Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Tartalékosokat mozgósít a hadsereg Csíkszeredában

E-mail Nyomtatás

Megerősített csendőri készültséget, rohamsisakos katonákat lehetett látni szerdán Csíkszeredában, ahol számos, sorkatonai szolgálatát letöltött férfit hívott be a hadsereg egy három napon át tartó mozgósítási gyakorlat keretében. A napokban nagyon sok Hargita megyei, korábban sorkatonai szolgálatot teljesített férfi kapott behívóparancsot, amelynek értelmében meg kellett jelennie a megjelölt katonai egységnél.

Bővebben...
 

VMSZ: Alaptalanok a tehetséggondozó gimnázium megszüntetésével kapcsolatos híresztelések

E-mail Nyomtatás

Szabadkán elterjedt a hír, hogy a VMSZ meg akarja szüntetni a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumot. A Vajdasági Magyar Szövetséget az elmúlt napokban több szülő felkereste azzal a konkrét kérdéssel, hogy milyen szándékai vannak a pártnak a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziummal, ugyanis szülőértekezletek keretében elterjedt annak híre, hogy a VMSZ meg kívánja szüntetni a szabadkai tehetséggondozó gimnáziumot úgy, hogy az a Svetozar Marković Gimnázium kereteiben működjön.

Bővebben...
 

A KMKSZ és az UMDSZ nyilatkozata a választási körzetek kialakításával kapcsolatban a Beregszászi Járásban

E-mail Nyomtatás

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) felháborodását és tiltakozását fejezi ki a Központi Választási Bizottság döntése ellen, amellyel kialakította a választási körzeteket Ukrajna egyetlen magyar többségű járásában.

Bővebben...
 

Felfüggesztené a Smer tagságát az európai szocialisták frakciója

E-mail Nyomtatás

Az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) európai parlamenti frakcióelnöke, Gianni Pittella a Smer-SD tagságának felfüggesztését javasolta az Európai Szocialisták Pártjában (PES). A frakcióvezető javaslatát még az európai vezetők brüsszeli csúcstalálkozója előtt terjesztette elő, tájékoztatott az S&D frakció a hírről a honlapján.

Bővebben...
 

Pongrácz Lajos és a Pongráczok emlékei I. - Kétszáz éve született a jeles előd és hazafi

E-mail Nyomtatás

A híres Pongrácz család felsőtúri ágának egyes nemesi tagjai kiemelkedő helyet foglalnak el Hont megye jeleseinek arcképcsarnokában. Gimnazista koromban került először a kezembe Hont vármegye monográfiája, s annak Irodalom, tudomány, művészet című fejezetében találkoztam például Pongrácz Lajos nevével. Rajta kívül még a család öt tagjáról olvastam rövid összefoglalót ebben a kiadványban. /1/ A Pongráczok egyik honti ágáról van tehát szó, melynek régi szállsáhelye az Ipolysághoz közeli Felsőtúr. A családtagokból többen is említésre méltóak, hisz a közügyekben, a kulturális és a politikai életben egyaránt jelen voltak. Egyesek tisztviselőként, mások katonaként, íróként, szerkesztőként vagy éppen mecénásként jeleskedtek.

Bővebben...
 

EMNP: Az ország szégyene Victor Ponta

E-mail Nyomtatás

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke egyenesen Románia szégyenének nevezte, hogy az országnak olyan miniszterelnöke van, aki hetente jár a korrupcióellenes ügyészségre, akit adócsalással, okirat-hamisítással gyanúsítanak. „Romániának jogilag és morálisan is egy bukott miniszterelnöke van, akinek már a beszámíthatósága is kétségbe vonható, hiszen csupa zöldségeket nyilatkozott Magyarországról" – nyilatkozta a Krónikának Szilágyi Zsolt.

Bővebben...
 

A Diszkriminációellenes Tanácshoz fordul a CEMO a kétnyelvű iskolafeliratok ügyében

E-mail Nyomtatás

Szigeti Enikő, a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) vezetője bejelentette, hogy feljelentik az összes marosvásárhelyi iskolát, amelyek a korábbi felszólítások ellenére sem helyeztek ki kétnyelvű feliratokat a tanintézetek területén. Emellett panaszt emelnek a polgármesteri hivatal iskolákért felelős igazgatósága ellen is, miután a hivatal júliusban körlevélben értesítette az iskolákat, hogy engedélyhez köti a kétnyelvű feliratok kihelyezését.

Bővebben...
 

Gyűlölködés felsőfokon

E-mail Nyomtatás

Victor Ponta támadásba lendült. Talán itthon próbálja maradék kis hitelét menteni, talán a nyugat-európaiak diktálta sorba próbál befurakodni, két-három napja egyebet sem tesz, Magyarországot, annak vezetőit gyalázza. Este a tévében, reggel a legfőbb kommunikációs eszközévé vált közösségi oldalon.

Bővebben...
 

Johannis: a törvények koherenciájával van baj

E-mail Nyomtatás

Klaus Iohannis román elnök a parlament két házának együttes ülésén azt mondta, Románia egyik problémája az, hogy a törvények egyik napról a másikra változnak, százszor is. Példaképpen említett néhány alapvető törvényt, mint a régi adótörvényt, a tanügyi törvényt és az egészségügyi reformot.

Bővebben...
 

Megvizsgálja a medvei menekültekkel szembeni rendőrségi eljárást Dubovcová

E-mail Nyomtatás

Jana Dubovcová ombudsman hivatalának jogászai megvizsgálják a rendőrség menekültekkel szembeni eljárásait. Egyebek mellett azt a szeptember eleji rendőrségi eljárást is, amely során a medvei menekülttáborban tartózkodó bevándorlókkal szemben léptek fel a rendőrök. Tájékoztatta a SITA hírügynökséget Ján Glovičko, az emberjogi biztos kommunikációs és média-tanácsadója, aki szerint az ombudsman saját kezdeményezésre végzi a vizsgálatot, amit az emberjogi biztosról szóló törvény lehetővé tesz számára.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség