Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Farkas Iván: Fejlődjön Dél-Szlovákia közlekedési infrastruktúrája

E-mail Nyomtatás

Az MKP választási programjában hangsúlyos elemként szerepel a munkahelyteremtés régióinkban. Korszerű infrastruktúra nélkül azonban mindez aligha képzelhető el. Emiatt rendszerszerű megoldást szorgalmazunk.

Bővebben...
 

Böjte Csaba felvidéki pedagógusoknak: Minden gyermek eredeti mennyei alkotás

E-mail Nyomtatás

Gyermekeink a legfőbb értékeink, a gyermeknevelés pedig igazi kaland, nem érdemes kimaradni belőle – üzente Böjte Csaba a felvidéki magyar pedagógusoknak és szülőknek. A ferences rendi szerzetes a XXI. Komáromi Pedagógiai Napok vendégeként bizalomról, a szeretet pedagógiai eszközként való használatáról és a gyermekekben megbúvó tehetségről tartott előadást február 18-án, a komáromi Selye János Gimnázium dísztermében.

Bővebben...
 

Rohamosan veszíti népszerűségét Klaus Johannis

E-mail Nyomtatás

Rohamosan veszíti népszerűségét Klaus Johannis szerda este elhangzott nyilatkozata miatt. Az Antena tévécsatornák székházának kiürítésére vonatkozó kijelentése után – az államfő szerint a véleménynyilvánítás szabadságát nem lehet „banális adminisztratív okokból” korlátozni, az adóhatóság hozzáállása pedig elhamarkodott” talán vitatható is – 24 óra alatt közel húszezer személy lépett vissza az elnök Facebook-oldaláról; ugyanott közel háromezer bírálatot fogalmaztak meg.

Bővebben...
 

Zarándoklat a családokért: A házasság hete Gömöralmágyon

E-mail Nyomtatás

Zarándoklat a családokért címmel beszélgetőestet szerveztek Gömöralmágyon február 8-án. A család könyvét Németh Gabriella, a Femine Fortis egyik alapítója, az MKP szociális alelnöke mutatta be, aki a programot követően nyilatkozott a Felvidék.ma-nak.

Bővebben...
 

Petrécs Anna színművészt köszöntjük

E-mail Nyomtatás

Petrécs Anna színművész február 11-én töltötte be 70. életévét. Egész életét az egyetemes magyar kultúra – ezen belül a felvidéki magyar színházművészet - művelésének és népszerűsítésének szentelte.

Bővebben...
 

Bugár kapitulált: A Most-Híd elnöke nem vállalja a nyílt vitát Berényivel

E-mail Nyomtatás

Egyetlen szlovákiai magyar napilapunk szerette volna egy asztalhoz ültetni a Most-Híd és az MKP elnökét, Bugár Béla azonban lemondta az elnökök vitáját – tudatta a Felvidék.mával az MKP sajtóosztálya.

Bővebben...
 

Nem maradhat a csíkszeredai tanácsteremben a magyar és a székely zászló

E-mail Nyomtatás

El kell távolítani a csíkszeredai városháza tanácsterméből a magyar és székely zászlót, illetve a város lobogóját – erről döntött alapfokon a Hargita Megyei Törvényszék abban a perben, amelyet a Dan Tanasă vezette egyesület indított Csíkszereda polgármestere ellen – tudta meg a Csíki Hírlap.

Bővebben...
 

Az 1918-as román ígéretek nemzetközi számonkérését kezdeményezték egy kolozsvári fórumon

E-mail Nyomtatás

Az erdélyi románok 1918-as ígéreteinek a nemzetközi szinten történő számonkérését kezdeményezték egy szerdai kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a magyar nemzetpolitika nemzetközi környezetéről szerveztek Kolozsváron. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kulturális Autonómia Tanácsa által szervezett nemzetpolitikai kerekasztal-beszélgetésen Fábián Gyula egyetemi docens, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem jogász oktatója vetette fel, hogy a nemzetközi szokásjogban száz év az elévülési idő, és 2018-ig lehet eséllyel számon kérni azokat a kisebbségekre vonatkozó ígéreteket, amelyeket az erdélyi, bánsági és magyarországi románok képviselői a Romániával történő egyesülést kimondó gyulafehérvári nyilatkozatban fogalmaztak meg.

Bővebben...
 

A NATO Awacs repülőgépeket küld Romániába

E-mail Nyomtatás

A NATO megerősíti fekete-tengeri jelenlétét, Awacs típusú harci gépeket küld Romániába – közli honlapján a Mediafax román hírügynökség. Az Észak-Atlanti Szövetség arról döntött, hogy megerősíti jelentét a Fekete-tenger térségében, és Awacs típusú felderítő repülőgépeket küld Romániába, Bulgáriába, illetve Törökországba – nyilatkozta Jens Stoltenberg főtitkár, az olasz Nova hírügynökség értesülései szerint.

Bővebben...
 

Törökország egyszer megnyithatja határait az Európába tartó migránsok előtt

E-mail Nyomtatás

Recep Tayyip Erdogan török elnök arra figyelmeztetett európai uniós vezetőket, hogy "eljöhet az idő, amikor Törökország megnyitja nyugati határait az Európába tartó menekültek előtt". Erről maga Erdogan beszélt egy ankarai rendezvényen. A politikus a televízióban közvetített beszédében elmondta, Donald Tuskot, az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács elnökét, valamint Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét figyelmeztette e lehetőségre.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség