Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Végérvényes szakítás? – Egymásnak esett az MPP és az EMNP elnöke

E-mail Nyomtatás

Egyre kisebb az esélye, hogy koalícióra lépjen vagy egyesüljön a két erdélyi magyar jobboldali párt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP). A két párt vezetője élesen bírálta egymást. Az EMNP pénteki küldöttgyűlésén tartott évértékelőjében Szilágyi Zsolt az MPP-vel folytatott tárgyalások kudarcáról is beszélt. Elmondta: már a marosvásárhelyi kongresszus másnapján felvették a kapcsolatot az MPP vezetőivel, három személyes találkozóra is sort kerítettek, s legfőbb céljuk az volt, hogy paritásos alapon választási koalíciót hozzanak létre, és közösen nevezzék meg jelöltjeiket a voksolásra.

Bővebben...
 

Román kormányfék, magyaroknak

E-mail Nyomtatás

A vándornépek megszállásától, a törököktől, a németektől, a magyaroktól. Hogy valakinek földünk terményeire vagy éppenséggel a földünkre fáj a foga. Őrült rettegéssel őrködtünk folyamatosan, ami szétrágta a bensőnket, és megfeledkeztünk arról, hogy örüljünk mindannak, amivel a természet vagy Isten megajándékozott bennünket. Most a menekültektől divat félni. Mert megingatják a hitünket. Vagy tudom is én, miféle katasztrófákat okoznak majd. Mecsetek épülnek, és megeszi a fene a kereszténységet. Ilyen abszurd okok miatt azokra összpontosítottunk, akiket halálos ellenségeinknek gondoltunk, ahelyett, hogy összefogva szebbé tettük volna élőhelyünket.

Bővebben...
 

Akcióban a Dracula Kommando

E-mail Nyomtatás

Ki a magyarokkal az országból- skandálták a románok.

Botrányos és sportszerűtlen körülmények között zajlott sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttesének mérkőzése a román női kosárlabda-bajnokság hétvégi fordulójában Târgovistén. A Sepsi–SIC szurkolóit csak a himnusz elhangzása után engedték be a csarnokba, így kárba veszett a hazaiak vélhetően a magyarok számára előkészített „oktatóprogramja”, amikor is egy hatalmas román zászló mellé felírták: „tanítsátok meg gyerekeiteket, hogy szeressék Romániát”- írja a foter.ro.

Bővebben...
 

Az MKP köszönetét fejezi ki a 25 éves SZMPSZ-nek

E-mail Nyomtatás

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte. Ez alkalomból A. Szabó László, az MKP oktatási és kulturális elnöke az alábbi gondolatokkal köszönti a szervezetet:

Bővebben...
 

Romániában is ki kell vizsgálni a CIA-börtönök ügyét

E-mail Nyomtatás

Románia nem segíti elő az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) feltételezett, európai államokban végrehajtott illegális fogvatartási és kínzási tevékenységének körültekintő feltárását – így nyilatkoztak az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE) képviselői, akik szeptember végén folytattak terepmunkát az országban. Sógor Csaba szerint a felelősségrevonást senki sem kerülheti meg.

Bővebben...
 

AB Research: nem jutna parlamentbe az RMDSZ

E-mail Nyomtatás

Nem jutna be a parlamentbe az RMDSZ, ha most vasárnap rendeznék a parlamenti választásokat – ez derül ki az AB Research nevű közvélemény-kutató most közzétett felméréséből -adja hírül összeállításában Balogh Levente a kronika.ro-n.

Bővebben...
 

Orosz figyelmeztetés Romániának

E-mail Nyomtatás

Diplomáciai szóváltás alakult ki Oroszország és Románia között, miután Moszkva az Olt megyei Deveselu légi támaszpontra épülő rakétaelhárító rendszer tervének elvetésére szólította fel Bukarestet – adja hírül Balogh Levente a kronika.ro-n.

 

Mihail Uljanov, az orosz külügyminisztérium leszerelésért felelős osztályának vezetője hétfő esti közleményében úgy fogalmazott: a Deveselura telepítendő rakéták megsértik a közepes hatótávolságú nukleáris hordozóeszközök számának korlátozására vonatkozó INF-szerződést, ezért arra kérte az Egyesült Államokat és Romániát, tudatosítsák az ebben viselt felelősségüket, és tegyenek le a tervről.

Bővebben...
 

710 ezer migráns érkezett az EU-ba kilenc hónap alatt

E-mail Nyomtatás

Több mint 710 ezer migráns lépett az Európai Unió területére 2015. január 1. és szeptember 30. között, míg tavaly az egész évben 282 ezer – közölte az EU határőrizeti szerve, a Frontex. Szeptemberben augusztushoz képest némileg csökkent a belépések száma, 190 ezer helyett 170 ezer volt.

Bővebben...
 

Újra kell építeni az erdélyi autópálya egyik szakaszát

E-mail Nyomtatás

A Romania Libera napilap által megszerzett szakértői jelentés szerint teljesen el kell bontani és újra kell építeni a dél-erdélyi autópályának egy tavaly novemberben átadott szakaszát. A jelentést a román autópálya-társaság (CNADNR) szakértői készítették, miután szeptember elején lezárták a Nagyszeben-Szászváros (Sibiu-Orastie) autópálya egy 12 kilométeres szakaszát, és a forgalmat a pályával párhuzamos országútra terelték. A szakértők megállapították, hogy 8-10 méteres mélységben víz szivárog be az autópálya alá, és ez okozza a felszínen megjelenő repedéseket. A szakértők a pálya 60-as kilométerénél a burkolat és az alapozás teljes elbontását és a vízelvezetés utáni újraépítését javasolták.

Bővebben...
 

Basescu: katasztrofális következményekkel járhat Merkel kijelentése

E-mail Nyomtatás

Traian Basescu volt román elnök szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia. Traian Basescunak a román közszolgálati televízió műsorában elmondott véleményét az Agerpres hírügynökség idézte. A volt államfő kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség