Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Nem akarnak cselédtagok lenni

E-mail Nyomtatás

Hollandia lesz a következő – üzente az uniós tagságról szervezett brit népszavazás eredményhirdetése után Geert Wilders. A holland jobboldali Szabadságpárt vezetője azonnal sürgetni kezdte saját hazájában is a referendumot, amely reményei szerint a szigetországival azonos eredménnyel végződne: a többség az EU elhagyására szavazna. A tervezett holland távozásnak, a brit kiválást jelző mozaikszó (Brexit) mintájára, a Nexit nevet adták. Hiába azonban az igyekezet, a parlament leszavazta a kezdeményezést. Már bő egy hónappal a Brexit-pártiak sikere előtt a megkérdezett uniós állampolgárok (átlag) 45 százaléka támogatta, hogy náluk is tartsanak népszavazást az EU-tagságról.

Bővebben...
 

Mezőpanitban temetik újra a Kolozsváron kihantolt honvédeket

E-mail Nyomtatás

Mezőpanitban temetik újra a Kolozsváron tavaly júliusban kihantolt, a második világháborúban elesett mintegy kilencven magyar honvéd földi maradványait, miután nem sikerült kialakítani egy központi magyar gyűjtőtemetőt a Maros megyei Jobbágytelkén – írta a Szabadság című kolozsvári napilap.

Bővebben...
 

Kassai Gyula: Erős szövetségben

E-mail Nyomtatás

A templom – az Isten tiszteletének a helye, – az Istennel és hittársainkkal való találkozásnak és közösségnek a helye. Azoknak a találkozási helye, akik közösen gondolkodnak Istenről, az emberről, a világról, a küldetésről. Azoknak a találkozási helye, akiknek közös a hitük, a nyelvük, az identitásuk, a történelmük, és van jövőképük- mondta a Barsi Református Egyházmegye esperese.

Bővebben...
 

Istentisztelettel zárták a tanévet Rozsnyón

E-mail Nyomtatás

Nt. Buza Zsolt hirdette az igét

A Rozsnyói járás egyetlen magyar nyelvű, teljes szervezettségű egyházi alapiskolájából is elballagtak a kilencedikesek. A 2015/2016-os tanévben 147 diák látogatta az iskolát. Június 30-án a rozsnyói református templom falai között huszonhárom végzős ballagott el. Az igét Nt. Buza Zsolt hirdette, amit az alábbiakban teszünk közzé.

Bővebben...
 

Ukrán dicséret

E-mail Nyomtatás

A belgákkal játszott meccs veresége után a magyarok nem rejtőztek el öltözőkben, hanem rajongóikhoz lépve, együtt elénekelték a himnuszt.

Bővebben...
 

Ferenc pápa fogadta az új római főpolgármestert

E-mail Nyomtatás

Július elsején, pénteken délelőtt Ferenc pápa fogadta a Vatikánban Virginia Raggit, Róma nemrég megválasztott új főpolgármesterét, aki kisfiával és szüleivel érkezett az audienciára.

Bővebben...
 

A skót kormányfő máris az önállósodásról beszélt

E-mail Nyomtatás

A skót miniszterelnök egyenes utalást tett arra, hogy a brit EU-népszavazás eredménye nyomán Skócia újabb függetlenségi népszavazást tarthat. Egyértelművé vált, hogy a brit lakosság többsége a kilépésre szavazott az EU-tagságról előző nap rendezett referendumon, azonban Skóciában a 32 választókörzet mindegyikében a bennmaradás hívei kerültek többségbe.

Bővebben...
 

Borboly Csaba maradt Hargita megye tanácselnöke

E-mail Nyomtatás

Borboly Csaba az elnöke, Barti Tihamér és Biró Barna Botond pedig az alelnöke Hargita Megye Tanácsának, miután az újonnan megalakult döntéshozó testület június 23-án, csütörtökön délután erről is szavazott, a tanácsosok eskütétele után. Borboly Csaba hozzászólásában elmondta, feladatuk egyszerre régi és új. Régi, abban az értelemben, hogy a közösség jelenét és jövőjét kell jó úton tartani, és biztonságos alapokat teremteni az életszínvonal növekedéséhez, és új, mert egy új kontextusban egy megújult csapattal kell ezt megvalósítani, magyarázta.

Bővebben...
 

A törvényhozók ellen vonultak utcára Bukarestben és Kolozsvárt

E-mail Nyomtatás

Nagyszabású tüntetést rendeztek június 23-án kora este amiatt, hogy a parlamentben az elmúlt napokban több ellentmondásos törvényt is megszavaztak, ugyanakkor a honatyák újfent akadályozták az igazságszolgáltatás működését – számol be a kronika.ro-n. A polgári megmozdulásként meghirdetett tiltakozó akció keretében Bukarestben az Egyetem téren, Kolozsváron pedig a Fő téren gyűltek össze mindazok, akiket felháborít a törvényhozók tevékenysége.

Bővebben...
 

Még mindig hiányoznak a többnyelvű táblák Marosvásárhelyen

E-mail Nyomtatás

Bár a múlt év utolsó hónapja volt a határidő, Marosvásárhelyen még mindig nincsenek kihelyezve a műemlék épületekre a nemzetközi szabványoknak megfelelő többnyelvű tájékoztató táblácskák, hívta fel a figyelmet a hiányosságra Kovács István Dávid, a Demokratikus Marosvásárhelyért elnevezésű civil szervezet vezetője – számol be Antal Erika a kronika.ro-n.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség