Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

250 menekültet fogadhat Temesvár

E-mail Nyomtatás

Már több politikus jelezte, hogy Romániát felkészületlenül érné egy, a magyarországihoz hasonló menekültáradat. Ha elkészül a Magyarország déli határán épülő kerítés, és bezárulnak a törvénykezési kiskapuk, akkor a Szerbián keresztül Európába érkező migránsok ostrom alá vehetik a román–szerb határszakaszt, amelynek jelentős része Temes megyében van. „Van-e stratégiája a helyi hatóságoknak arra az esetre, ha a menekültáradat Temes megyét is elérné?” – kérdeztük Eugen Dogariu prefektustól.

Bővebben...
 

Polis: A Smer továbbra is toronymagasan vezet, az MKP-t ismét a parlamentbe mérték

E-mail Nyomtatás

Semmi új a nap alatt: a Smer magabiztosan nyerné a választásokat, ha augusztus végén rendeznék a parlamenti választásokat Szlovákiában. A kormánypárt 63 képviselői helyet szerezne – derül ki a Polis közvélemény-kutató ügynökség legfrissebb felméréséből. Aggodalomra ad okot azonban SNS előretörése: a szélsőjobboldali párt 8,2 százalékkal a harmadik legerősebb pártként jutna a törvényhozásba.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi előválasztások: ködösítéssel vádolják az RMDSZ-t

E-mail Nyomtatás

„Amennyiben egy választási szövetség keretében a három magyar párt Marosvásárhelyen jövőben nem lesz képes közös listát állítani, az egész előválasztás csak szemfényvesztés és a lakosság átverése” – jelentette ki Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Maros megyei elnöke, aki úgy érzi, az RMDSZ a tulipán ernyője alá szeretné terelni a majdani jelölteket.

Bővebben...
 

Kettős állampolgárság: öt év alatt 63 magyart fosztottak meg szlovák útlevelétől

E-mail Nyomtatás

Az állampolgárságról szóló törvény miatt az elmúlt több mint öt év alatt 1168 polgárt fosztottak meg szlovák útlevelétől. A legtöbben (385) a cseh állampolgárság felvétele következtében voltak kénytelenek megválni szlovák útlevelüktől, derült ki az SZK Belügyminisztériumának statisztikai adataiból. Az adatok szerint 63 magyar veszítette el szlovák állampolgárságát.

Bővebben...
 

A VMSZ az Európai Néppárt társult tagjává vált

E-mail Nyomtatás

Az Európai Néppárt (EPP) Politikai Közgyűlés egyhangú döntése értelmében, a sokéves munka elismeréseként, a Vajdasági Magyar Szövetség az Európai Néppárt társult tagjává vált.

A Vajdasági Magyar Szövetség 2007 óta tagja megfigyelői státusban Európa legnagyobb pártcsaládjának, az Európai Néppártnak (angolul European People's Party, EPP). A Néppárt munkacsoportja, illetve Politikai Közgyűlése szeptember 1-jén és 2-án Brüsszelben megvitatta a VMSZ kérelmét, hogy a Néppártban társult taggá váljon, ami a legmagasabb rangú tagság, amelyet egy Európai Unión kívüli országban működő párt elérhet.

Bővebben...
 

Úz-völgyi zarándoklat

E-mail Nyomtatás

Több mint két évtizedre visszatekintő múltja van immár az úz-völgyi ünnepségnek: évente augusztus 26-án, az 1944-ben ezen a napon történt szovjet támadásra emlékezve, zarándokok százai, ezrei népesítik be a máskor kihalt, kirándulók által is csak ritkán látogatott Úz-völgyet. Az egykori harcosokból, a székely határőrökből évről évre kevesebben vehetnek részt az ünnepségen, de ahogy számuk fogy, úgy gyarapszik az ünneplőké: évszázados hagyományhoz híven apák fiaikra örökítik az emlékezés kötelességét.

Bővebben...
 

Bukarest megerősíti a román-szerb határ védelmét

E-mail Nyomtatás

A bukaresti hatóságok megerősítik a román-szerb határ védelmét – jelentette be Gabriel Oprea, a belügyi tárcát is vezető román miniszterelnök-helyettes. A határra további, éjszakai megfigyelésre alkalmas műszaki eszközöket telepítenek.

Oprea több mint 30, a rendkívüli helyzetek kezelésében illetékes intézmény vezetőjével tanácskozott a kormány székházában az ország határai közelében zajló migrációs jelenségről, azokról az esetleges kockázatokról, amelyekkel Románia szembesülhet az európai migrációs válság miatt.

Bővebben...
 

Csapás: Megkapták a telket az ortodoxok Kovásznán

E-mail Nyomtatás

Kovászna város magánvagyonából 560 négyzetméteres telket adtak el a vajnafalvi ortodox egyháznak. A parcellán a vajnafalvi katedrális áll, a tulajdonjog átadását augusztus 27-én hagyta jóvá a fürdőváros önkormányzati testülete. Eddig koncessziós szerződés alapján birtokolta a telket a görögkeleti egyház.

Bővebben...
 

Eladták a magyar állami támogatással épült nagyváradi Ady-központot

E-mail Nyomtatás

Eladta a nagyváradi önkormányzat a magyar állam támogatásával épült, majd egy ingatlancsere révén a város tulajdonába került Ady-központot a hozzá tartozó telekkel együtt – közölte a Bihari Napló című napilap.

A 10 ezer négyzetméternyi telken egy konferencia központ, és egy hotelnek épülő félkész ingatlan található: az ingatlankomplexum eladására szervezett árverés határideje szerdán járt le. A nyílt árverést a legtöbbet kínáló cég, a Lotus Center nyerte meg, amely 920 ezer eurót ajánlott. A nyertes cégnek három éven belül be kell fejeznie a beruházást, ellenkező esetben büntetést szabnak ki. A hétnapos fellebbezési időszakot követő 30 napon belül a felek aláírják az adásvételi szerződést – részletezte a nagyváradi napilap.

Bővebben...
 

Joseph Stiglitz: a mentőcsomag árt Görögországnak és az EU-nak is

E-mail Nyomtatás

A harmadik mentőcsomag tönkreteszi Görögországot és veszélybe sodorja magát az Európai Uniót is – idézi Joseph Stiglitz Nobel-díjas közgazdász és Christopher Beha, a Harper’s Magazine főszerkesztő-helyettesének egy nyilvános beszélgetését az alternet.org hírportál.

Az athéni látogatásáról nemrég hazatért Joseph Stiglitz szerint a harmadik görög mentőcsomagról a hitelezőkkel aláírt megállapodás valójában az ország gazdasági szuverenitását feladó fegyverletétellel egyenértékű, ami csak a nagy gazdasági világválságnál már egyébként is mélyebb görögországi recesszió további súlyosbodását vonja maga után. A megszorító intézkedések bevezetése óta az ország bruttó hazai termékének már 25 százalékát veszítette el és a jelenlegi magas munkanélküliségi ráta mellett idén ezt valószínűleg további 5 százalékpont követi.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség