Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 4, csütörtök, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.

Külföld

A székelyek miért ne kérhetnék az autonómiát?

E-mail Nyomtatás

Sabina Fati írása helyenként billeg, de ott rejlik benne a kérdés

 

A román Külügyminisztérium úgy véli, hogy a magyar kormányfő gesztusa, „revizionista jelképek” közzététele nem segíti a román–magyar kapcsolatok „hatékonyabbá tételét”, mert ezzel megsértette a két állam által 1996-ban aláírt kétoldalú szerződést, valamint a Románia és Magyarország közötti együttműködésről és stratégiai partnerségről szóló 2002-es nyilatkozatot.

Bővebben...
 

Barna festékkel öntötték le Mátyás király lovasszobrát Kolozsváron

E-mail Nyomtatás

Félreérthetetlen üzenet: ismeretlen tettesek barna festékkel öntötték le Mátyás király kolozsvári lovasszobrának hátsó fertályát – írja a Főtér. A szoborcsoportot 2010-11-ben restaurálták román és magyar állami finanszírozással. Keddről szerdára virradóan ismeretlen tettesek barna festékkel öntötték le Mátyás király kolozsvári lovasszobrának hátsó részét – írja a Főtér. Fadrusz János alkotása így most úgy néz ki, mintha a ló maga alá piszkított volna. Feltehetően ez volt a rongálók célja. A szobrot 2010-11-ben restaurálták román és magyar állami finanszírozással.

Bővebben...
 

Berényi Tusnádfürdőn: az MKP zászlajára tűzött önkormányzati program növekvő támogatottságot mutat

E-mail Nyomtatás

A nemzetpolitika mindig a magyar kormány "gondolkodásának fősodrában" van - erről biztosította a Kárpát-medencei magyar közösségeket Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) július 24-ei délelőtti pódiumbeszélgetésén, melyen részt vett Berényi József, az MKP elnöke is. A külhoni magyar pártok vezetőinek részvételével rendezett fórumon az államtitkár a magyarság demográfiai gondjaira utalva kijelentette: a cél az, hogy több magyar gyerek szülessen, és a vegyes házasságban született gyermekek is kötődjenek a magyarsághoz.

Bővebben...
 

Öry Péter: Az alázatkényszer satuja

E-mail Nyomtatás

A felvidéki magyar közösség kisebbségi Stockholm-szindrómában él - jelentette ki Öry Péter, a Magyar Közösség Pártjának önkormányzati alelnöke.  Ezt az idei Martosi Szabadegyetem vitafórumán mondta. Azaz: kiszolgáltatott helyzetben fogva tartói kegyét keresi. Ebből a helyzetből a közösségnek saját megmaradása érdekében ki kell lépnie. A fiatal politikussal beszélgetett a Présház Hírportál.

Bővebben...
 

Arad szégyene a Nepomuki szobor parkja!

E-mail Nyomtatás

Újra és újra bebizonyosodik, hogy ez a város képtelen vigyázni szobraira, emlékműire, zöldövezeteire. Imádunk szobrokat, parkokat avatni, a karbantartásukról azonban valahogy mindig megfeledkezünk. Nem tudom, hány embert foglalkoztat a polgármesteri hivatal a parkok gondozására, de hogy ez nem az erősségük, afelől nincs kétségem.

Bővebben...
 

Jó tett helyébe ne várj jót – Szétverték a lakók a szociális lakásokat

E-mail Nyomtatás

Teljesen tönkretették a lakók az aradi Tarafului utcában lévő szociális tömbházlakást, emiatt most fel kell újítani, illetve megerősíteni a szerkezetét. A munkálatokra vonatkozó határozatot a július 16-ai tanácsülésen fogadták el, mint kiderült, a hátrányos szociális helyzetben lévő lakók a szó szoros értelmében kifosztották a lakásokat, még a vízcsapokat, illetve a villanykonnektorokat is kitépték a falból.

Bővebben...
 

Kétnyelvűség: beszóltak a városházának a civilek

E-mail Nyomtatás

Marosvásárhelyen folytatódik a Sovén Román Köztársaság térhódítása – ezzel a címmel közöl átfogó írást honlapján az Alexandru Ioan Cuza nevét viselő iskola folyosóira kihelyezett kétnyelvű feliratok kapcsán kirobbant városházi hisztériáról a bukaresti Active-Watch. Miután a sajtóba kiszivárgott, hogy a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) akcióját követően Horaţiu Lobonţ városházi aligazgató körlevélben fenyegette meg a tanintézetek vezetőit a kétnyelvűsítés miatt, a Bukarestben tevékenykedő ActiveWatch írásában leszögezi: A közintézmény rosszhiszeműen hazudik az általa kiadott körlevélben.

Bővebben...
 

Verespatak: perelik Romániát a kanadaiak

E-mail Nyomtatás

Beváltotta fenyegetését a kanadai Gabriel Resources társaság, és nemzetközi választott bíróság elé vitte a Verespatakra tervezett színesfémbánya ügyét. Bár a cég nem közölte, mekkora kártérítést követel Romániától, becslések szerint a kárigény több milliárd dollárra rúghat.

Bővebben...
 

Kijev szoborparkba küldi a kommunizmus emlékeit

E-mail Nyomtatás

A "szovjet megszállás szabadtéri múzeumának" létrehozásáról fogadott el határozatot a kijevi önkormányzat. A tervek szerint itt gyűjtik egybe a közterületekről eltávolítandó, a szovjet korszakból származó emlékműveket és szimbólumokat. A 120 fős kijevi képviselőtestületben 78-an szavazták meg a határozattervezetet, amely újabbal gyarapítja az ukrán parlament által már korábban meghozott "kommunistátlanítási" törvények számát.

Bővebben...
 

Néppárt: Veszélyes a szabadkereskedelmi egyezmény

E-mail Nyomtatás

A közelmúltban szavazta meg az Európai Parlament azokat az ajánlásokat, melyek alapján zöld utat kapott az Európai Bizottság a tárgyalásokhoz az USA-val, az európai szabadkereskedelmi egyezmény tárgyában.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség