Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Korai öröm

E-mail Nyomtatás

Mit értett meg a parlament az utca követeléseiből? Szerdán kiderült: semmit. Nagyvonalú gesztussal megszavazták a közalkalmazottak bérének tízszázalékos emelését, gondolván, egy kis alamizsnával befogják az elégedetlenkedők száját, szereznek még néhány szavazatot. Csakhogy az egy héttel ezelőtt országszerte utcára gyűlt több mint hetvenezer ember nem fizetésemelést követelt, hanem felelős politizálást. A képviselők mostani gesztusa pedig minden, csak nem felelős.

Bővebben...
 

A DNA vizsgálja a marosvásárhelyi katolikus gimnázium visszaszolgáltatását

E-mail Nyomtatás

A román Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi területi irodája vizsgálja, hogy jogszerűen szolgáltatta-e vissza az állam a római katolikus egyháznak azt az iskolaépületet, amelyben az egyik legrangosabb marosvásárhelyi iskola működik – közölte internetes oldalán a Központ hetilap. Az ügyészség a magyarellenességéről ismert Dan Tanasa blogger feljelentése alapján hivatali visszaélés ügyében nyomoz. A gyanú szerint az épületet – melyben az Unirea román és magyar nyelvű főgimnázium és a Római Katolikus Gimnázium működik – úgy szolgáltatták vissza a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségnek, hogy az soha nem volt az érsekség tulajdonában.

Bővebben...
 

Johannis elvesztette egyik nagyszebeni ingatlanát

E-mail Nyomtatás

A brassói táblabíróság jogerős végzése nyomán Klaus Iohannis államfő elvesztette egyik nagyszebeni ingatlanát, amelyet feleségével, Carmennel közösen birtokolt – közölte a Digi24 hírtelevízió.

Bővebben...
 

Dánia és Norvégia is szigorítani akarja menekültügyi törvényét

E-mail Nyomtatás

Dániában a jövőben korlátoznák a menekültek családegyesítési lehetőségeit, és haladéktalanull kitoloncolnák azokat, akiknek menedékkérelmét elutasították. Norvégia hasonló szigorításokra készül. A menekültek nagy száma miatt Dánia és Norvégia is menekültügyi törvénye szigorítására készül.

Bővebben...
 

Tőkés: nem csak a gyilkos korrupcióval, hanem a magyarellenességgel is le kell számolni

E-mail Nyomtatás

Az Európai Néppárt parlamenti frakciójának november 11-i brüsszeli ülésén Theodor Stolojan román néppárti delegációvezető ismertette a Romániában kialakult válságos helyzetet. Victor Ponta miniszterelnöknek nem most, hanem már jó ideje le kellett volna mondania – egyebek mellett – plágium és korrupció miatt, mondotta, és nem kellett volna megvárnia, míg bebizonyosodik, hogy „a korrupció gyilkol”

Bővebben...
 

Finnországban hirtelen az iszlám lett a második legnagyobb vallás

E-mail Nyomtatás

Finnországban az országba érkező migránsáradat miatt rövid idő alatt a muzulmánok száma meghaladta az ortodox keresztényekét, és ez lett a második legnagyobb vallási felekezet. Az YLE helyi hírügynökség beszámolója szerint az észak-európai országban jelenleg mintegy hetvenezer muzulmán él. Létszámuk egyre növekszik, mert egyre nagyobb számban érkeznek a menedékkérők.

Bővebben...
 

Miért nem lehet decentralizálni Romániát?

E-mail Nyomtatás

1991 óta vagyok a közigazgatásban. Az akkori közigazgatási törvény alapján neveztek ki nagyváradi polgármesternek. 2007-ig maradtam – egy négyéves kihagyással – ebben a tisztségben, különböző pozíciókat töltve be a romániai megyei jogú városok társulási struktúráiban, illetve egy sor, a decentralizálásról és újabban a szubszidiaritás elvéről szóló szemináriumon és kurzuson vettem részt. Az a megtiszteltetés ért, hogy 1997 és 2000 között a washingtoni Urban Institute cég tanácsadója is lehettem a romániai közigazgatási reformmal kapcsolatosan, mely lerakta az igazi, valójában az első és törvényhozási téren egyetlen kézzelfogható romániai decentralizálási kezdeményezés alapjait.

Bővebben...
 

Méltán büszke rá tehát a székelység, tudósok vizsgálták meg a csíksomlyói kegyszobrot

E-mail Nyomtatás

A csíksomlyói kegytemplomban található Szűz Mária-szoborhoz számos csodás hiedelem, legenda és történelmi feltételezés fűződik, holott konkrét tudományos vizsgálatnak mindeddig nem vetették alá. A székely hitélet szent tárgyaként a pünkösdi búcsújárás évszázados hagyományát megteremtve a Kárpát-medence egyik legtitokzatosabb kegyhelyévé tette Csíksomlyót, ahova százezrek zarándokolnak évről évre. Egy szakemberekből álló kutatócsoport nemrég átfogó természettudományos/régészeti vizsgálatnak vetette alá a szobrot, melynek eredményeiről Benkő Elek, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Régészeti Intézetének igazgatója számolt be Kolozsváron, a Babes-Bolyai Tudományegyetem keretében működő Történeti Intézet meghívására.

Bővebben...
 

Helmut Kohl: Orbán európaiként gondolkodik és cselekszik

E-mail Nyomtatás

Helmut Kohl volt német kancellár továbbra is dolgozni akar az európai integrációért és úgy véli, hogy Jean-Claude Juncker megválasztásával jó kezekbe került az Európai Bizottság (EB) vezetése. A Stern német hírmagazinnak adott interjújában a kereszténydemokrata politikus méltatta Orbán Viktort is.

Bővebben...
 

Szabadka: A Magyar Mozgalomhoz tartozó képviselők önálló platformot alkotnak a VMSZ-frakción belül

E-mail Nyomtatás

Csúszó Endre képviselő a szabadkai városi képviselő-testület ülésén bejelentette, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) képviselői csoportján belül megalakult a Magyar Mozgalom (MM) platform, amelyhez a 16 VMSZ-es képviselő közül 9-en csatlakoztak. Nem rombolni akarják a párt frakcióját, éppen ellenkezőleg: erősíteni - állította Csúszó a szószéknél.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség