Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Bírságok a kolozsvári kórházi diszkrimináció miatt

E-mail Nyomtatás

Megbírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács a kolozsvári gyermekkórházat és annak orvosát, mert utóbbi megalázott egy olaszteleki magyar lányt hiányos román nyelvtudása miatt. A román parlament által felügyelt testület április 6-ai ülésén hozta meg a döntést, amelyről Asztalos Csaba, a tanács elnöke tájékoztatta az MTI-t.

Bővebben...
 

Trianon-nap elutasítva

E-mail Nyomtatás

„A magyar elnyomás elleni harc és Trianon napjává nyilvánította volna Bogdan Diaconu június 4-ét Romániában abban a törvénytervezetben, amelyet április 5-én elutasítottunk a jogi bizottságban. Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy vannak olyan többségi kollégák, akik továbbra is nacionalista és magyarellenes retorika és munkafolyamatok mellett próbálnak érvényt szerezni saját maguknak és politikai karrierjüknek” – fogalmazott Máté András Levente, a képviselőház április 5-i ülését követően.

Bővebben...
 

Nem veszi le a községházáról a magyar zászlót Csíkmadaras polgármestere

E-mail Nyomtatás

Dan Tanasă feljelentése nyomán előbb pénzbírságot rótt ki Hargita megye prefektusa Bíró Lászlóra, Csíkmadaras polgármesterére, amiért a piros-fehér-zöld zászlót kitűzte a hivatal homlokzatára. Mivel a polgármester nem volt hajlandó eltávolítani a címeres magyar zászlót, a prefektúra beperelte, de Bíró László sem a megyei törvényszéknek, sem a Marosvásárhelyi Ítélőtáblának a lobogó eltávolítására vonatkozó döntését nem hajtotta végre, ezért legutóbb a Marosvásárhelyi Ítélőtábla 90 ezer lej kifizetésére kötelezte az elöljárót.

Bővebben...
 

Osztálynyitási hercehurca a lévai magyar gimnázium körül

E-mail Nyomtatás

A Nyitra Megyei Önkormányzat döntése értelmében sokáig úgy tűnt, hogy nem nyithat első osztályt a lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium. Az iskola vezetősége sikeresen kérvényezte a szakminisztériumtól a minimális osztálylétszám alóli kivételezést, így mégis nyílik osztály szeptemberben.

Bővebben...
 

A „gömöri Obamával” erősíti csapatát az új romaügyi biztos

E-mail Nyomtatás

Április 7-én foglalta el hivatalát Szlovákia új romaügyi biztosa, Ravasz Ábel. A Most-Híd jelöltje máris maga mellé vette a parlamenti választási kampány során magát „gömöri Obamaként” híressé (vagy hírhedtté) tevő Vavrek Istvánt.

Bővebben...
 

Máris leváltanák a szlovák oktatási minisztert

E-mail Nyomtatás

Még csak két hete ül miniszteri bársonyszékében Peter Plavčan (SNS), ellenzéki képviselők máris a távozását szeretnék elérni. Az egyik kezdeményező, Miroslav Beblavý nem sokat finomkodott, amikor az új tárcavezetőt minősítette: „Aligha lehetnek túlzott elvárásaink az új kormányt illetően, különösen, ha egy olyan ember állhat az oktatási tárca élén, aki bizonyíthatóan, nyilvánvalóan, ismételten és tartósan visszaélt a hatalmával, személyes meggazdagodására és mutyizásra használta fel azt, miközben elpazarolta a közpénzeket.”

Bővebben...
 

Nikolić a népirtással vádolt szudáni elnököt is kitüntette

E-mail Nyomtatás

A Nemzetközi Büntetőbíróság koalícióját megdöbbentette, hogy Tomislav Nikolić szerb államfő kitüntette a szudáni elnököt, akit Darfurban nem kevesebbel, mint népirtással vádolnak. A szerb államiság napján, február 15-én a szerb elnök 66 személyt és intézményt tüntetett ki. Köztük van Omar Haszan Ahmad al-Basír szudáni elnök is.

Bővebben...
 

Széchenyi-konferencia Rimaszombatban: “Szellemét az utókor kiirtotta magából”

E-mail Nyomtatás

„Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn„. Ezzel a mottóval rendeztek tanári konferenciát a Széchenyi Emlékév kapcsán március 31-én, Rimaszombatban. A konferenciát a „legnagyobb magyar” születésének 225. évfordulója tiszteletére az SZMPSZ Rimaszombati Regionális Pedagógiai Központ, a Tompa Mihály Református Gimnázium és az SZMPSZ Rimaszombati Területi Választmánya szervezte meg.

Bővebben...
 

Dubovcová: Én is a csalódott választópolgárok közé tartozom

E-mail Nyomtatás

Becsapott választópolgárnak érzi magát Jana Dubovcová ombudsman is a választások utáni történéseket illetően. „Úgy éreztem, hogy jól döntöttem a választás során, később azonban, hasonlóképpen, mint a nyilvánosság egy része, csalódtam” – jelentette ki az ombudsman március 30-ai sajtótájékoztatóján, aki az általa támogatott párt kiválasztásakor elsősorban az emberjogi területre volt tekintettel.

Bővebben...
 

Tárgyalna az MKP-val a Most-Híd; az MKP nem zárkózik el a találkozó elől

E-mail Nyomtatás

A Most-Híd párt továbbra is hajlandó tárgyalni a Magyar Közösség Pártjával (MKP) az esetleges együttműködésről. Az MKP a találkozót nem zárja ki. Hogy a találkozóra mikor kerül sor, egyelőre kérdéses.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség