Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Erdély turizmusa fellendülhet

E-mail Nyomtatás

A franciaországi és egyiptomi merényletek miatt az ottani turisztikai látványosságok helyett egyre többen fognak biztonságosabbnak ítélt vakációzó helyeket keresni, és mivel Amerika és a Távol-Kelet sokak számára túlságosan messzi, illetve drága mulatság, a romániai utazási irodák arra számítanak, hogy az eddiginél jóval többen jönnek majd Romániába, illetve a környező országokba.

Bővebben...
 

Késik az élelmiszersegély Háromszéken

E-mail Nyomtatás

Egyelőre kérdéses, mikor vehetik át a területi elosztóközpontokból az uniós élelmiszersegélyt a jogosultak. A sepsiszentgyörgyi városháza közösségfejlesztési igazgatóságán csak remélik, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi történet, amikor karácsony előtt kellett rohammunkaszerűen megoldani a szétosztást.

Bővebben...
 

Farage: veszélyes a román–moldovai határ

E-mail Nyomtatás

Romániát bírálta az Európát fenyegető terrorveszély kapcsán Nigel Farage, a bevándorlásellenes brit függetlenségi párt (UKIP) elnöke, aki már korábban is gyakran ostorozta a románokat az EU-n belüli munkaerő-vándorlás és szociális turizmus kapcsán.

Bővebben...
 

Januártól szigorúbban büntetik az uzsorásokat a Felvidéken

E-mail Nyomtatás

A jogalkotók bővítették azon cselekmények körét, amelyek, mint uzsora-bűncselekmény, akár 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók lesznek.  Az uzsorázást jövő év januártól, még szigorúbban és hatékonyabban büntethetik. Felelősségre vonhatók lesznek azon szubjektumok is, melyek nem a megfelelő kamatért hiteleznek. 2016. júliustól a jogi személyek is büntethetők lesznek az ilyen jellegű bűncselekmény elkövetéséért.

Bővebben...
 

Több rendőr jut a bősi erőműhöz is

E-mail Nyomtatás

A párizsi terrortámadást megelőzően Szlovákiában 580 járőregységben egyszerre megközelítőleg 1160 rendőr teljesített szolgálatot, ügyelt az egyes körzetekben a közbiztonságra. Ez a szám jelenleg eléri 2 ezret.  A szlovák rendőrség a párizsi történésekre reagálva, több megelőző intézkedést hozott. Elsősorban is megerősítette a járőr-szolgálatot – tájékoztatott Mariana Paulíková. Az országos rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a megerősített járőrözésben a rendőrség különböző alakulatának tagjai vesznek részt, a biztonsági intézkedéseket saját állománnyal oldják meg.

Bővebben...
 

Petheő Attila visszautasította Bugárék ajánlatát

E-mail Nyomtatás

Továbbra is a „magyar együttműködés híve marad" Petheő Attila, az MKP korábbi komáromi járási elnöke, aki szerint nem véletlen, hogy nem került fel pártja százötven fős választási listájára. A járási Csemadok-elnök azt is közölte, megkeresték őt a Most-Hídból is, ám Bugárék ajánlatát nem fogadta el.

Bővebben...
 

Késik az élelmiszersegély Háromszéken

E-mail Nyomtatás

Szerbia nem tilthatja meg és nem is befolyásolhatja a paksi bővítést - reagált a szerb környezetvédelmi tárcát ért bírálatokra Snežana Bogosavljević Bošković miniszter a Tanjug szerb hírügynökségnek adott interjújában. A Blic című napilap vetette fel a paksi bővítés témáját két nappal ezelőtt, amikor azt írták: "míg az európai szakmai nyilvánosság a Paks 2 atomerőmű építésének káros hatásaitól hangos, addig Szerbiában csendben folytatták le a projektről szóló közvitát", amelyről - mint írták - sokan nem is tudtak.

Bővebben...
 

Veljović: Szerbia biztonsága nincs veszélyben

E-mail Nyomtatás

Szerbia biztonsága nincs veszélyben, s az illetékes biztonsági szolgálatok urai a helyzetnek, jelentette ki Milorad Veljović rendőrigazgató. Veljović a Szerbiai Rádió-Televízió vendégeként elmondta, a két szarajevói katona meggyilkolása után állandó kapcsolatban vannak a bosznia-hercegovinai kollégákkal, s az összes szerbiai szolgálat koordináltan, megnövelt szinten végzi a munkáját, elsősorban hírszerzési tevékenységeket.

Bővebben...
 

A legrosszabbak közé sorolták a kárpátaljai utakat az országban

E-mail Nyomtatás

Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy nagyon kevés pénzt fordítanak a kárpátaljai közutak javítására. Vidékünk néhány útszakasza fel is került arra a nem hivatalos negatív ranglistára, amelyen a legrosszabb utakkal rendelkező ukrajnai megyéket vették számba – adta hírül a mukachevo.net hírportál november 18-án.

Bővebben...
 

Fejbe rúgta egy ukrán képviselő a titkosszolgálat tisztségviselőjét

E-mail Nyomtatás

Fejbe rúgta Volodimir Paraszjuk független parlamenti képviselő az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) egyik vezető tisztségviselőjét Kijevben, a törvényhozás korrupcióellenes bizottságának ülésén.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség