Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Nikolić: Nem lenne bölcs dolog, ha az SNS egyedül alakítana kormányt

E-mail Nyomtatás

A Szerb Haladó Párt dönteni fog arról, hogy az előrehozott parlamenti választások után egyedül alakít-e kormányt, ha erre lehetősége lesz, vagy koalícióra lép, jelentette ki Tomislav Nikolić szerb elnök, s hozzáfűzte, kérdés, hogy bölcs dolog-e egyáltalán, hogy egyetlen párt viselje a felelősséget az összes nehéz állami döntésért.

Bővebben...
 

EMNP: ott leszünk a Székely Szabadság Napján!

E-mail Nyomtatás

Az emlékezés mellett erdélyi magyar közösségünk erejének felmutatását és jogos autonómiaigényünk kinyilvánítását jelenti a minden március 10-én Marosvásárhelyen megszervezésre kerülő Székely Szabadság Napja.  Az Erdélyi Magyar Néppárt idén is részt vesz az eseményen, tagjait és szimpatizánsait is erre biztatja, a szervező Székely Nemzeti Tanácsot pedig, stratégiai partnereként, mindenben támogatja és segíti. Mint ismeretes, a Maros Megyei Törvényszék nemrégiben jogerősen kimondta: a székely zászló nem minősül reklámzászlónak, s ennek megfelelően eltörölték a székely szimbólum használata miatt megbírságolt Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács büntetését.

Bővebben...
 

Összefogdosásdi

E-mail Nyomtatás

Polgármesterjelöltet keres a néppárt Csíkszeredában. Hirdetést is közzétett, hogy jelentkezzenek azok, akik érdemesnek tartják magukat erre a tisztségre. A demokratikusnak tűnő eljárás tragikomikuma sajnos az erdélyi magyar közösség politikai kiábrándultságának is a tükre. Talán a túlbuzgó korrupcióellenes ügyészek is megfélemlítették a városvezetői vágyak dédelgetőit.

Bővebben...
 

Nem lesz menekülttábor Tasnádon

E-mail Nyomtatás

Nem lesz menekülttábor Tasnádon sem, a lakosság nyomásának engedve megváltoztatta ugyanis terveit a belügyminisztérium, jelentette be Vasile Mitrasca polgármester. Mitrasca elmondása szerint a lakosság körében végzett felmérések szerint a tasnádiak 95%-a ellenezte, hogy menekülteket telepítsenek az alig 6700 lakosú kisvárosba. A helyiek – nyilván saját konfortérzetük és biztonságuk mellett – elsősorban azért aggódtak, hogy a menekültek betelepítése visszavetné az idegenforgalmat a termálvíze miatt népszerű településen. Tasnádot ugyanis évente mintegy 250 ezren keresik fel strandja miatt.

Bővebben...
 

Politikai és hadifoglyok, kitelepítettek – Kárpótlást a gyermekeknek is

E-mail Nyomtatás

Törvénymódosítással készül tágítani a kárpótlásra jogosultak körét a Volt Politikai Foglyok Szövetsége (VPFSZ), ehhez azonban előbb fel kell mérniük a volt politikai foglyok, hadifoglyok, politikai okból kitelepítettek, kényszerlakhelyesek leszármazottainak számát. És egyúttal a kulákokat is szeretnék beemelni a kárpótlásra jogosultak körébe.

Bővebben...
 

A tábornok tündöklése és bukása

E-mail Nyomtatás

Ha néhány évvel ezelőtt a Dan Voiculescu szekusbesúgóval és pártjával kötött szövetséget „erkölcstelen” megoldásnak nevezte Traian Băsescu volt államfő, Gabriel Oprea tábornok pályafutását, jobb- és baloldali kormánykoalíciókban való részvételét talán a perverz megoldás szókapcsolattal lehetne leírni.

Bővebben...
 

Ferenc pápa az olasz bioetikai bizottsághoz: az embrió nem árucikk

E-mail Nyomtatás

A tudomány soha ne éljen vissza az ember feletti hatalmával – buzdította Ferenc pápa az olasz bioetikai bizottság tagjait a vatikáni audiencián január 28-án, csütörtökön. Az embert mindig mint célt kell szolgálni, soha sem kezelendő eszközként. Különleges gondoskodással és figyelemmel kell fordulni a leggyengébbek és a leghátrányosabb helyzetben élők felé, akik nem tudják hallatni hangjukat. Ezen a területen az egyházi közösség és a civil társadalom az együttműködésre kapott meghívást. Az egyház támogatja a civil társadalomban az igazság és a jó kutatását az összetett emberi és etikai kérdések terén.

Bővebben...
 

Ipolyságon közösségi fórumon foglalkoztak a pedagógusok helyzetével

E-mail Nyomtatás

A pedagógussztrájkról és a pedagógusok helyzetéről volt szó azon a fórumon, melyet Ipolyságon szerveztek. A MyHont Café kávézóban február 4-én megtartott beszélgetés vendége Ľudovít Sebelédi, az Új Iskolai Szakszervezet alapítója, a pedagógussztrájk egyik szervezője volt. „A szakszervezet országszerte rendez beszélgetéseket, melyeken a tanároknak, szülőknek és diákoknak vázolják fel a pedagógusok helyzetét, a sztrájk célkitűzéseit és eredményeit. Szerettük volna, ha az ipolysági és környékbeli tanárokhoz és iskolabarátokhoz is eljutnak az új információk” – nyilatkozta a Felvidék.ma-nak Viczencz Adrianna, a Pongrácz Lajos Alapiskola tanára, az iskolai demonstráció koordinátora.

Bővebben...
 

Felmérés: Egy százaléknyi különbség sincs az MKP és a Most-Híd között

E-mail Nyomtatás

Az MVK közvélemény-kutató cég kiadta januári felmérésének eredményét, mely szerint hét párt jutna be a törvényhozásba, köztük mindkét magyarokat is megszólító.  Az élmezőnyben továbbra sincs változás, a választásokat - ha januárban történtek volna - a Smer nyerné, ám preferenciáik folyamatosan csökkennek. Pillanatnyilag 32,1 százalékon állnak Ficoék, ami 58 mandátumot jelentene számukra.

Bővebben...
 

Merész EU-tervek: új fejezetet nyitnának az energia-együttműködés terén

E-mail Nyomtatás

Brüsszel radikális tervei szerint a tagállamoknak energiaválság idején akár saját ipari fogyasztóik rovására is ki kellene segíteniük regionális partnereik háztartásait és más védett fogyasztóit. A Bizottság a jövő héten napvilágot látó energiabiztonsági csomagban a kormányközi megállapodások aláírás előtti kontrollját javasolja majd, de nem tenné jogilag kötelezővé észrevételeinek elfogadását. Negyven százalékos piaci részesedés fölött az energiacégeknek be kell majd avatniuk Brüsszelt és a tagállami regulátorokat minden olyan kereskedelmi szerződésbe, ami az energiabiztonság szempontjából közvetlen jelentőséggel bír. Előreláthatóan a szlovák Slovnaftot birtokló MOL-t is érinteni fogja ez a klauzula.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség