Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Vérbókok – Baka L. Patrik könyvbemutatója

E-mail Nyomtatás

Baka L. Patrik Vérbókok című könyvének bemutatójára Dunaszerdahelyen, a Vállalkozók Házában található Symbol Caféban került sor március 2-án. A Szlovákiai Magyar Írók Társasága gondozásában megjelent prózakötetről H. Nagy Péter irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő, egyetemi oktató és Keserű József tanszékvezető, irodalomkritikus beszélgetett a szerzővel.

Bővebben...
 

A százszor elmondott hazugság ne váljon igazsággá

E-mail Nyomtatás

László A csehszlovákiai magyar katolikus egyház története 1918-1950 című tanulmánykötetének február 29-én Bényben tartott könyvbemutatója kapcsán kérdeztük az esperesplébánost  jelenlegi tevékenységéről.

Bővebben...
 

Egyelőre nem lép fel az Unió a romániai erdőirtásokkal szemben

E-mail Nyomtatás

A romániai erdőkkel kapcsolatban az Európai Bizottság jogsértési eljárást indított Romániával szemben, a vizsgálat jelenleg is tart – ezt válaszolta az Európai Bizottság nevében Miguel Arias Cañete éghajlat- és energiapolitikáért felelős biztos a mértéktelen és sok esetben törvénytelen romániai fakitermelés ellen fellépő Tőkés László európai parlamenti képviselő megkeresésére.

Bővebben...
 

A Fehér Ház előtt tüntettek az autonómiáért

E-mail Nyomtatás

Mintegy harminc ember tüntetett a Fehér Ház előtt a székely autonómiáért. A résztvevők egy láncot formálva feltartottak egy transzparenst, amelyen az „Autonomy for Székely Land” felirat szerepelt, többen székely zászlót lengettek.

Bővebben...
 

Ezek a büntetőügyes csávók vezetik ma Romániát

E-mail Nyomtatás

Tőlük bezzeg senki sem vont meg semmit. Ja, magyarok is vannak köztük...

 

Számos, büntetőügyekkel terhelt politikai vezető a kollégák cinkosságával és bizonyos törvényi hiányosságok kihasználásával megőrizte tisztségét, és befolyásolja a pártjában és a Parlamentben hozott döntéseket. Ez azért lehetséges, mert a hatályos törvények szerint a parlamenti képviselői mandátum csak jogerős letöltendő börtönbüntetés esetén szűnik meg, a szenátorok és a képviselők pedig, akiktől a szabályok megváltoztatása függ, nem igyekeztek kiterjeszteni a szankciók hatáskörét. A PSD (Szociáldemokrata Párt – a szerk.) és a PNL (Nemzeti Liberális Párt – a szerk.) elfogadott ugyan saját feddhetetlenségi szabályzatokat, de ez csak papírra vetett jó szándék maradt.

Bővebben...
 

Április 24-én tartják az előre hozott választásokat Szerbiában

E-mail Nyomtatás

Tomislav Nikolić szerb elnök azt követően döntött így, hogy megkapta a szerb kormány indítványát, amely a parlament feloszlatására és az előre hozott parlamenti választások kiírására vonatkozott. A voksolásra az Aleksandar Vučić vezette kabinet szerint azért van szükség, mert a kormánynak teljes mandátumra van szüksége ahhoz, hogy befejezze a megkezdett reformokat, az állampolgárok számára európai életszínvonalat biztosítson, és Szerbiát az Európai Unió kapujáig vezesse. A kormány szerint meg kell vizsgálni, hogy a jelenlegi vezetés bírja-e az állampolgárok bizalmát, vagy esetleg egy másik politikai opciót részesítenének-e előnyben. A bejelentést követően Tomislav Nikolić újságíróknak azt mondta, reméli, hogy Szerbia folytatja a megkezdett reformokat, és nem tér le arról az útról, amelyen most halad.

Bővebben...
 

Filip David: Csalódottság és közöny uralja Szerbiát

E-mail Nyomtatás

Nem tud semmi rosszat mondani Aleksandar Vučić európai politizálására, de zavarba ejtik Vučićnak azok a munkatársai, akik még Slobodan Milošević idejéből maradtak itt, s tart attól, nehogy ez az európai irányultságú politika átverés legyen, jelentette ki az N1-nek nyilatkozva Filip David író. A rendkívüli választások kiírását Filip David úgy értékeli, mint Aleksandar Vučić kormányfő azon célkitűzését, hogy megszilárdítsa a hatalmát azon népszerűtlen intézkedések “előre összeállított listájának” foganatosítása előtt, amelyekre óhatatlanul szükség van az Európai Unió felé vezető úton. David szerint az egykori radikálisok, most haladók, az európai irányultságú politikát tartják legfőbb adujuknak, s őt magát ez hozza leginkább zavarba, hiszen emiatt nem róhat fel semmit a kormányfőnek, de él a gyanúperrel a Vučićot vezérlő motívumokat illetően.

Bővebben...
 

Tőkés László erkölcsi kártérítési perét tárgyalta a bukaresti törvényszék

E-mail Nyomtatás

Befejeződött az érdemi tárgyalás a bukaresti törvényszéken március 2-án abban az erkölcsi kártérítési perben, amelyet Tőkés László EP-képviselő indított az 1989-es temesvári forradalmi szerepét elvitató, őt hazaárulónak és idegen kémnek nevező volt Securitate-tisztek ellen.

Bővebben...
 

Két magyar tanácsosi lista lesz Marosvásárhelyen

E-mail Nyomtatás

Közösen támogatott független polgármesterjelölt, külön RMDSZ-es és EMNP-s tanácsosi jelöltlista – ez a megoldás körvonalazódik a marosvásárhelyi önkormányzati választásokon, miután megszakadtak a tárgyalások a két politikai szervezet között az RMDSZ által az EMNP-nek felajánlott tanácsosjelölti helyekről, írja összeállításában a maszol.

Bővebben...
 

Ismét terítéken Ponta doktori címe

E-mail Nyomtatás

Victor Ponta volt kormányfő nyilatkozott közösségi oldalán, hogy a Bukaresti Egyetem vezetőségében „Băsescu idejéből való szekusok” vannak, akik politikai irányítás alatt csakis az ő dolgozatával foglalkoznak.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség