Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Csemadokosként miért az MKP? - Válaszol Neszméri Tünde (63.) képviselőjelölt

E-mail Nyomtatás

A Csemadok MKP-s képviselőjelöltjeit kérdeztük, hogy mondják el véleményüket, miért döntöttek csemadokosként, hogy az MKP-t képviselőjelöltségükkel is támogatják. Neszméri Tünde, a Csemadok Pozsonyi Területi Választmányának a tagja válaszol:

Bővebben...
 

Elismerés az MKP környezetvédelmi programjának

E-mail Nyomtatás

Egy szakértők által készített felmérés szerint az MKP környezetvédelmi programja a legjobbak közé tartozik. A CEPTA társulás által összeállított, Envirodotazník 2016 nevű felmérés a választásokon induló pártok környezetvédelemmel kapcsolatos programtéziseit vizsgálta meg. A 20 tételből álló kérdéssort környezetvédelmi szakértők állították össze, a válaszokat is több szlovákiai szakmai társaság szakértői értékelték ki. A felmérés célja az volt, hogy bemutassák, a választásokon induló pártok mennyire tekintik fontosnak, egyáltalán: mennyire veszik komolyan a környezetvédelem ügyét.

Bővebben...
 

Az EMNP egyedül méretkezik meg Háromszéken az önkormányzati választásokon

E-mail Nyomtatás

Háromszéken az RMDSZ a Magyar Polgári Párttal (MPP) kötött választási szövetséget, több helyen az MPP jelöltjei az RMDSZ-listán indulnak, és több mint valószínű, hogy a megyei tanácsba jelöltek listája is közös lesz, ennek nyomán a Néppárt tisztán és egyedül méretkezik meg a helyhatósági választásokon – jelentette be tegnapi kézdivásárhelyi sajtótájékoztatóján Balázs Attila, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) megyei elnöke.

Bővebben...
 

Magyargyűlölő tervezet – „Idegennek” (székelynek) nem jár himnusz vagy zászló

E-mail Nyomtatás

A székelység közösségi jelképeinek betiltását akarja az a törvénymódosítási tervezet, amelyet 58, a legnagyobb parlamenti pártokat képviselő törvényhozó terjesztett be. A PSD, PNL és UNPR szerint a székely himnusz és a székely zászló nem tűzhető ki a sportrendezvényeken, valamint nyakra-főre énekelni kell a román himnuszt.

Bővebben...
 

Iliescu a Forradalom dossziéjáról: mi értelme lenne feltárni a múltat?

E-mail Nyomtatás

Ion Iliescu volt államfő az 1989-es forradalom és a bányászjárások ügyének újra megnyitásával kapcsolatosan azt nyilatkozta a Digi24 hírtelevíziónak, hogy semmi értelme nem lenne a múltat „kiásni”.

Bővebben...
 

„Az nem veszett el, akiben akaraterő volt”

E-mail Nyomtatás

Lukács Bence Ákos és Szabó Péter „ A somogyi rosseb hadosztály a Don-kanyarban „ című könyvét mutatták be telt ház előtt Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusán, a Lázár-ház dísztermében.

Bővebben...
 

Horvátország és Szlovénia 500 migránsnál többet nem enged be

E-mail Nyomtatás

Szerbia hivatalos értesítést kapott a horvát rendőrségtől arról, hogy Szlovénia és Horvátország nem fogad 500 migránsnál többet naponta, jelentette ki Nebojša Stefanović belügyminiszter. „Február 25-éneste megkaptuk a horvát rendőrségtől az értesítést, amit ők a szlovén rendőrségtől kaptak, s amelynek értelmében mától új rendszer van érvényben, tehát Szlovénia és Horvátország legfeljebb ötszáz migránst enged be naponta” – közölte Stefanović a Tanjug jelentése szerint.

Bővebben...
 

Bárczi Zsófia a Közép-európai Tanulmányok Karának új dékánjelöltje

E-mail Nyomtatás

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karán dékánjelöltet választottak február 17-én. Az akadémiai szenátus egyetlen jelöltként Bárczi Zsófiát, korábbi dékán-helyettest választották dékánjelöltnek. „Jelenleg szenátus javaslatán vagyunk túl, a rektor valószínűleg március végén írja alá a kinevezésemet" – mondta a Felvidék.ma kérdésére Bárczi Zsófia, aki a rektor által történő kinevezése után április 1-jétől kezdi meg dékáni tevékenységét.

Bővebben...
 

Nagy sikere volt A család könyvének az Ung-vidéken

E-mail Nyomtatás

A Házasság hete 2016 programsorozathoz csatlakozva a Zarándoklat a családokért az Ung-vidéken című program keretében Kaposkelecsényben és Nagykaposon tartottak műsoros családi összejöveteleket a Via Nova, a Csemadok és Szövetség a Közös Célokért szervezésében. Február 14-én az Amíg egy nép énekel, messzire hallatszik, hogy létezik című eseményen a nagytárkányi Emmánuel zenekar adott koncertet családról, szeretetről, a nemzeti értékekről, szülőföldről a kaposkelecsényi községházán.

Bővebben...
 

Felmérés: Kiskát tartják a legmegbízhatóbbnak a közjogi méltóságok közül

E-mail Nyomtatás

Andrej Kiska köztársasági elnököt tartják a legmegbízhatóbbnak a legmagasabb szlovák közjogi méltóságok közül, derül ki a Focus ügynökség által nemrégiben közölt felmérésből. A január 31. és február 7. között 1000 fős mintával készített közvélemény-kutatás szerint a válaszolók 62,7 százaléka bízik az államfőben. Tizenhat százalékuk teljes mértékben megbízhatónak tartja őt, 46 százalékuk pedig inkább megbízhatónak érzi, mint nem. Ezzel szemben, ami a bizalmatlansági indexet illeti: 31,5 százalék nem bízik az államfőben, közülük 12,4 százalék egyáltalán nem

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség