Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Közös akarat - Bemutatta választási programját az MKP

E-mail Nyomtatás

A Magyar Közösség Pártja január 12-én tartotta választási program-bemutatóját Komáromban, a Tiszti Pavilon épületében. Bemutatta négy pilléren nyugvó választási programját a Magyar Közösség Pártja, amely elsősorban Dél-Szlovákiát és a szlovákiai magyar választókat szeretné megszólítani, szem előtt tartva az országos jelentőségű kérdéseket is. A program gazdasági, környezetvédelmi, vidékfejlesztési, oktatásügyi, egészségügyi és szociális kérdésekkel foglalkozó fejezeteiről az MKP elnöke és a párt szakmai alelnökei szóltak.

Bővebben...
 

Öt év alatt közel 1300 szlovákiait fosztottak meg állampolgárságától

E-mail Nyomtatás

A szlovák állampolgársági törvény módosításának hatályba lépése óta, 2010.7.17. - 2016.1.8. között csaknem 1300 szlovákiai veszítette el szlovák állampolgárságát, amiért felvette egy másik ország állampolgárságát. A törvény bevezetését követő 5 éven belül pontosan 1276 személyt fosztottak meg állampolgárságától. A Szlovák Belügyminisztérium statisztikájából kiderül, hogy legtöbben, 399-nen a cseh állampolgárság felvétele miatt „bűnhődnek".

Bővebben...
 

Vita az egyházak finanszírozása körül: A restitúció nem lezárt fejezet

E-mail Nyomtatás

Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke szerint a jelenlegi kommunista eredetű finanszírozási rendszer kevés mozgásteret biztosít az egyházaknak, ezen módosítani kellene.

Bővebben...
 

Áll a bál az MPP-ben az RMDSZ miatt

E-mail Nyomtatás

Élesen bírálta a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetőségét az RMDSZ-szel megkötött stratégiai megállapodás miatt kedden Bálint József, az MPP sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke. Bálint leszögezte: az általa vezetett városi szervezet nem akar irányt váltani, és úgy véli, az alakulat szimpatizánsait és a tagságot megzavarta, hogy az MPP országos elnöksége „felhatalmazás nélkül kötött megállapodást a szövetséggel".

Bővebben...
 

Reménysugár

E-mail Nyomtatás

Hogy mennyire nem normális országban élünk, azt jól mutatja, milyen mértékben lepődünk meg a normális gesztusokon, döntéseken. A román igazságszolgáltatás gyakorta megbicsaklott magyar ügyekben, így tavaly szinte hihetetlen volt, amikor a magyar himnusz perében nem a prefektúrának adtak igazat, és kimondták, nincs helye a jogi csűrcsavarnak, szabadon énekelhető bármely állam himnusza bárhol, bármikor.

Bővebben...
 

Pontát is kihallgatták kedden a Govor-ügyben

E-mail Nyomtatás

Victor Ponta korábbi miniszterelnököt kedd délelőtt tanúként hallgatták ki az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) nagyváradi területi központjának ügyészei. Pontát a Mircea Govor elleni eljárás kapcsán faggatták Nagyváradon.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyar egyházi vezetők a melegházasság ellen

E-mail Nyomtatás

A Krónika című erdélyi magyar napilap hétfői számában megszólaló erdélyi magyar egyházi vezetők is kiállnak a homoszexuális házasságok alkotmányos tiltásáért folyó romániai aláírásgyűjtés mellett. Romániában a civil szervezetek által létrehozott Koalíció a családért (Coalitie pentru familie) csoport kezdeményezett aláírásgyűjtést tavaly októberben azért, hogy az alkotmány rögzítse: a házasság egy férfi és egy nő szabad akaratából jön létre. Az alkotmánymódosító kezdeményezés november 25-én jelent meg a hivatalos közlönyben. A kezdeményezést az ortodox egyház is felkarolta.

Bővebben...
 

Moszkva nem tekint derűlátóan a balkáni fegyverkezésre

E-mail Nyomtatás

Oroszország nem tekint derűlátóan a balkáni fegyverkezésre, mert nem szeretné, ha a kilencvenes évek háborúi megismétlődnének - jelentette ki Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes Belgrádban, reagálva azokra a híresztelésekre, amelyek szerint Horvátország ballisztikus rakétákat szerez be.

Bővebben...
 

Siculicidium-emlékest Marosvásárhelyen

E-mail Nyomtatás

A székelyek elleni 1764-es madéfalvi vérengzés 252. évfordulója előestéjén tartott megemlékezést a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) a marosvásárhelyi kultúrpalotában. A negyedszer megszervezett rendezvényen ez alkalommal is nagy számban megjelentek az egykori székely főváros lakói. A megemlékezésen Izsák Balázs SZNT-elnök mellett tiszteletét tette Csige Sándor, Magyarország Csíkszeredai Konzulátusának vezető konzulja, Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke, Szente Csaba, Madéfalva polgármestere. A betegség miatt távol maradni kényszerült Tőkés László EP-képviselő, EMNT-elnök üzenetét Cseh Gábor, a szervezet alelnöke tolmácsolta.

Bővebben...
 

Megmaradunk?

E-mail Nyomtatás

A magamfajta elkötelezett firkásznak sokszor támadhat olyasfajta érzése, hogy megszállottan, már-már monomániásan ismétli önmagát, rágódik az egyetlen témán, azt próbálja láttatni különféle megvilágításban, azt vizsgálja más és más szemszögből. S jut rendszerint ugyanarra a szomorú következtetésre: azazhogy – Sütő Andrással szólva – bizony nem úgy cselekszünk, hogy megmaradjunk.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség