Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Palcsó Attila: A CEC-ben hangot adhatunk a felvidéki magyarságot érintő problémáknak is

E-mail Nyomtatás

A Szlovákiai Református Egyház (SZRKE) Zsinatának külügyi tanácsosává választották Palcsó Attila hetényi lelkipásztort. Új – hat évre szóló – megbízatásáról a Pátria rádió Világosság című műsorában beszélt. A SZRKE vezetésének munkáját négy zsinati tanácsos segíti: a főtanácsos mellett egy jogi, egy külügyi, valamint egy missziói tanácsos. Palcsó Attila külügyi tanácsosként az egyház nemzetközi kapcsolataiért felel.

Bővebben...
 

Csonka Ákos: Jöjjenek a fiatalok!

E-mail Nyomtatás

A fiatalok bevonása a politikai életbe szükségszerű folyamat, mivel a vérfrissítés olyan áramlatokat hozhat egy politikai formáció életébe, melyek új erőt és impulzusokat adnak számára. Az MKP ifjúsági csoportja sok éven keresztül csak epizódszerepeket kapott, s legfőbb tevékenysége a csúcspolitikusok támogatása, segítése volt. Ezt a kényszerszerepet váltotta fel az a döntés, hogy önállósuljon a szervezet, és felvéve a Via Nova nevet immár saját (új) útra lépjen, kapcsolatát pedig szerződésben rögzítse az anyapárttal.

Bővebben...
 

Szlovákia az EU ötödik legkorruptabb országa

E-mail Nyomtatás

A Transparency International évről évre elkészíti a világ országainak korrupciós "rangsorát", melyen Szlovákiának már évek óta bérelt helye van "fontolva haladók" között. Már amennyiben az összehasonlításból nem hagyjuk ki - miért is tennénk ilyet? - Szomáliát, Észak-Koreát vagy épp Afganisztánt, a társadalmi rend és béke ezen aprócska szigeteit. Ha azonban szigorúan csak az EU-27-et tekintjük, azt látjuk, hogy Szlovákiánál korruptabb állam már csak négy létezik, éspedig: Görögország, Románia, Olaszország és Bulgária.

Bővebben...
 

Menyhárt József: Összefogunk, mert békében és biztonságban akarunk élni!

E-mail Nyomtatás

Küldetésemnek tartom összefogni és összetartani a Szlovákiában élő magyarokat, függetlenül attól, hogy politikailag milyen nézeteket vallanak.  Természetesen nem kell minden kérdésben egyetérteni, a politikai nézetek szerteágazása azonban korántsem jelent problémát, ha a közös érdekeinket együttesen képviseljük. Hiszem azt, hogy akár egy kiélezett vita után is képesek vagyunk egy asztalhoz ülni, és baráti hangú beszélgetést folytatni. Közös sikerünk kulcsa az, hogy a bennünket megosztó tényezők helyett arra összpontosítunk, ami összeköt minket!

Bővebben...
 

A Most-Híd nem vállalja fel a Csemadok programját, így az az MKP-t támogatja

E-mail Nyomtatás

Csak a Magyar Közösség Pártja vállalja fel a Csemadok programját, így a Csemadok Országos Tanácsa és az Elnökök Tanácsa együttes ülésén nyilatkozatban fejtették ki, hogy az MKP-t támogatja a március 5-i választásokon. "A Csemadok Országos Tanácsa január 24-én Diószegen megtartott ülésén továbbra is kiállt az egységes magyar hazai politizálás megteremtése mellett, azonban ennek hiányában a március 5-én sorra kerülő parlamenti választások alkalmával csak azt a politikai pártot és annak Közös akarat nevű választási listáját tudja támogatni, amelyben teljes mértékben felvállalták a Csemadok programját, céljait és érdekeit" - írták a Felvidék.ma-hoz eljuttatott nyilatkozatban.

Bővebben...
 

Vince-napi szőlőszentelést tartottak a kéméndi szőlőhegyen: Iszomfalván

E-mail Nyomtatás

Harmadik alkalommal tartott szőlőszentelést január 22-én, Vince napján a kéméndi Ördöngős Polgári Társulás a szőlőhegyen, helyi elnevezés szerint Iszomfalván, régebbi nevén Ördöngős. Drozdík József, a Vinum Ister-Granum Regionális Borlovagrend egyik alapítója beszédében kiemelte a keresztény vallás jelentőségét, annál is inkább mivel napjainkban többfelől is támadásnak van kitéve. Vallásunk megőrzőse érdekében szükséges az ima a szőlőhegyen is – tette hozzá, és folytatta: Szent Vincét eleink úgy tisztelték, mint aki legyőzi a tél sötét hatalmát, a nagy téli fagyoktól megvédi a szőlőt.

Bővebben...
 

Az EU-ban romlott, Magyarországon viszont javult a gazdasági hangulat

E-mail Nyomtatás

Januárban romlott az euróövezet és az Európai Unió gazdasági hangulatindexe, miközben a magyarországi és a kelet-közép-európai országoké javult – közölte csütörtökön az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi igazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs).

Bővebben...
 

Orosz állampolgárságot kapott Putyintól egy ukrán publicista és egy amerikai festő

E-mail Nyomtatás

Orosz állampolgárságot adományozott közzétett rendeletében Vlagyimir Putyin orosz elnök Anatolij Vasszerman ukrán műsorvezető-publicistának (képen) és Jurij Kuperman szovjet születésű, amerikai állampolgárságú képzőművész-drámaírónak.A döntésről beszámoló orosz hírportálok felhívták a figyelmet arra, hogy a mérnöki végzettségű, de politológusként, valamint egy népszerű orosz televíziós szellemi vetélkedő meghatározó személyiségeként is ismert Vasszerman ellen az ukrán hatóságok szeptemberben szakadárság vádjával bűnügyi eljárást indítottak. A már két évtizede Oroszországban élő értelmiségi egyebek között azzal keltett megütközést Kijevben, hogy többször állást foglalt Ukrajna szuverenitásával szemben.

Bővebben...
 

Nem helyes a német-francia dominancia az EU-ban az olasz miniszterelnök szerint

E-mail Nyomtatás

Német-francia dominancia jellemzi az Európai Unió döntéshozatalát, ami nem helyes, mert a két ország nem tudja megoldani az egész közösséget feszítő gondokat, így a menekültválságot sem - mondta az olasz miniszterelnök egy német lapinterjúban. Matteo Renzi a pénteki berlini látogatása elé időzítve a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjúban 2014 februárja óta tartó kormányzása eredményeit ismertetve hangsúlyozta, hogy "Olaszország már nem gond az EU-nak".

Bővebben...
 

Pereskedik a Kovászna megyei prefektus

E-mail Nyomtatás

A prefektúra fontosságát igazolandó sajtótájékoztatót tartott Sebastian Cucu, Kovászna megye kormánybiztosa. Mint fogalmazott, sokan megkérdőjelezik az általa irányított intézmény szükségességét, éppen ezért fontosnak tartja, hogy beszámoljon tavalyi tevékenységükről. Kiderült: tavaly is szorgalmasan perelték az önkormányzatokat – többet is, mint egy évvel korábban, s mint eldicsekedte, egyetlen pert sem veszítettek. Jobban mondva egyet igen, a himnuszpert, ám az nem közigazgatási ügy volt.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség