Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Pásztor: Az SNS és a VMSZ képezi a tartományi parlament gerincét, de az LSV-re is számít

E-mail Nyomtatás

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kijelentette: megállapodtak abban, hogy a tartományi parlament gerincét a Szerb Haladó Párt és a VMSZ képezi majd, de úgy gondolja, hogy jó lenne, ha a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) is csatlakozna hozzájuk.

Bővebben...
 

Vajdaság, Magyarország, Románia és Ukrajna Tisza menti régióinak képviselői társulási megállapodást írtak alá

E-mail Nyomtatás

Pásztor István tartományi házelnök, valamint magyarországi, romániai és ukrajnai megyék és területi önkormányzatok képviselői ma Szolnokon a Tisza menti területi önkormányzatokra vonatkozó régióközi társulási megállapodást írtak alá, jelenti a 021.rs.

Bővebben...
 

Új korszak a Délvidéken?

E-mail Nyomtatás

„Kétpólusú vajdasági magyar valóság" címmel tartott sajtótájékoztatót a Magyar Mozgalom (MM) és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) Budapesten. Korhecz Tamás, az MM társelnöke, a Magyar Nemzeti Tanács korábbi elnöke, a Vajdasági Tartományi Képviselőházba frissen bejutott képviselő elmondta, hogy szerinte a választások után új korszak kezdődött a vajdasági magyar politikában. Húsz év óta ugyanis a vajdasági magyaroknak most először két választási alternatívájuk is volt. A Pásztor István vezette Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) mellett az MM-VMDK listája is képviselői helyekhez jutott tartományi szinten, illetve azokban az önkormányzatban, ahol listát állított. A magyar szavazók 20-30%-ának voksát sikerült megszerezniük. Az MM elsősorban a polgári, városi környezetben - például Szabadkán - szerepelt jól.

Bővebben...
 

Hat és fél év börtönbüntetést kapott a volt Kolozs megyei tanácselnök

E-mail Nyomtatás

Hat és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott Horea Uioreanu, a Kolozs megyei tanács volt elnöke csúszópénz elfogadása, közokirat-hamisítás és pénzmosásban való bűnrészesség miatt.

Bővebben...
 

Összehangolt jogcsorbítás

E-mail Nyomtatás

Románia lassan modellértékűvé válik abban, hogy miként nem alkalmazza az általa ratifikált európai egyezményekben foglalt kisebbségi és nyelvi jogokat – jelentette ki Kelemen Hunor, miután Bukarestben fogadta az Európa Tanács szakértőit, akik a Regionális és Kisebbségi Nyelvek Európai Chartájának romániai alkalmazásáról tájékozódtak.

Bővebben...
 

Háromszék kiáll az SZNT kezdeményezése mellett

E-mail Nyomtatás

Lassan évtizedekben lehet már mérni, hogy mióta próbálja az őshonos nemzeti kisebbségek jogait, illetve specifikus igényeit az Európai Unió jogalkotásában szempontként érvényesíteni a magyarság, többek között annak erdélyi képviselői – hívja fel a figyelmet kiadott közleményében Kovászna Megye Tanácsa, Tamás Sándor megyeitanács-elnök pedig kijelentette: a luxemburgi bíróság kedvezőtlen ítélete ellenére Háromszék továbbra is kiáll az SZNT kezdeményezése mellett.

Bővebben...
 

Reneszánsz napot tartottak Déván a játék, muzsika és tánc jegyében

E-mail Nyomtatás

Reneszánsz muzsikába olvadó vidám gyermekzsivajtól volt hangos a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceum aulája. A 7. Hunyad Megyei Magyar Napok keretében ekkor került sor a Dél-Erdélyért Kulturális Társaság által szervezett Reneszánsz napra. A délelőtt korabeli hangulatot idéző játszóházzal indul a magyar iskolaközpontban, a helybeli és csernakeresztúri elemisták, óvodások részvételével.

Bővebben...
 

MKP: Gímesen női vezetést választottak a helyi szervezet élére

E-mail Nyomtatás

A Nyitrai járásban 11 magyarok által lakott településen működik helyi szervezete a Magyar Közösség Pártjának és további 5 községben számíthat aktivisták és szimpatizánsok támogatására a párt. Annak ellenére, hogy a járás szórványvidék s ezáltal területén jelentős mértékű az asszimiláció, a márciusi parlamenti választásokon a párt a járásban 20%-kal több szavazatot szerzett a 2012-es választásokhoz viszonyítva.

Bővebben...
 

Lesöpörték az asztalról nyolcvanezer ember véleményét

E-mail Nyomtatás

Nem hozott eredményt az MKP petíciójáról folytatott egyeztetés a belügyminisztériumban

 

Nem volt konstruktív a hangneme és érdemi eredmény nélkül végződött kedden a szlovák belügyminisztériumban folytatott megbeszélés, amelyen a Magyar Közösség Pártjának (MKP) delegációja kormányzati szervekkel tárgyalt a felvidéki magyar párt menekültkvóta elleni petíciójáról – közölte Őry Péter, a petíciós bizottság elnöke.

Bővebben...
 

A polihisztor – Ozogány Ernő 65 éves

E-mail Nyomtatás

Lacza Tihamér köszöntője

 

Végh László, a somorjai Bibliotheca Hungarica igazgatója jegyezte meg a minap, hogy Ozogány Ernő a Csallóköz „utolsó polihisztora”. Ezen eltűnődtem, és be kellett látnom, hogy sok igazság van benne, hiszen ha csak kutyafuttában számba vesszük, mi mindennel foglalkozott az elmúlt évtizedekben, meg főleg azt, hogy milyen témákról írt cikkeket, könyveket és miről faggatják most már szinte napi rendszerességgel a Pátria Rádióban egy-egy évforduló kapcsán, akkor csak a felsorolás meghaladná ennek a születésnapi köszöntőnek a terjedelmét.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség