Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

Lédecre (Ladce) nem telepítenek szír keresztényeket

E-mail Nyomtatás

Nem csupán a bősiek nem szeretnék, ha bevándorlókat telepítenének le – még ha ideiglenesen is – a községükben. Van település Szlovákiában, amelynek lakói már elérték, hogy a befogadni kívánt 100 szíriai keresztény ne hozzájuk kerüljön.

Bővebben...
 

Faliújságtender: Két volt SNS-es miniszter állhat bíróság elé

E-mail Nyomtatás

Az első Fico-kormány elhíresült faliújságtender-ügye bíróság elé kerülhet. A rendőrség befejezte az évekig tartó vizsgálatot, amelynek eredménye: vádemelési javaslat a közbeszerzés manipulálásának alapos gyanújával. Öt személyt, köztük két volt minisztert is az említett bűncselekménnyel gyanúsítanak.

Bővebben...
 

A Legfelső Bíróságon Băsescu és Blaga

E-mail Nyomtatás

A tíz évvel ezelőtt Irakban elrabolt majd kiváltott romániai újságírok ügyében kellett megjelennie a Legfelső Bíróságon Traian Băsescu volt államfőnek, illetve Vasile Blaganak, a Nemzeti Liberális Párt társelnökének.

Bővebben...
 

Károly herceg olyat mondott Erdélyről, mint még soha senki

E-mail Nyomtatás

II. Erzsébet brit uralkodó fia ellene van annak, hogy megszűnjenek a kisgazdaságok a Földön, ezért favorizálja ezeket erdélyi birtokain is.

Károly brit herceg szerint a társadalom évszázadokon át „a háttérbe kényszerítette a természetet és kizsákmányolja a környezetet”, „mindent elveszünk, de semmit nem adunk vissza”. A BBC Radio 4-nek adott interjújában mesélt erdélyi birtokairól, ahol fenntartható gazdálkodás folyik, szerinte Erdély lehet a kulcsa a bolygó megmentésének.

Bővebben...
 

A Temesvári Római Katolikus Püspökség reakciója a Romániát ért támadásokra

E-mail Nyomtatás

Tisztelt hölgyek, tisztelt urak, a média tisztelt képviselői!

 

A Temesvári Római Katolikus Püspökség szomorúan vette tudomásul az angol nyelvű The Telegraph online változata, folyó év augusztus 3-i számában közölt írott anyagot, amely többek között, de elsősorban a Máriaradnai Pápai Bazilika és a ferences kolostor felújítására vonatkozott. Abban az ünnepi hangulatban, amelyben folyó év augusztus 2-án celebráltuk az említett kegyhely és kolostor felújításának a megáldását, keserű szájízt hagy bennünk. Éppen a hazai és külföldi sajtó által az ünnepség iránt tanúsított kiemelt érdeklődés miatt, az ünnepi eseményt az írott és internetes sajtó minden formája mellett a kereskedelmi és közszolgálati magán-, illetve állami tévéállomások is figyelemmel kísérték. Minden hazai és európai sajtótermék és tévéállomás az ünnepségről a Dale-Harris úrtól eltérő véleményt tükrözött. Az eseményen részt vett minden újságíró, aki akkreditálást igényelt, azt megkapta, de bőséges információkkal is szolgált az intézményünk, a közvélemény tárgyilagos tájékoztatása érdekében.

Bővebben...
 

Visszakerült Kölcsey Ferenc szülőházára a kétnyelvű emléktábla Sződemeteren

E-mail Nyomtatás

Az augusztus 6-7-én zajló Kölcsey-megemlékezés megható nyitányának tekinthetjük az augusztus 4-én, kedden késő délután Sződemeteren történteket. Hosszú évek óhaja vált valóra. Visszakerült a Kölcsey-szülőház, a helybeli görögkatolikus hívek jelenlegi parókiájának falára a 25 esztendővel előbb Románia és Magyarország művelődési minisztériumai, valamint a Kölcsey Társaság által elhelyezett, de néhány hét múlva eltüntetett kétnyelvű szöveg.

Bővebben...
 

Erdélyi vegyes párt vagy pártszövetség? – Románok és magyarok Erdély autonómiájáért

E-mail Nyomtatás

Erdély autonómiájáért síkraszálló román és magyar előadók, a Kós Károly-sátor vendégeinek Sándor Krisztina kérdéseire adott válaszaiból kikerekedett, miként látják Erdély jövőjét, mi lenne a békés egymás mellett élés kulcsa. Továbbra is különböznek a vélemények arról, hogy egyetlen többnemzetiségű Erdélyi Párt vagy a különböző nemzetiségű erdélyi autonomista pártok szövetsége jelentene jobb megoldást, de az együttműködési szándék, a közös cél és akarat egyértelműen körvonalazódott.

Bővebben...
 

Meggyalázták Rákóczi kegytábláját

E-mail Nyomtatás

Kassán jelent meg egykor az Idegenforgalom c. lap. Ez a Felsőmagyarországi Idegenforgalmi Szövetség (FISZ) hivatalos közlönye volt. Általában kéthavonta jelent meg. A Szövetség a Fő u. 4-es sz. házban székelt. Az épület ma már nem áll, 1983-ban esett áldozatul az értelmetlen rombolásnak. A Dargó üzletház csúfítja helyét. Az Idegenforgalom egy száz évvel ezelőtti 1915. március-áprilisi számban a Szövetségi hírek cikkben azt olvasható, hogy a város német nyelvű útikalauza újabb kiadására volt szükség, mert a háborús viszonyok miatt megnőtt a német turisták száma- számol be a felvidek.ma. Azok ugyanis már nem tudják a megszokott helyszíneket látogatni, így Magyarországot felfedezik a maguk számára. „A kalauz kiadása egy másik köztetszéssel találkozó gondolatot is kivitelhez segített. Amint ugyanis arról a kalauz megemlékezik, nagy fejedelmünk II. Rákóczi Ferencz az 1707. évi kassai országgyűlés idején a volt főkapitányok házában a mostani honvédlaktanyában tartva udvarát, a szemközti franciskánus-templomban szokta volt mindennapi ájtatosságát végezni a sekrestyétől balra eső padban. E helyet most egy kis emléktáblával jelöljük meg, így is szaporítani óhajtván azoknak a pontoknak a megjelölését városunkban, amelyekhez a nagy szabadsághős itt tartózkodásának emléke főződik és amelyek előtt itt vándorló honfitársaink a hazafias kegyeletnek szenteljenek egy-egy percet." Majd a következő szám az emléktábla elhelyezéséről számol be a Rákóczi emléktábla c. cikkben.

Bővebben...
 

Terjed a magyar modell: a britek is kerítést építenek

E-mail Nyomtatás

A brit kormány kerítést küld a franciaországi Calais-ban lévő átkelőhely megerősítésére, miután egyre nehezebben tudják megakadályozni, hogy a Nagy-Britanniába igyekvő menekültek felszálljanak a szigetországba tartó járművekre.

Bővebben...
 

Ideje lenne hosszútávra tervezni, mert „beteg" Románia

E-mail Nyomtatás

Vasile Blaga, a PNL társelnöke szerda este a Realitate TV műsorában kijelentette, a parlamenti pártok meg kellene egyezzenek, hogy bizonyos, több parlamenti cikluson átívelő ügyet 25 év elteltével végre rendezzenek.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség