpátokban nőnek” – jelentette ki Lucenko megyénk új ügyésze, Volodimir Havriljuk beiktatásán.

Bővebben...
 

Az RMOGYKE tiltakozást és tüntetést tervez a magyar tagozat önállóságáért

E-mail Nyomtatás

Nem adhatjuk fel a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar tagozatának az önállóságáért és bővítéséért folytatott küzdelmet, miközben érvényben van az a törvény, amely a magyar nyelvű oktatás fölötti önrendelkezést lehetővé teszi, és a másik két multi-kulturálisnak nyilvánított egyetemen a vonatkozó előírásokat életbe ültették – állítja dr. Ádám Valérián.

Bővebben...
 

Vádat emeltek Călin Popescu-Tăriceanu ellen

E-mail Nyomtatás

Vádat emelt Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök ellen a korrupcióellenes ügyészség (DNA), a házelnököt hamis tanúzás és bűnpártolás gyanújával állítják bíróság elé – közölte a vádhatóság. Tăriceanut tanúként hallgatta ki áprilisban a brassói DNA két, Bukarest közelében fekvő, államosított telek feltehetően illegális visszaszolgáltatása ügyében, amelyben azóta vádat emeltek Paul herceg (a román királyi család egyik el nem ismert sarja), valamint több román és izraeli üzletember ellen – írja az MTI. A vádhatóság azt állítja: az elkövetők jogtalanul szerezték meg a snagovi erdő egy részét és a băneasai királyi farmot (növénytani kutatóállomást), több mint 145 millió eurós kárt okozva az államnak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség