Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Hontvarsányban mutatták be a Rómer Flóris Tervet

E-mail Nyomtatás

A Rómer Flóris Tervnek köszönhetően az elkövetkező három évben mintegy hatszázmillió forintot használnak fel a külhoni magyar területek épített örökségének megóvására. A Rómer Flóris terv egyedi támogatása révén 2016-ban nyolc felvidéki református templom újul meg – hangzott el a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért és Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Államtitkársága június 17-ei hontvarsányi sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Hárít a választási iroda Soós óvása ügyében

E-mail Nyomtatás

A bukaresti Központi Választási Iroda (BEC) illetékes dönteni a szavazatok újraszámlálásáról és a választások megismétléséről Marosvásárhelyen, közölte csütörtökön a városi választási iroda, ezzel mintegy függőbe hagyva az RMDSZ helyi szervezete és a Soós Zoltán által benyújtott óvást – számol be Szucher Ervin a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Visszaélnek erőfölényükkel a nagykereskedők az európai piacon

E-mail Nyomtatás

Visszaszorítaná a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat az Európai Parlament. Az európai piacon különösen kiszolgáltatottak a mikro-, a kis- és középvállalkozások, amelyek a nagyvállalatoktól eltérően jobban megérzik a visszaéléseket. A képviselők arra figyelmeztetnek, hogy az EU gazdasági szerkezetének, több mint 90%-át adó kkv-hálózatnak, köztük a mezőgazdasági termelőknek nagyobb védelmet kell biztosítani az élelmiszer-ellátási láncban.

Bővebben...
 

Megvédjük a jelképeinket

E-mail Nyomtatás

A Keleti-Kárpátok kanyarulatában él a székelynek nevezett népcsoport, amelynek sajátos történelme, gondolkodásmódja, szokásai, magatartása és viselete által megkülönböztetett szerep és hely jutott a magyar nemzettestben. Ennek a népcsoportnak a küldöttei 2009. szeptember 5-én a székelyudvarhelyi nagygyűlésen úgy határoztak, hogy az égszínkék mezőben ezüst félholdat és nyolc­ágú aranycsillagot hordozó, középen arany sávval hasított zászló legyen a jelképük. És attól a pillanattól kezdve, hogy képviselőink ezt eldöntötték, rajtunk kívül barátnak és ellenségnek egyaránt így kell rá tekintenie.

Bővebben...
 

Virágzik a törvénytelen fuvarozás Csíkban

E-mail Nyomtatás

Nem kevés bosszúságot okoz a Csíkszereda és Balánbánya között menetrendszerinti autóbuszjáratokat működtető cégnek, hogy az útvonalon rendszeresen feketéző fuvarozók, azaz a megállókban várakozó utasokat törvénytelen módon szállító sofőrök furikáznak – számol be Péter Beáta és Pinti Attila a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Biró Zsolt: kapocs az MPP

E-mail Nyomtatás

A Magyar Polgári Párt (MPP) jelöltjei – a párt párhuzamos szavazatszámlálása szerint – 15 polgármesteri tisztséget szereztek. Biró Zsolt pártelnök elmondta, a párt valamennyi polgármesterjelöltje más magyar jelöltekkel versenyezve győzedelmeskedett. Gyergyószentmiklóson és Tusnádfürdőn az RMDSZ támogatását is élvezte az MPP jelöltje, Székelyudvarhelyen és Szentegyházán pedig az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban nyertek. „Ez is azt jelzi, hogy az MPP a kapocs szerepét tölti be az erdélyi magyar politikában” – jelentette ki a pártelnök.

Bővebben...
 

Ferences Ifjúsági Zarándoklat tizennegyedik alkalommal

E-mail Nyomtatás

2016. augusztus 2–7. között kerül sor az erdélyi ferences szerzetesek által tizennegyedik alkalommal megszervezett Ferences Ifjúsági Zarándoklatra. A FerIZa olyan ferences program, amelynek során a résztvevőknek a természetben alkalmuk nyílik kissé közelebb kerülniük a jó Istenhez, egymáshoz és nem utolsósorban önmagukhoz. A Csíksomlyó – Gyergyószárhegy útvonalon haladó ferences zarándoklat 16 év alattiak számára nem ajánlott, 35 fölött pedig meggondolandó, ugyanis több mint 60 kilométer gyaloglást, sátrakban való alvást és a zarándoklat befejező részeként Gyergyószárhegyen eltöltendő lelki napokat jelent.

Bővebben...
 

Az SNS átengedte a délnyugat-szlovákiai járási elöljárói posztokat a Most-Hídnak

E-mail Nyomtatás

Nem érdeklődött a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a délnyugat-szlovákiai járási hivatalok elöljárói posztjai iránt. A SITA hírügynökség értesülései szerint a Nyitrai és a Nagyszombati kerületben ezek nagy részét a Most-Híd jelöltjei foglalják el.

Bővebben...
 

Három képviselőjétől is megszabadult Boris Kollár pártja

E-mail Nyomtatás

Boris Kollár ellenzéki Sme rodina (Egy család vagyunk) pártja kizárta parlamenti képviselői klubjából három képviselőjét: Martina Šimkovičovát, Peter Marčekot és Rastislav Holúbekot. Boris Kollár mozgalmának így már csak nyolctagú képviselői klubja maradt a parlamentben. A mozgalom Šimkovičovát egyúttal arra is felszólította, hogy a képviselői mandátumáról is mondjon le, mivel májusban az egyik parlamenti szavazáson képviselőtársa helyett szavazott. Boris Kollár, a mozgalom elnöke mai sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy a szóban forgó képviselőhármas nem vett részt a képviselőcsoport munkájában.

Bővebben...
 

Egy rádió a Csallóközből

E-mail Nyomtatás

Talán kevesen tudják, de egy rádió is működik a Csallóközben, Tollas Rádió néven. Kéthetente háromórás műsorral jelentkeznek az interneten, régióbeli interjúkkal és zenével. Kérdéseinkre a rádió csapata válaszolt, melyből megtudhatjuk az elnevezés okát és betekintést nyerünk mindennapi munkájukba.

 

Mikor és milyen megfontolásból alapítottátok a rádiót?

 

Régi álmunk volt egy rádióállomás létrehozása. Körülbelül három évvel ezelőtt, mikor megalakult a Durvacrew polgári társulás, közelebb kerültünk a megvalósításhoz. A Durvacrew jóvoltából lett végre egy házikónk, úgymond játszóterünk, ahol megvalósíthatjuk magunkat. Ezt nevezhetjük egy független kultúrháznak, ahol az emberek kiélhetik zenei, képzőművészeti vagy egyéb ambícióikat. Létre akartuk hozni egy új halmazállapotát is a mi kis csiszolatlan társaságunknak. A lokális kulturális élet telítődött, semminek sincs már értéke, mivel azt hiszik, hogy mindennek van. Sok tehetségtelen ember kap és ad teret magának, ezt művészetnek titulálva. Mi ellenpólust szeretnénk létrehozni, értékes emberekkel beszélgetni, ismeretlen zenéket bemutatni, és másfajta információt sugározni. Maga a rádió kiváló médium, gyorsan terjed, és úgymond oda üt, ahova kell.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség