Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Bér- és nyugdíjemeléssel kapcsolatos tárgyalásokat ígért Vujović

E-mail Nyomtatás

Abbeli meggyőződésének adott hangot Dušan Vujović szerbiai pénzügyminiszter, hogy a folyamatban levő reformok részeként elérkezik majd az a momentum, amikor reális lehetőséggé válnak az állami bérek és a nyugdíjak emelésével kapcsolatos tárgyalások.

Bővebben...
 

Embercsempész szervezetet számolt fel egy magyar-szlovák nyomozócsoport

E-mail Nyomtatás

Embercsempészéssel foglalkozó nemzetközi bűnszervezetet számolt fel egy közös magyar-szlovák nyomozócsoport – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon. A nyomozócsoport közös akciójáról csütörtökön Pozsonyban sajtótájékoztatót tartottak.

Bővebben...
 

Felvidéki példaképünk lehetne

E-mail Nyomtatás

Tamás Ilonát 104. születésnapján köszönti az egész Felvidék, egyben a világ összmagyarsága is. Példaképünk és lelkiismeretünk is egyben a rimaszombati tanárnő, a mindenki által szeretett és megbecsült Ilonka néni. Mindannyian ismerjük történetét, bátor kiállását a kettős állampolgárság kapcsán. Cselekedete példaértékű és komoly üzenete van számunkra. Rajtunk múlik, hogy meghalljuk, befogadjuk az üzenetet és éljünk vele.

Bővebben...
 

Ukrajna elutasítja az Oroszország elleni uniós szankciók fellazítását

E-mail Nyomtatás

Az Európai Uniónak ki kell tartania az Oroszországot sújtó büntetőintézkedések mellett, visszavonásuk feltétele csak az ukrán válság rendezéséről szóló minszki megállapodás valamennyi pontjának végrehajtása lehet – mondta Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter Berlinben.

Bővebben...
 

Nem költöztetnek migránsokat Komáromba

E-mail Nyomtatás

A város vezetése egyértelműen kijelentette, hogy mindent megtesz bármilyen, migránsok befogadására létesülő hely kialakítása ellen

Az elmúlt hetekben olyan hír kapott szárnyra, hogy Komárom egyik városrészében, Gadócon, migránsok befogadására alkalmas helyet alakítanának ki. A város vezetése és az ingatlan vásárlója cáfolja ezeket az állításokat.

Bővebben...
 

Serédy Zsófia, a titokzatos krasznahorkai úrnő múmiája Betlérben tölti a nyarat

E-mail Nyomtatás

Egyes hírekkel ellentétben sosem volt kétséges, hogy az üvegkoporsóban ki fekszik

 

Úgy tűnik, a betléri kastélyban a titkokkal övezett Serédy Zsófia bárónő személye lesz az érdeklődés középpontjában idén nyáron. A látogatók június 9-től többek között megtekinthetik az úrnő arcának plasztikából készült rekonstrukcióját, illetve az úrnő mumifikálódott testét is.

Bővebben...
 

Magyarországi szakemberek Munkácson

E-mail Nyomtatás

Magyar szakemberek dolgozzák ki a közúti infrastruktúra fejlesztésének projektjét Munkács számára – közölte a mukachevo.net hírportál május 31-én.

Bővebben...
 

Ukrajnának nincs pénze a szakiskolák finanszírozására

E-mail Nyomtatás

Ukrajnának nincs pénze a szakképzési intézmények finanszírozására - jelentette Lilija Hrinevics ukrán oktatásügyi miniszter. Véleménye szerint, a probléma azért lépett fel, mert a helyi önkormányzatok nem tudják saját költségvetésükből finanszírozni a szakiskolai képzési rendszert.

Bővebben...
 

Feljelenti a feljelentőt a sepsiszentgyörgyi MPP

E-mail Nyomtatás

Az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz fordult Bedő Zoltán, az MPP sepsiszentgyörgyi tanácstagjelöltje, válaszul Mircea Diacon megyei főfogyasztóvédő feljelentésére. Azt kérte, vizsgálják ki Diacon esetében is azokat a vádakat, melyeket ellene felhozott, azaz hogy megnyilvánulásai soviniszták, nacionalisták, szélsőségesek. Bedő azt is megjegyezte, ’89 előtt ugyanezekkel a vádakkal illette őt a Securitate.

Bővebben...
 

Lélekemelő programokkal emlékeztünk Márton Áronra Bécsben

E-mail Nyomtatás

„Méltó és felemelő” – leginkább ezekkel a jelzőkkel illethető a május 27–28-án Bécsben rendezett Márton Áron-emléknapok programsorozata. Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Ausztriai Magyarok Gazdasági Érdekközössége – Kaláka-Klub, a Collegium Pázmáneum és a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum közös szervezésében május 27-én megnyílt a Márton Áron élete és munkássága című emlékkiállítás, május 28-án pedig ünnepi szentmisén, majd emlékülésen emlékeztek Erdély nagy püspökére az ausztriai magyarok. A Márton Áron Emlékév keretében szervezett rendezvénysorozaton Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte: „Tisztelettel beszélünk Márton Áronról és őszinte csodálattal, megbecsüléssel emlegetjük a nevét. Ő volt az, aki a rábízottakat átsegítette a nehéz évtizedeken.” A megindítóan szép bécsi események csodálatos példáját adták a határokon átívelő, széles összefogáson alapuló méltóságteljes megemlékezésnek, s mindeközben a résztvevők lelkét valóban ritkán tapasztalható magasra emelték.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség