Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 3, szerda, Kornél és Soma napja van. Holnap Ulrik napja lesz.

Külföld

Hajnal Mihály Kassán vált festővé

E-mail Nyomtatás

Reiter István hegedűművész szólójával nyitották meg a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő Termében Hajnal Mihály tárlatát március 30-án. A festő munkásságát Gyüre Lajos mutatta be. A köszöntőben Görföl Jenő, a Csemadok főtitkára kiemelte: a pozsonyi székház nagytermét tavaly decemberben nevezték el Rákosi Ernő tiszteletére, ezzel is ápolni kívánják emlékét, mivel hagyatékával hozzájárult a Csemadok munkásságához, hiszen családi házát és műveit a szervezetre testálta.

Bővebben...
 

A demokrácia meghazudtolása, avagy a törvényes választás utózöngéi

E-mail Nyomtatás

Három héttel a megdöbbentő valóságot bemutató választás után már túl is vagyunk a parlament alakuló ülésén. Mi lesz velünk, Dél-Szlovákia lakosaival, csak találgatni tudjuk. Bízhatunk-e abban, hogy a MOST-HÍD párt sikeresen fogja képviselni a szlovákiai magyarságot, Dél-Szlovákiát? Ebben a helyzetben nem csak közösségünk helyzete a tét. A megalakult kormánynak több égető feladata is lenne. Többek közt rendet tenni az egészségügyben, az iskolaügyben, visszaszorítani a radikalizmus előretörését és minden térség számára biztosítani az EU–s támogatások „lehívásának” lehetőségét. Olvasva a négypárti egyeztetésből megszellőztetett prioritásokat egyet kell értenem azokkal a kritikus hangokkal, amelyek azt állítják, hogy komoly változásokat ne várjunk, túlságosan is általános megfogalmazások vannak benne. Az ilyen típusú frázisok: „megalapozni a személyes felelősségre vonás feltételeit minden személyre, aki közpénzzel dolgozik”, vagy a „korrupcióellenes záradék bevezetése a törvénytervezetek mellé”, semmitmondók.

Bővebben...
 

A Kovászna megyei prefektus máris kifogásolja a megyei tanács székely zászlóját

E-mail Nyomtatás

Eltávolíttatná a Kovászna Megyei Tanács üléstermében kitűzött székely zászlót Sebastian Cucu prefektus, mivel szerinte törvénytelen módon volt elhelyezve. A kormányhivatal vezetője ezt az Agerpres, valamint a Mediafax hírügynökséggel közölte, kijelentve, egy hivatalosan el nem ismert zászlóról van szó, ennek elhelyezése pedig csakis jogszerűtlen lehet a jelenlegi előírások értelmében.

Bővebben...
 

Közös szerb és román határőrizet lesz

E-mail Nyomtatás

Szerb-román közös határőrizetről állapodott meg Nebojsa Stefanovic szerb és Petre Toba román belügyminiszter a két országot összekötő Kladovóban. A szerb belügyminisztérium közleménye szerint az együttműködésnek köszönhetően hatékonyabb lesz a határsáv őrzése és védelme, eredményesebben tudnak majd fellépni a dohányáru- és kábítószercsempészek ellen.

Bővebben...
 

Fr. dr. Orbán Szabolcs maradt az erdélyi ferencesek tartományfőnöke

E-mail Nyomtatás

2016. március 29–április 1. között rendkívüli esemény helyszíne volt a csíksomlyói ferences kolostor: hét év után választókáptalant tartott a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány, amelynek keretében tartományfőnököt és rendi elöljáróságot, vagyis definitoriumot választottak az erdélyi ferencesek. Lejárt ugyanis a provincia vezetősége, fr. dr. Orbán Szabolcs minister provincialis és helyettese, fr. Bőjte Mihály vicarius provincialis, valamint a 2013-ban választott definitorium megbízatása.

Bővebben...
 

Moszkva: októberben világcsúcsot tartanak az üldözött keresztényekről

E-mail Nyomtatás

Az orosz ortodox egyház és a Billy Graham Evangélizációs Társaság csúcstalálkozót szervez Moszkvában keresztény egyházi vezetők számára október 28-30. között. A tanácskozás témája a keresztényüldözés a világban, amelyre 150 ország közel ezer küldötte érkezik az orosz fővárosba – tájékoztat az Asianew hírügynökség. A Moszkvai Pátriárkátus szóvivője szerint „azért tartanak ilyen nagy jelentőségű rendezvényt, mert a tömeges üldöztetés a mai történelemben példanélküli jelenség. Összehasonlítható az első századok keresztényeinek üldözésével és a XX. századi ateista rezsimek tömeges elnyomásával”.

Bővebben...
 

Nagyváradnak nagyon kell Váradszentmárton!

E-mail Nyomtatás

Nagyváradon harmadjára is népszavazást tartanak arról, hogy a város egyesüljön-e Váradszentmárton községgel – írja a Maszol.ro portál. A népszavazásról szóló határozatot hosszas vita után hagyta jóvá az önkormányzati képviselőtestület. A határozat szerint a népszavazást június ötödikén, az önkormányzati választásokkal egy időben tartják.

Bővebben...
 

A magyarság megbélyegzésére nem alapozhatnak törvényt

E-mail Nyomtatás

„A kilencvenes évek elejére röpíti vissza Romániát az a törvénytervezet, amellyel a Szociáldemokrata Párt (PSD) állt elő a választási időszak apropóján. Elkeserítő és sajnálatos, hogy letűnt rendszerek hangulatát megidézve, egyes román politikusok a választás közeledtével újraszítják a nacionalista gyűlölet lángját, és erre egy olyan székelyföldi esetet használnak fel, amelyet azóta sem tisztáztak a hatóságok.”– nyilatkozta Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető elnöke annak kapcsán, hogy egy törvénytervezet hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtaná azokat, akik Romániát vagy a román nemzetet becsmérlik.

Bővebben...
 

Johannis a fekete-tengeri és a NATO-n belüli együttműködésről tárgyalt Ankarában

E-mail Nyomtatás

Klaus Johannis román államfő törökországi látogatásán a Fekete-tengeri és a NATO-n belüli együttműködésről, illetve a stratégiai partnerség alapján történő kétoldalú kooperáció megerősítésének fontosságáról tárgyalt Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel.

Bővebben...
 

Fordulat a csíki sör perében

E-mail Nyomtatás

Fel kell kötnie a gatyát annak, aki egy multitól akar piacot nyerni, hiába készítették elő az Igazi Csíki Sör piacra lépését, és látszólag lökték partvonalra az ügyvédek garmadájával támadó Heinekent, egy fordulat most mégis a multi javára fordíthatja a meccset. Ám a jogi csatározások közt a székely sörüzem nem maradt tétlen, múlt héten már drónnal szállított sört, a nyáron pedig új üzemet nyit.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség