Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Mikó-ügy – Perel a református egyház

E-mail Nyomtatás

Folytatja a pereskedést az Erdélyi Református Egyházkerület a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium épületeinek visszaszerzéséért – közölte kiadott nyilatkozatban az egyház. A Kató Béla püspök által jegyzett közlemény arra reagál, hogy a bukaresti restitúciós bizottság újra megvizsgálta, és kedden elutasította a Székely Mikó Református Kollégium épületeinek visszaszolgáltatására vonatkozó kérést.

Bővebben...
 

Erősebb védelmet kérnek a NATO részéről

E-mail Nyomtatás

Klaus Iohannis román államfő szerint Oroszország alaptalan fenyegetőzése azt a bukaresti álláspontot igazolja, hogy a NATO-nak erősítenie kell jogos önvédelmi képességét a Fekete-tenger térségében.

Bővebben...
 

Megújul a Feszty Árpád nevét viselő martosi közművelődési központ

E-mail Nyomtatás

Megújul a Felvidék-szerte ismert martosi Feszty Árpád Művelődési Park. A munkálatok egy része a magyar állam támogatásából valósul meg. „A Feszty Árpád Művelődési Park tizenhetedik éve működik felvidéki magyar kulturális központként. Ez idő alatt szó szerint lelaktuk. Ezért szükség volt a teljes felújításra. A munkálatokat tavaly októberben kezdtük el” – nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Katona István népművelő, a park tulajdonosa.

Bővebben...
 

Szeretethíd a Felvidéken: megnyitották az önkéntes napokat

E-mail Nyomtatás

Az akció célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében a Kárpát-medence minden területén munkálkodjanak kisebb-nagyobb csoportok a szociális, fejlesztési vagy ökológiai területen, valódi segítséget nyújtva ezzel településeknek, intézményeknek, gyülekezeteknek

Bővebben...
 

Robert Fico: Az iszlámnak nincs tere Szlovákiában

E-mail Nyomtatás

“Ha valaki azt állítja, hogy Szlovákia multikulturális állam akar lenni, akkor azzal megy szembe, ami ennek az országnak a lényege” – jelentette ki a kormányfő a TASR hírügynökséggel készült interjújában. Fico ezúttal is megerősítette, amíg ő vezeti az országot, Szlovákia álláspontja a menekültkvótákkal kapcsolatban változatlanul elutasító marad.

Bővebben...
 

Nem lesznek helyi népszavazások a romániai önkormányzati választások napján

E-mail Nyomtatás

Megsemmisítette a román Alkotmánybíróság a bukaresti kormány sürgősségi rendeletét, mivel úgy vélte, az az alaptörvénybe ütközik. Júniusban rendeznek helyhatósági választásokat, ahol több ezer magyar jelölt fog indulni. Az Ab mostani döntése azokon településeken okozhat gondot Romániában, ahol települések egyesüléséről, illetve különválásáról írtak ki helyi referendumot június 5-ére, abban a reményben, hogy így sikerül meghaladni az egyébként nehezen elérhető ötven százalékos érvényességi küszöböt.

Bővebben...
 

Az EU ne korlátozza területi alapon a műsorszolgáltatásokat

E-mail Nyomtatás

Teljesen idejétmúlt a műsorszolgáltatások országhatárhoz kötése – ezt mondta Sógor Csaba az Európai Parlamentben, ahol az egységes digitális piac stratégiájáról vitáztak. Az RMDSZ-es képviselő szerint az üzleti érdekek ellenére, a technikai lehetőségek mai szintjén elfogadhatatlan, hogy a polgárok számára lehetetlen egyes sportesemények megtekintése azon a nyelven, amelyen ők azt szeretnék, még akkor is, ha előfizetéssel rendelkeznek az adott szolgáltató műsorára.

Bővebben...
 

Kézdi sajtot vegyenek! – A példás összefogás eredménye

E-mail Nyomtatás

Százszázalékos tehéntejből készült, Kézdi márkanévvel ellátott sajtot, tejet, tejfölet, szánát és túrót kóstolhattak meg az érdeklődők tegnap délelőtt a kézdialmási művelődési otthonban. A kóstolóval egybekötött bemutatón ismertették meg először a közönséggel a felső-háromszéki tejtermelők nyersanyagából készített termékeket.

Bővebben...
 

A kórházakban bekövetkezett halálesetek közel fele elkerülhető lett volna

E-mail Nyomtatás

A romániai kórházakban 2013-ban bekövetkezett halálesetek közel fele elkerülhető lett volna a rendelkezésre álló technológiával és orvosi ismeretekkel – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat által kiadott jelentésből.

Bővebben...
 

Isten szorongató szeretete

E-mail Nyomtatás

Több mint háromezer ember ünnepelte május 22-én, Szentháromság vasárnapján a református egység napját Kolozsváron. Az ünnep központi rendezvénye a Farkas utcai templomban tartott istentisztelet volt, amelyen Kató Béla erdélyi püspök hirdette az igét. A püspök a szorongásról beszélt, amelyről nem éppen kellemes dolgok jutnak eszünkbe, hiszen a szorongás összenyom, ránk nehezedik, az eredeti szövegben használt kifejezés azonban azt is jelentheti, hogy összefűz bennünket. Isten szeretete összefogja az életünket.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség