Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

A Most-Híd sem támogatta a változást – marad az állampolgársági törvény

E-mail Nyomtatás

Továbbra is elveszíti szlovák állampolgárságát az a személy, aki felveszi egy másik országét. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) által javasolt törvénymódosítást a pozsonyi Nemzeti Tanács április 28-án elutasította – közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Az SaS törvénymódosítását a magyar képviselők közül egyedül Simon Zsolt (független) szavazta meg. A szavazáson 143 képviselő vett részt, de csak 132-en adtak le érvényes voksot. A törvénymódosítást (az alkotmányellenes állampolgársági törvény eltörlését) 27 képviselő támogatta, 61-en ellene szavaztak és 44-en (köztük Cséfalvay Katarína, a Sieť képviselője) pedig tartózkodtak. A Most-Híd teljes frakciója és az OĽaNO-NOVA listán mandátumot szerző Grendel Gábor nem szavazott.

Bővebben...
 

“Nem csak lovassport. Több annál”

E-mail Nyomtatás

Júniusban ismét Dunaszerdahelyen a Felvidéki Vágta

 

Második alkalommal rendezik meg a Felvidéki Vágtát, melynek futamaiból a legjobb négy lovas juthat majd el a szeptember 16-18-án sorra kerülő budapesti Nemzeti Vágtára. A Székely Vágta és a Vajdasági Vágta mellett tehát a Felvidék idén is az előfutamok egyik helyszíne lesz: a rendezvényt június 25-én, Dunaszerdahelyen szervezik meg.

Bővebben...
 

Nyártól ismét lesznek magyar nyelvű szentmisék Prágában

E-mail Nyomtatás

A prágai székhelyű Esterházy János Társulás az Emberi és Keresztény Értékekért csehországi magyar polgári szervezet, melynek egyik alapküldetése elősegíteni a magyar hívők lelki igényeinek kielégítését, támogatni hitéletüket, a közelmúltban létrehozta a Társulás Felekezeti Bizottságát. Ennek elsőrendű feladata a tíz évvel ezelőtt megszüntetett prágai magyar szentmisék újrakezdésének megszervezése.

Bővebben...
 

A menekültügyi törvény szigorítását fogadta el az osztrák parlament

E-mail Nyomtatás

Elfogadták április 27-én  a menekültügyi törvény szigorítását az osztrák parlamentben. A szigorítás egyik kulcseleme, hogy a bécsi kormány parlamenti jóváhagyással “vészhelyzetet” hirdethet a közrend és a belbiztonság veszélyeztetettsége esetén.

Bővebben...
 

A kereszt köti össze a Szőgyénből Tatára telepítetteket

E-mail Nyomtatás

Szőgyénben és Tatán is áll egy kereszt a Szőgyénből kitelepítettek emlékére. De milyen kereszt!? A rajta lévő korpusznak könnyfakasztó története van. Annak idején a szőgyéni Méri Ferenc találta a határban, hazavitte, őrizgette, hogy amikor eljön az otthon elhagyásának gyászos napja, magával vigye az ismeretlenbe. Nagy dolog ez, hiszen megvolt szabva a poggyász súlya, sokan inkább élelmet vagy értéktárgyat vittek volna. Ő azonban fontosnak tartotta, hogy Jézus is vele menjen a száműzetésbe. Ez a korpusz került 2015-ben a tatai keresztre, hű mása pedig a szőgyénire, hogy égi hídként kösse össze a két települést.

Bővebben...
 

Vučić: Nem alakítok kormányt olyannal, aki csak arra vár, hogy hátba támadhasson

E-mail Nyomtatás

Aleksandar Vučić most a kormányprogram összeállítására koncentrál Egészen biztosan nem fog kormány alakítani olyanokkal, akik csak a megfelelő pillanatot várják, hogy hátba támadhassák, nyilatkozta Aleksandar Vučić, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöke április 28-án este a TV Prva vendégeként.

Bővebben...
 

Ülésezett az MNT: Napirenden intézményeink tevékenysége

E-mail Nyomtatás

A Magyar Nemzeti Tanács április 27-ei ülésére számos intézmény képviselője kapott meghívást, így személyesen számolhattak be a képviselőknek a tavalyi év munkájáról, illetve vázolták fel a további terveket. Az ellenzék hevesen érvelt a sajtó elfogultsága és egyoldalúsága ellen, szerintük eluralkodott a cenzúra és pártmédiává silányultak a legnagyobb közpénzből működtetett intézmények. Az ülés elején Hajnal Jenő, az MNT elnöke a tanács nevében gratulált Tari István József Attila díjához, amelyet kiemelkedő irodalmi tevékenységéért vehetett át a vajdasági költő, a nemzeti tanács képviselője a márciusi díjátadón.

Bővebben...
 

Nem lesz román euró 2019-ben

E-mail Nyomtatás

Románia letett arról, hogy 2019-ben bevezesse az eurót, egy új csatlakozási céldátumot pedig csak jövőre a következő kormány fog meghatározni – írta a Profit.ro portál. Az internetes újság szerint ez az Európai Bizottságnak küldendő román konvergenciaprogram tervezetéből derült ki, amelyben a jelenleg tisztségben lévő szakértői Ciolos-kormány megerősíti ugyan Románia kötelezettségvállalását a közös fizetőeszköz bevezetésére, de az újabb céldátum meghatározását átengedte az év végén esedékes parlamenti választások nyomán megalakítandó új kormánynak.

Bővebben...
 

Kiállítás nyílt A székelység története című könyv illusztrációiból Csíkszeredában

E-mail Nyomtatás

A székelység története című könyv Gyöngyössy János székelyudvarhelyi származású történeti grafikus által készített illusztrációiból nyílt kiállítás Csíkszeredában, a Megyeháza Galériában április 27-én, Hargita Megye Tanácsa szervezésében. Az eseményen a grafikus életét és munkásságát P. Buzogány Árpád író, költő ismertette. Kifejtette, Gyöngyössy Jánost már gyermekkora óta érdekelte a történelem, a várak, a csaták ábrázolása.

Bővebben...
 

Közel ezer zarándok utazik majd a Boldogasszony zarándokvonattal

E-mail Nyomtatás

Az idén 950 zarándok utazik a csíksomlyói búcsúra a Boldogasszony zarándokvonattal – mondták el kolozsvári sajtótájékoztatójukon a vonatos zarándokutat szervező Misszió Tours utazási iroda képviselői. Budai László, a Misszió Tours alapítója elmondta, a 16 vagonos zarándokvonat május 12-én hajnalban indul Budapestről, és a magyar-román határt átlépve Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely és Maroshévíz érintésével érkezik az esti órákban a vendéglátó településre, Gyergyószentmiklósra. Hozzátette, igény lett volna egy 17. kocsi helyeire is, de több vendégnek nem tudtak szállást biztosítani Gyergyószentmiklós térségében.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség