Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Egy asztalnál az erdélyi politikum

E-mail Nyomtatás

Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott kezdeményezésére bizalomerősítő megbeszélést tartottak szeptember 10-én Kolozsváron az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek vezető tisztséget betöltő képviselői. Az anyaországi politikus szerint van remény a folytatásra.

Bővebben...
 

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség Toni Greblă ellen

E-mail Nyomtatás

Vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség Toni Greblă volt alkotmánybíró és szenátor ellen, akinek egyebek mellett befolyással való üzérkedés miatt kell bíróság elé állnia. A vádiratból az is kiderül, a taláros testület egykori tagja akár élő állatokat is elfogadott figyelmességként.

Bővebben...
 

Románia ellenzi a kötelező befogadási kvótákat

E-mail Nyomtatás

Románia elégedetlen azzal a „bürokratikus" megoldással, amelyet az Európai Bizottság elnöke javasolt a migrációs válságra, és továbbra is elutasítja a kötelező befogadási kvótákat – jelentette ki Klaus Iohannis államfő.

Bővebben...
 

Vádat emeltek a srebrenicai mészárlás nyolc gyanúsítottja ellen

E-mail Nyomtatás

A háborús bűnökkel foglalkozó szerbiai ügyészség tájékoztatása szerint a vádlottak 20 évvel ezelőtt, a boszniai háború idején háborús bűncselekményeket követtek el Srebrenica civil lakossága ellen. Azzal vádolják őket, hogy 1995. július 14-én a Srebrenicához tartozó kravicei hangárban több mint ezer muszlimot gyilkoltak meg. Az ottani tömegsír feltárásakor eddig több mint 1300 muszlim civil tetemét hantolták ki.

Bővebben...
 

Református kórusok találkoztak Nagykaposon

E-mail Nyomtatás

Ötödik alkalommal rendezték meg a református kórustalálkozót Nagykaposon. Az Ungi Református Egyházmegye szeptember 6-án megtartott rendezvényén nemcsak Ung-vidéki, hanem bodrogközi és kárpátaljai kórusok is felléptek.

A nagykaposi református templom adott otthont az Ungi Református Egyházmegye V. Kórustalálkozójának. A megjelent kórusokat és a hallgatóságot Lőrincz Gábor segédlelkész köszöntötte, és egy rövid igeszakasszal kérte Isten áldását az összejövetelre.

Bővebben...
 

Oroszország aggódik az EU tehetetlensége miatt migráció-ügyben

E-mail Nyomtatás

Oroszország csodálkozással és nagy aggodalommal figyeli az Európa Unió nyilvánvaló tehetetlenségét, amely a Közel-Keletről és Észak-Afrikából érkező migránsok áradatával kapcsolatosan jelentkezett – mondta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Marija Zaharova a tárca honlapján közöltek szerint arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy a minisztérium kellően biztonságosnak ítéli-e meg az olyan országokat, mint Szíria, hogy oda visszatoloncolják azokat a migránsokat, akiknek elutasítják a menekültstátus iránti kérelmét.

Bővebben...
 

Nagyváradi Ady-központ – Az EMNP feljelentette a Mecénás Alapítványt

E-mail Nyomtatás

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Bihar megyei szervezete feljelentést tett a korrupcióellenes ügyészségen a nagyváradi Ady-központ ügyében, amelyet a Mecénás Alapítvány épített meg magyar állami támogatásból. Csomortányi István, az EMNP Bihar megyei szervezetének elnöke tegnap jelentette be: azért fordult a vádhatósághoz, mert szeretné tudni, mi történt azzal a mintegy 800 ezer euróval, amivel szerinte a Mecénás Alapítvány és az RMDSZ Bihar megyei vezetői nem tudnak elszámolni.

Bővebben...
 

A bajor kormányfő szerint Orbánt segíteni kell, nem bírálni

E-mail Nyomtatás

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megérdemli a támogatást a többi európai uniós tagországtól azért, ahogy kezeli a menekültválságot, és nem bírálni kell – jelentette ki Horst Seehofer bajor miniszterelnök.

Bővebben...
 

Küszöbön áll Nagy-Katalónia?

E-mail Nyomtatás

Futótűzként terjedt el Spanyolországban és Franciaországban a katalán igazságügyi miniszter kijelentése, melyben a politikus a leendő független Katalónia területi követeléseiről beszélt. „Katalónia sosem feledkezhet meg azokról a területekről, melyeken katalánul beszélő emberek élnek” – mondta egy hete a Franciaországban tartott katalán nyári egyetemen Germa Gordo katalán igazságügyi miniszter a hallgatóságnak. Az El Páis által idézett politikus ráadásul még ennél is tovább ment: pontosan részletezte az elszakítandó területek nevét.

Nagy-Katalónia így – a politikus tervei szerint – magában foglalná Észak-Katalóniát (vagyis a Pireneusok keleti részét, ami a mai Franciaország területén fekszik), Valenciát, Aragónia keleti felét, továbbá a Baleár-szigeteket.

Bővebben...
 

Hol lehet a legjobban keresni Erdélyben?

E-mail Nyomtatás

Szatmár megye továbbra is a középmezőnyben található országos szinten a fizetések terén, annak ellenére, hogy az elmúlt egy évben nőtt az átlagbér, derül ki az Országos Munkaügyi felügyelet legújabb statisztikai adataiból. Ezek szerint Szatmár megyében az átlag bruttó fizetés júliusban 1481 lej volt. Ezzel a 42 romániai megye közül a 24. helyen állunk. Azaz a középmezőnyben. Még akkor is, ha az elmúlt esztendőben nőtt a szatmári átlagfizetés. Hogy mennyivel? Pontosan egy százalékkal.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség