Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Érdekellentétek nehezítik a Székelyföld autonómiájáért folyó küzdelmet

E-mail Nyomtatás

Magyarországról nézve sem érdektelen az a vita, amelyet az erdélyi, partiumi magyar közösségek folytatnak Székelyföld autonómiájáról. A többség elfogadja a székely tömbmagyarság törekvését az önigazgatás megvalósítására, de sok fenntartás is megfogalmazódott a szórványmagyarság részéről. Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csoma Botond, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kolozs megyei szervezetének elnöke, Tamás Sándor Kovászna, Borboly Csaba Hargita megyei RMDSZ-elnökök és Bognár Zoltán politológus a Communitas Alapítvány szervezésében.

Bővebben...
 

Kihelyezett MKP-elnökségi ülés Rimakokován: Megkezdődött a választásokra való felkészülés

E-mail Nyomtatás

Az MKP Országos Elnöksége a Rimaszombati járásbeli üdülőhelyen, Kokován tartotta soron következő összejövetelét. A kihelyezett ülésre meghívták az MKP Rimaszombati Járási Elnökség tagjait is. A vendéglátó, az MKP Országos Elnökségének egyik tagja, az MKP Rimaszombati járási elnöke, Auxt Ferenc már húsz éve e festői környezetben él. Nagy örömére szolgált, hogy a tagok szinte teljes létszámban elfogadták a meghívását augusztus 27-én. „Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos és optimista beszélgetéseket folytattunk. Minden járás beszámolt a nyáron elvégzett munkáról. Tárgyaltunk az elkövetkezendő 2-3 hónap legfontosabb feladatairól" - mondta a Felvidék.ma-nak Auxt Ferenc.

Bővebben...
 

További ezer migráns érkezett Szabadkára

E-mail Nyomtatás

Az elmúlt nem egészen 24 órában több mint ezer közel-keleti migráns érkezett a szabadkai buszállomásra. Megérkezésük után Magyarkanizsára vagy Horgosra szóló jegyet váltottak, kevesen közülük pedig az állomáson éjszakáztak. A Suboticatrans közvállalatnál azt mondják, az elkövetkező napokban is hasonló helyzetre számítanak.

Bővebben...
 

Az életszínvonal növelése a cél

E-mail Nyomtatás

Kevesebb, mint egy év múlva parlamenti választás lesz Szlovákiában. Ennek egyik tétje, hogy a Magyar Közösség Pártja visszakerül-e a törvényhozásba. Ahhoz, hogy a párt jól szerepeljen, jó programra van szükség. Ezért indította az MKP ismét útjára a Beszéljük meg! programsorozatot, miközben a szakmai bizottságok is felmérték a magyarlakta régiók lakosságának problémáit és igényeit. Farkas Ivánnal, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnökével az alakuló programról beszélgettünk.

 

A Magyar Közösség Pártja kétpólusú programot kínál. Egyrészt az anyanyelvű oktatás megtartása, kultúránk fejlesztése, másrészt a magyarság által lakott régiók gazdasági és szociális felemelkedése a cél. Ezért készül elsőként a gazdasági és régiófejlesztési program? Milyen alaphelyzetből indul ki a javaslat?

 

A Magyar Közösség Pártja választási programja több fejezetből tevődik majd össze. Elsőként a gazdasági és területfejlesztési, régiófejlesztési részének láttunk hozzá. És ez nem véletlen. A Beszéljük meg! rendezvényeken és a lakossági fórumokon arra kérdeznek rá leginkább az emberek, hogyan tudjuk majd segíteni régióinkat. Hiszen azt várják el az emberek az MKP-tól, hogy megoldásokat kínáljon a rossz gazdasági helyzetre. Ezt tapasztalva a gazdasági tanács látott hozzá elsőként a program kidolgozásához. A kiindulási pont a kétezer tizenkettes választási program. Ha a választók azt a javaslatunkat erőteljesebben támogatták volna, akkor parlamenti párt lennénk. Annak ellenére fontosnak tartjuk a választási program kidolgozását, hogy általánosságban elmondható, nem elsősorban a választási program miatt döntenek egyes pártok mellett a választók. Ebből okulva, sokkal célirányosabban és erőteljesebben szeretnénk kommunikálni a választási programunkat a lakosság felé, hogy megértsék céljainkat és a szándékainkat. Szeretnénk, ha látnák, hogy amit megfogalmazunk a programunkban, azt szeretnénk teljesíteni is, és mindezt értük, szülőföldünk fejlődéséért és lakosságáért tesszük. A hangsúly a kampányban azon lesz, hogy elmondjuk, mit szeretnénk tenni.

Bővebben...
 

Băsescu megint a Moldovával való egyesülést emlegeti

E-mail Nyomtatás

Traian Băsescu volt államfő szerint a Moldovai Köztársaságnak úgy van „esélye” az Európai Unió tagjává válni, ha egyesül Romániával. A volt államfő egy gyulafehérvári politikai rendezvényen beszélt erről a védnökségével létrehozott Népi Mozgalom Párt (PMP) mintegy 700 Szeben, Fehér, Maros, Hargita, Kovászna és Brassó megyei tisztségviselője előtt.

Bővebben...
 

Első világháborús katonák földi maradványaira bukkantak Predealon

E-mail Nyomtatás

Négy koponyát és több csontmaradványt találtak fémkeresők egy predeali menedékház közelében. A maradványok valószínűleg első világháborús katonáké lehetnek.

A Brassó Megyei Rendőrkapitányság tegnapi közleménye szerint a Predealon szolgálatot teljesítő rendőröket vasárnap értesítették arról, hogy az üdülőhelyen álló Susai menedékház környékén több emberi csontmaradványt találtak.

Bővebben...
 

Kidobták a magyar keresztet Sósmezőn

E-mail Nyomtatás

A sósmezői temető kerítésén kívül találtuk tegnap azt a fakeresztet, amelyet a magyar parcella szélén az 1917. augusztus 11-én Sósmezőn hősi halált halt vitéz Kovács József leszármazottjai nemrég állítottak a hős katona emlékére. A kereszten kis nemzetiszínű szalag emlékeztetett arra, hogy abban a parcellában magyar hősök nyugszanak. Az emlékjelt pár nappal ezelőtt ismeretlen tettesek kiásták és a kidobták – tudtuk meg a szomszédoktól.

Bővebben...
 

Saját magát próbálja menteni Ponta a magyar kormány bírálatával?

E-mail Nyomtatás

Erdélyi magyar lapok szerint a miniszterelnök magyarellenes érzelmek szításával próbálja visszaállítani a korrupciós vádak miatt meggyengült tekintélyét. Az erdélyi magyar sajtóban közölt véleménycikkek csaknem egybecsengő következtetése szerint belpolitikai okai vannak annak, hogy Victor Ponta kormányfő élesen bírálta a magyar kormányt egy hétfői tévéinterjúban. A lapok szerint a miniszterelnök magyarellenes érzelmek szításával próbálja visszaállítani a korrupciós vádak miatt meggyengült tekintélyét.

Bővebben...
 

Húzzák-nyúzzák – Marosvásárhely nem lesz kétnyelvű

E-mail Nyomtatás

Mind Maros megye prefektusa, mind a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) a közigazgatási bíróságon készül megtámadni azt az önkormányzati határozatot, melyet két és fél hónappal ezelőtt a marosvásárhelyi tanács hozott harminc belvárosi utcanévről – számol be a Székelyhon.ro.

Bővebben...
 

Miért mosolyog a Dnevnik székházának ablakából a szerb kormányfő óriásposztere?

E-mail Nyomtatás

A legnagyobb múlttal rendelkező vajdasági médiaház ablakából mától Aleksandar Vučić kormányfő óriási képe mosolyog az arra járókra, írja az Autonomija portál. Noha a pártvezér képével üzenik, hogy a párt büszke új székhelyére, a Szerb Haladó Pártban nem kívánták kommentálni a beköltözést Vajdaság legrégebbi médiaházába.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség