Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Várszegi Asztrik visszaköveteli a Komáromi Bencés Házat

E-mail Nyomtatás

Várszegi Asztrik, a Magyar Bencés Kongregáció prézes apátja, a Komáromi Szent Benedek Rendház legfőbb elöljárója kész jogorvoslatért a Szentszék illetékes szerveihez fordulni. A Magyar Bencés Kongregáció komáromi bencés rendházát és a hozzá tartozó tulajdont az Istennek Szentelt és az Apostoli Élet Kongregációja 2015. november 13-án egy döntéssel megszüntette és a Nagyszombati Főegyházmegyének adta.

Bővebben...
 

A topolyai Mezőgazdasági Iskola tanműhelyekkel és egy erőgéppel gazdagodott

E-mail Nyomtatás

A topolyai Mezőgazdasági Iskola tanműhelyekkel és egy erőgéppel gazdagodott Potápi Árpád János szerint az oktatás és a gazdaság fejlesztése egyaránt a magyar nemzet gyarapodását szolgálja. A topolyai Mezőgazdasági Iskola egy állategészségügyi tanműhellyel, egy pékipari tanműhellyel és egy nagy teljesítményű erőgéppel gazdagodott. A beruházások a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósulhattak meg, a külhoni magyar szakképzés évének célkitűzései keretében.

Bővebben...
 

Csallóközcsütörtökben felavatták a Fehér Kereszt emlékművet

E-mail Nyomtatás

Csallóközcsütörtökben a Fehér Kereszt szakrális emlékmű ünnepi felavatására és megszentelésére került sor december 11-én, amelyen részt vett Kövér László is. Az ünnepségen Őry Péter, Csallóközcsütörtök polgármestere, az MKP önkormányzati és közigazgatási alelnöke köszöntötte Kövér Lászlót, a Magyar Országgyűlés elnökét, Veress László államtitkárt, az Elnöki Titkárság kabinetvezetőjét, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét, Czimbalmosné Molnár Éva asszonyt, Sill Aba Ferenc atyát, nyugalmazott püspöki bírósági helynököt, Csallóközcsütörtök díszpolgárát, a község szülöttét, Puss Sándor atyát, jezsuita szerzetest. Továbbiakban köszöntötte még Masicza Róbertet, a község plébánosát, a Sill család leszármazottjait az anyaországból és Csallóközcsütörtökből, a Szent Jakab Polgári Társulás tagjait és a megjelent vendégeket.

Bővebben...
 

Kerekasztal-beszélgetés a szociális szolgáltatások változtatásának mikéntjéről

E-mail Nyomtatás

Mit és hogyan akarnak változtatni a szociális szolgáltatások terén? címmel tartottak Pozsonyban kerekasztal-beszélgetést Szlovákia politikai pártjainak szakmai politikusai. A Magyar Közösség Pártját Németh Gabriella képviselte. A sajtó részére is nyilvános beszélgetést a szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények szlovákiai szövetségének (a továbbiakban APSS SR, Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb Slovenskej republiky) szervezésében került sor december 4-én, Pozsonyban. Ahogy Milada Dobrotková, a szövetség elnöke elmondta, azon pártok képviselőit hívták meg a konferenciára, amelyek várhatóan a parlamentbe jutnak a 2016. március 5-ei választások után.

Bővebben...
 

Felújítási munkálatok a Serkei Református Egyházközségben

E-mail Nyomtatás

Az anyagi lehetőségek függvényében fokozatosan újul meg a serkei parókia. A gyülekezet tagjainak adományai mellett kölcsönhöz is kellett folyamodniuk, de segítséget nyújtott a Gustav-Adolf-Werk segélyszervezet is. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Közalapja építkezési keretéből pedig 2 700 euró támogatást kaptak. A serkei református gyülekezet vezetői és tagjai örömmel és hálával tudnak visszatekinteni az elmúlt évekre. Isten kegyelméből hozzákezdtek az egyházközség parókiájának teljes felújításához. Nagy és nehéz feladat elé nézett a gyülekezet. A lelkészlak az 1835-37-es években épült és az évtizedek folyamán a parókia épülete folyamatosan romlott. A gyülekezet elöljáróinak és a tagoknak nemcsak lelki igényeik voltak Isten Igéje után, de azon fáradoztak mindig, hogy a parókia épülete lakható és a kornak megfelelő állapotú legyen.

Bővebben...
 

Fico Bugárral együtt módosít alkotmányt

E-mail Nyomtatás

Az eddigi 48 óra a helyett a jövőben a terrorizmussal gyanúsított személyeket 96 órán át lehet őrizetben tartani. A parlament 95 szavazattal módosította az alkotmányt, melyet a Smer mellett a Most-Híd frakciója, valamint két ma már független képviselő, Štefan Kuffa és Miroslav Kadúc is támogatott. A kormány javaslatával a párizsi terrorcselekményekre kívánt reagálni.

Bővebben...
 

Kizárták frakciójából az ukrán parlamenti incidenst provokáló honatyát

E-mail Nyomtatás

Kizárták frakciójából a honatyát, aki dulakodást generált a kormánypárti képviselők között az ukrán parlamentben Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnöknek a kormány egyéves munkájáról szóló beszámolója közben. A dulakodás a két legnagyobb kormánypárti frakció, az államfő mögött álló Petro Porosenko Blokkja és a miniszterelnök vezette Népi Front tagjai között robbant ki, miután az elnök pártjának egy képviselője – aki aláírásokat gyűjt a kormány elleni bizalmatlansági indítvány napirendre tűzéséhez – a videofelvételek szerint derékon ragadva megpróbálta lerángatni Jacenyukot a szónoki emelvényről. A miniszterelnökre támadó honatyát frakciója még aznap kizárta soraiból.

Bővebben...
 

Putyin kemény megtorlást rendelt el

E-mail Nyomtatás

Oroszország azt állítja, hogy már nem csak a szír kormánycsapatokat támogatja katonailag, hanem a mérsékelt szír felkelőket, a Szíriai Szabad Hadsereget is. Putyin elnök azt kérte a vezérkartól, hogy bármilyen támadás éri az orosz erőket Szíriában, azonnal torolják meg. Vlagyimir Putyin orosz elnök hazája vezető katonai tisztségviselőivel tanácskozva elrendelte pénteken, hogy az orosz erők "nagyon szigorúan" lépjenek fel, ha támadás éri őket az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet elleni harcuk közben Szíriában.

Bővebben...
 

Amerikán át érkezett a szerb fegyver a párizsi terroristákhoz

E-mail Nyomtatás

A Zastava fegyvergyárban készített fegyvert, amelyet összefüggésbe hoztak a párizsi terrortámadásokkal, 2013-ban exportálták az USA-ba, közölte ma Milojko Brzaković, a Zastava fegyvergyár igazgatója. Brzaković az Associated Press hírügynökségnek elmondta, a támadás során használt M92 típusú félautomata puskának ugyanaz a sorozatszáma, mint annak, amit a gyár 2013-ban exportált az USA-ba.

Bővebben...
 

Feljelentés a jogi kar ellen diszkrimináció miatt

E-mail Nyomtatás

Egyetemisták csoportja feljelentést tett az Újvidéki Egyetem Jogi Kara ellen, amiért nem tették számukra lehetővé, hogy anyanyelvükön felvételizzenek. A Vajdasági Magyar Diákszövetség feljelentést tett az újvidéki felső bíróságon a jogi kar ellen,amiért nem tette lehetővé az egyetemistáknak, hogy anyanyelvükön tegyék le a felvételi vizsgát és ezáltal hátrányos megkülönböztetésben volt részük.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség